Dobra jedziemy z koksem: Telefon do 2500

@Baal

Sorry ale nie rozumiem Cie...
Zalozyles temat w ktorym chcesz zeby ludzie polecili ci telefon do 2500zl ale kazdy polecony telefon odrzucasz twierdzac, ze iphone'y sa najlepsze. Wiec zalozyles ten temat po:
A ) marne prowo
B ) chcesz zeby ktos polecil ci iphone i potwierdzil twoja opinie
C ) chcesz przekonac innych ludzi do apple
Moim zdaniem takie posty powinny byc usuwane.

Btw jezeli twierdzi, ze tak nie jest to pokaz mi telefon za ta cene na innym systemie niz android (bo przeciez z gory go nie chcesz) ktory nie jest ios'em ani badziewiem.

Blackberry, ale autorowi tutaj akurat jak stwierdził nie podoba się nazwa xD xD xD

Nie wiem czy jesteś uprzedzony do windowsów, ale jeżeli nie, to bardzo Ci polecam. Sam miałem 3 telefony z androidem i nie mogłem już powoli znieść tego, że po roku użytkowania telefon znacznie tracił na płynności, a po 2 latach to już w ogóle była tragedia.

Teraz przerzuciłem się na windowsa, Lumię 1020 i jestem zachwycony. Telefon chodzi bardzo szybko, robi dosyć dobre zdjęcia, chociaż to model z aparatem 43mpx, tak więc myślę, że to normalne. Jak dla mnie jedynym minusem windowsa jest brak pewnych aplikacji, które są na androidzie np. Snapchata. I z premierą systemu win 8.1 nie mogę znaleźć dobrego odtwarzacza muzyki, ale ten systemowy nie jest najgorszy. Jakoś na jesieni wychodzą flagowce od Microsoftu razem z premierą windowsa 10 mobile. To bardzo duża aktualizacja, która bardzo dużo zmieni, tak więc polecam się zainteresować.

Jeżeli chcesz teraz brać telefon, to myślę, że powinieneś celować w Lumię 930, albo 1520, ale bardziej skłaniając się ku 930. No i dużym plusem jest to, że telefon po 3 latach chodzi prawie tak samo jak w dniu, w którym wyciągnąłeś go z pudełka. Nie da się go zasyfić ani nic takiego (Tak piszą w internecie, nie mogę tego potwierdzić z autopsji, ale podejrzewam, że tak jest :D)

Siemanko, szukam telefonu tak do 2500 zł. Co byście polecili?

1. SZUKASZ TELEFONU

Dobra, karty na stół. Wcześniej 2 lata miałem iPhone 4s. Rewelacyjny telefon. Zapragnąłem jednak czegoś innego - kupiłem więc sobie Sony Xperia Z3. Z3 to jeden wielki śmieć a android to jeden wielki śmietnik. Zdjęcia wychodzą beznadziejne jak na sprzęt tej klasy. Optymalizacja skopana mimo, że pod maską hulają 3GB ramu. Wytrzymałem z tym czymś miesiąc. Teraz kupiłem sobie nowego iPhone 5s Space Grey 32GB i jestem mega zadowolony. Jako, że moja dziewczyna z którą mieszkam posiada też iPhone a ja jeszcze iPad Mini Retina... w najbliższym czasie planuję zakup Maca by wywalić windowsa z mojego domu:) Nie pisz tego, bo jestem fanboyem apple (to jest firma dla mas) lecz dlatego, że ich produkty trafiają w moje potrzeby idealnie.@Carran - nie wiem czy wiesz, ale teraz Beats zostało kupione przez Apple... doda to jeszcze większej mocy temu sprzętowi:)

2. MÓWISZ ŻE MIAŁEŚ 4, TERAZ MASZ 5. CZYLI JUŻ KUPIŁEŚ, TO PO JAKĄ CHOLERĘ SZUKASZ DALEJ?

- NIE NIE WIEDZIAŁEM O TYM, MIŁO ŻE PISZESZ O TYM.

Np. mój iphone 4s z 0,5 GB RAM jest szybszy od Xperii Z3, która ma 3 GB RAM. Bierze się to stąd, że Apple produkuje iphone a iOS jest szyte na miarę dla tego sprzętu. Android natomiast obsługuje multum urządzeń innych firm. Dlatego, też wybieram Apple. Nie znoszę zbędnych funkcji a jeszcze bardziej ścinek na każdym kroku. Z3 potrafiła mi się zawiesić na 3 sekundy na lock screenie... podobno jeden z najlepszych modeli na świecie a flagowiec SONY.

