Jaką gra mmo 2d podoba wam się najbardziej i w którą warto zagrać? Pytam się, bo szukam jakiejś innowacji, chcę się oderwać choć trochę od mmo 3d
DObra gra
ja niegralem jeszcze w gry 2d ale popularna jest Tibia i Ultima Online
Ja grałem w tibie ale mi się znudziła.
Może być nielicząc grafiki.
Grałem w Conquer Online nawet fajna gierka. :evil: 8-) :evil:
Ech, ale ludzie zrobioli się płytcy. RPG zaczęło się na kartce. Kiedyś grafika była czymś niezwykłym (i to kilka pikseli), a teraz co? Karty graficzne coraz lepsze to i starają się z nich wyciągnąć coraz więcej, zapominając o najważniejszym - o role-playingu.
Ja polecam Conquera wciągająca gra 2d
Ja polecam Mu online mi sie znudziła a Ci sie chba tak szbko nie znudzi mam nadzieje :-| :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o
Ech, ale ludzie zrobioli się płytcy. RPG zaczęło się na kartce. Kiedyś grafika była czymś niezwykłym (i to kilka pikseli), a teraz co? Karty graficzne coraz lepsze to i starają się z nich wyciągnąć coraz więcej, zapominając o najważniejszym - o role-playingu.
Racja, tyle ze, np w moim wypadku, ciezko znalezc ludzi, ktorzy sa na tyle powaleni zeby przebierac sie za rycerzy, czy magow i wymachiwac plastikowymi mieczami, albo wydawac fortune na figurki i makiety. Ja osobiscie gram w wiedzimina (tego ksiazkowego) i jest mi bardzo ciezko znalezc chetnych do wspolnej zabawy. to tak na offtopie.
Ja tez polecam C-Online
Ja niegram juz w gry @D(poza legend of mir3) . Narzekacie ze ludzie patrza na grafe ale po to wydaje 5 tysiecy na kompa zeby nwykorzystywac jego mozliwosci?. Wszystko idzie do przodu a gry 2d to juz relikty przyszlosci. A co do wczuwania sie w postac to chyba niemowicie tego powaznie MMORPG ma tyle wspolnego z papierowymi RPG co diablo. No chyba ze wasze sesje(jesli gracie) polegaja na siekaniu stada troli orkow i innego badziewia. Jesli tak polecam zmienic mistrza gry
Gry 2D to nie są wcale żadne relikty przeszłości. Grafika 2D potrafi być po prostu piękna. Dowodzą tego takie gry jak np. Dofus, Wakfu, MapleStory, Conquer Online i wiele, wiele innych. W grach 3D przez najbliższe 10 lat nie będzie żadnej fizyki, która z pewnością w grach 2D niedługo się pojawi (mówię to oczywiście o gatunku MMORPG). A co do kartkowych RPG i MMORPG, a grałeś w Ultimę, w starą Tibię (pozbawioną dzieci niszczących klimat)? No jasne, że nie jest to to co na kartce bo jesteś ograniczony programem, ale grę zawsze można rozwinąć gdy zajdzie taka potrzeba. A poza tym - przecież nikt nikomu nie każe kupować takiego komputera. Jak chcesz sobie pograć w Crysis'a, to płać, ale jak ktoś lubi grać w stare, ale jare, gdy 2D to nie wpakuje w niego raczej 5 tys. złotych. Ostatnio sobie dopaliłem mój komputer (Sempron 3000+, GF6800 GS Sonic, 1,5 GB RAM - w najnowsze gry 3D sobie nie pogram, ale całość jedzie na płycie głównej z przed 7 lat więc o lepszą konfigurację raczej trudno) - i co? Wciąż wolę pooglądać pięknie, ręcznie rysowane widoczki...
Polecam Conquer Online!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!:
a też bym sobie pograł w jakąś fajną gre 2D..
ma ktos jakiś pomysł?;>
można było by pograć w coś 2D..
powiem wam że też Lubie sobie pograć w takie gry..
tibia rulezz
name lilus
lvl 120
mlvl 12
knight :-P
Jaką gra mmo 2d podoba wam się najbardziej i w którą warto zagrać? Pytam się, bo szukam jakiejś innowacji, chcę się oderwać choć trochę od mmo 3d