Siemanko, szukam telefonu tak do 2500 zł. Co byście polecili?
Dobra jedziemy z koksem: Telefon do 2500
Masz jakieś preferencje względem systemu, na jakim ma stać telefon?
zależy co potrzebujesz:
apki i reszta śmietnika(snapchat, Castle Clash i inne gówna) - HTC One M8, Nexus 6
wejściówka do Starbucksa - iPhone 5C ew. 6
telefon, który służy do dzwonienia, fejsbuka, pisania maili, sprawdzenia internetu i wytrzyma na baterii więcej niż dzień - BlackBerry Passport
Przesiadłem się z Nexusa 5 na iPhone 6 Plus i był to jeden z największych błędów moim życiu, nie polecam "ejpla" nikomu. Sprzedałem to i kupiłem BlackBerry Passport - telefon, który spełnia swoje podstawowe(jak na dzisiejsze czasy) funkcje perfekcyjnie. Do "grania" czy oglądania filmów w "trasie" zaopatrzyłem się w tablet. IMO najlepsze rozwiązanie.
Byłem w posiadaniu iPhone'ów od wersji 2G do wersji 6 (bez plusa), jednak właścicielem byłem jedynie 2G oraz 4. Nie polecam Apple z wielu względów o których nie będę pisał, po prostu daj sobie z tym spokój - szkoda zachodu. Jestem aktualnie posiadaczem HTC One m8 i jestem bardzo zadowolony. Gdzie nie pójdę (czy to salon telefonii komórkowej, czy też sklep sprzętu RTV AGD, czy nawet zapytam znawców telefonów), to każdy na moje pytanie "znajdzie się coś lepszego od m'ósemki' pod względem dźwięku? każdy odpowiedział "będzie bardzo ciężko", mnie znający się "nie ma takiego aktualnie na rynku", trochę lepiej znający się coś próbowali wyszukać, w każdym bądź razie bardzo ciężko o taki. Więc jeżeli jesteś fanem dobrego dźwięku w telefonach, polecam ci m8. Dołącz sobie do tego zestaw beatsów:

a zobaczysz ziomek co to znaczy mieć dobry telefon z zajebis*ym dźwiękiem.
Co do aparatu posiada 4Mpx, ale są to ultrapixele, co w przeliczeniu daje Ci tak naprawdę ~15Mpx. Jestem bardzo zadowolony ze zdjęć jakie robi. Nowa m9 podobno będzie miała 20mpx, przy czym powiększanie zdjęć, czy zmniejszanie nie zmieni żadnych pikseli, co oznacza, że będzie zdjęcie cały czas idealne (polecam poczekać).
Jeśli chodzi o telefony marki LG - jest to jedna z firm, która najbardziej zbiera się do roboty, oczywiście mowa o wydawaniu corazto nowszych aktualizacji corazto świeższych modeli. Zależy im na kliencie więc działają przez cały czas chłopaki. Jednak LG do mnie nie przemawia.
Inne modele - miałem mało ich w posiadaniu więc nie będę się wypowiadał, ale podpowiem Ci, że ostatnio czytałem w gazecie wrocławskiej artykuł o tym jak gość pokonał Sony Xperią Z3 najlepsze lustrzanki (aparaty fotograficzne wysokiej klasy) oraz inne telefony. Zrobił koleś zdjęcie i wygrał konkurs fotograficzny. W nagrodę dostał najnowszego iPhona oraz Maca. Nie ma to jak fart, albo być po prostu dobrym w robieniu zdjęć.
Sprawdź sobie jeszcze te telefony:
Oppo find7
OnePlus One
to tak zwane flagship killery
mi4 one plus two
Ja mam iphone 6(bez plusa) i jestem bardzo zadowolony, a najbardziej z jego baterii, wcześniej miałem samsunga i nie polecam telefonów z tej firmy. Częste wcinki i bateria trzymająca parę godzin.
Dobra, karty na stół. Wcześniej 2 lata miałem iPhone 4s. Rewelacyjny telefon. Zapragnąłem jednak czegoś innego - kupiłem więc sobie Sony Xperia Z3. Z3 to jeden wielki śmieć a android to jeden wielki śmietnik. Zdjęcia wychodzą beznadziejne jak na sprzęt tej klasy. Optymalizacja skopana mimo, że pod maską hulają 3GB ramu. Wytrzymałem z tym czymś miesiąc. Teraz kupiłem sobie nowego iPhone 5s Space Grey 32GB i jestem mega zadowolony. Jako, że moja dziewczyna z którą mieszkam posiada też iPhone a ja jeszcze iPad Mini Retina... w najbliższym czasie planuję zakup Maca by wywalić windowsa z mojego domu:)
Nie pisz tego, bo jestem fanboyem apple (to jest firma dla mas) lecz dlatego, że ich produkty trafiają w moje potrzeby idealnie.