3. TU Z KOLEI PISZESZ, ŻE NADAL MASZ TEGO IPHONE 4 I NIE WSPOMNIALES NIC O 5, TO CHOLERA MASZ TĄ PIĄTKĘ W KOŃCU CZY NIE MASZ? BO MOIM SKROMNYM ZDANIEM PIEPRZYSZ GŁUPOTY W TYM TEMACIE CHCĄC PROWOKOWAĆ WSZYSTKICH DO TEGO, ABY ZMUSILI SIĘ DO LUBIENIA APPLE, ZAŚ SAM TEMAT NIE MA SENSU BO PONOĆ KUPIŁEŚ JUŻ NOWY TELEFON, TO PO CHOLERĘ CI NASZA POMOC W SZUKANIU KOLEJNEGO?

WALI GÓWNEM NA KILOMETR.

sorry, musiałem :/

Fakt, na androida można narzekać, że ma dużo pierdół, że zaczyna mulić, zacinać się, wyłączać...

Ale tylko jeśli nie umie się nim posługiwać.

Stary, Z3 to świetny telefon. Jeśli przeszkadza ci za dużo aplikacji-zrób roota i je usuń.

Androida możesz tak zmodyfikować, że z telefonu da się zrobić rakietę.

No ale tak, trzeba wiedzieć jak.

Bądź dalej zamknięty na jedną firmę...

@Kasahara - to był żart:)

@Carran - a gdybym Ci napisał, że iPhone 4s leży w pudełku w szufladzie (nie sprzedaję sprzętu Apple), kupiłem całkiem niedawno 5s lecz potrzebuję jeszcze jeden telefon ponieważ mam 2 numery? Nie chcę już kupować iPhone'a. I nie chcę tu przeczytać o tym, że piszę głupoty.

@Smola - a dzięki, popatrzę i zastanowię się nad Windows Phone - fajny system tak poza nawiasem:)

@Kasahara - to był żart:)@Carran - a gdybym Ci napisał, że iPhone 4s leży w pudełku w szufladzie (nie sprzedaję sprzętu Apple), kupiłem całkiem niedawno 5s lecz potrzebuję jeszcze jeden telefon ponieważ mam 2 numery? Nie chcę już kupować iPhone'a. I nie chcę tu przeczytać o tym, że piszę głupoty. @Smola - a dzięki, popatrzę i zastanowię się nad Windows Phone - fajny system tak poza nawiasem:)

sorry, zapomniałem o tym, że na świecie żyją jeszcze ludzie, którzy nie mają co z kasą robić, tylko multum telefonów kupować :/

sorry, zapomniałem o tym, że na świecie żyją jeszcze ludzie, którzy nie mają co z kasą robić, tylko multum telefonów kupować :/

Mam kolegów, którzy mają wszystkie iPhone'y i iPody jakie dotąd wyszły na rynek. Poszerz lepiej swoje horyzonty, bo posiadanie 2 numerów to jeszcze nie luksus:)

Mam kolegów, którzy mają wszystkie iPhone'y i iPody jakie dotąd wyszły na rynek. Poszerz lepiej swoje horyzonty, bo posiadanie 2 numerów to jeszcze nie luksus:)

mam dwa abonamenty, ale telefony htc one i samsung galaxy trend, więc numery to nie wszystko, a posiadanie wszystkich iPhonów? w d*pie się nie poprzewracało komuś?

mam dwa abonamenty, ale telefony htc one i samsung galaxy trend, więc numery to nie wszystko, a posiadanie wszystkich iPhonów? w d*pie się nie poprzewracało komuś?

Powiedz to szejkom arabskim. Skoro Ciebie nie stać to inni już są nienormalni, prawda?

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Temat można zamknąć.

hahaha XDDD od kiedy to posiadanie iPhone'a to luksus? Przecież to nie jest żaden telefon dla "elyt" a zwykły, możliwościami bardzo przeciętny telefonik w dość ładnym opakowaniu. Zwykła bombka marketingowa, ale tylko u nas ludzie łykają to jak pelikany. Jak pisałem na poprzedniej stronie przerzuciłem się z 6 Plus na BlackBerry Passport i była to najlepsza decyzja w moim życiu.

Autor strasznie zamotał temat. Skoro tak bardzo jesteś uprzedzony do innych marek, to kup sobie drugiego 5S/6 i tyle. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie cię utwierdzał w fakcie jak to w cenie 2,5k Apple > reszta świata, bo tak nie jest. Nie oszukujmy się, każdy telefon za 2,5k będzie chodził podobnie. Począwszy od HTC One M8, po Z3, Samsungi na iPhonie i BB skończywszy - jest to UWAGA, fani "ejpla" się zdziwią, STANDARD by telefon zasuwał jak rakieta.

Siemanko, szukam telefonu tak do 2500 zł. Co byście polecili?