@Carran - nie wiem czy wiesz, ale teraz Beats zostało kupione przez Apple... doda to jeszcze większej mocy temu sprzętowi:)
Jak widać znowu dominują 2 obozy. Obóz 1 - android śmieć. Obóz 2 - iOS śmieć. Nikomu nie dogodzisz. Osobiście polecam Nexusa 5 ze względu na czysty system, aktualizacja w pierwszej kolejności oraz szybkość działania. Jest to wersja budżetowa tj. ok 1200zł. Chcesz coś lepszego to doinwestuj w 6 o ile nie przeszkadza Ci rozmiar. Jeżeli Cię stać wybierz iPhona 5s lub 6. Możesz też sprawdzić Motorole Moto X - bardzo dobry telefon.
Gdybyś chciał Andka to już na dniach premiera Galaxy s6 i s6 edge cena będzie od 2500-3000 zł w wersji 32GB wbudowanej
oh lol
Samsungi jak nie mają 10gb ram ddr5 to ich durnowata nakładka potrafi tak zmulić system, że 6 letni HTC Wildfire wydaje się być demonem prędkości ;-; nooo i sam fakt, że ich "flagowce" dostają aktualizacje najpóźniej.
Osobiście bym się wstrzymał do premiery iPhone 6S, który zostanie wyposażony 2GB ram (prawdopodobnie). Jak wiadomo Apple celowo postarza swoje produkty, więc wraz z premierą nowego iPhone'a pojawi się nowy system, który zapewne będzie absurdalnie czerpał zasoby pamięci ram. Wystarczy zobaczyć co się stało z 4S po aktualizacji. Więc kupno 5S/C to strzał w stope.
Jak już mówiłem, nie polecam samsunga(szajsunga). Jak android to bardziej htc/sony.
oh lolSamsungi jak nie mają 10gb ram ddr5 to ich durnowata nakładka potrafi tak zmulić system, że 6 letni HTC Wildfire wydaje się być demonem prędkości ;-; nooo i sam fakt, że ich "flagowce" dostają aktualizacje najpóźniej.Osobiście bym się wstrzymał do premiery iPhone 6S, który zostanie wyposażony 2GB ram (prawdopodobnie). Jak wiadomo Apple celowo postarza swoje produkty, więc wraz z premierą nowego iPhone'a pojawi się nowy system, który zapewne będzie absurdalnie czerpał zasoby pamięci ram. Wystarczy zobaczyć co się stało z 4S po aktualizacji. Więc kupno 5S/C to strzał w stope.
Np. mój iphone 4s z 0,5 GB RAM jest szybszy od Xperii Z3, która ma 3 GB RAM. Bierze się to stąd, że Apple produkuje iphone a iOS jest szyte na miarę dla tego sprzętu. Android natomiast obsługuje multum urządzeń innych firm.
Dlatego, też wybieram Apple. Nie znoszę zbędnych funkcji a jeszcze bardziej ścinek na każdym kroku. Z3 potrafiła mi się zawiesić na 3 sekundy na lock screenie... podobno jeden z najlepszych modeli na świecie a flagowiec SONY.
Polecam i sam posiadam Sony Xperia Z3. Miałem isrona 5 i bije go na łeb i na szyję. Jedyny telefon w takiej cenie który spełni Twoje wymagania do tego nie za duży nie za mały wyświetlacz (Bateria w normalnym użytkowaniu trzyma do 10 dni). Bebechy ma na razie z najwyższej półki więc moim zdaniem najlepsza propozycja na tą chwilę wśród telefonów.
Polecam i sam posiadam Sony Xperia Z3. Miałem isrona 5 i bije go na łeb i na szyję. Jedyny telefon w takiej cenie który spełni Twoje wymagania do tego nie za duży nie za mały wyświetlacz (Bateria w normalnym użytkowaniu trzyma do 10 dni). Bebechy ma na razie z najwyższej półki więc moim zdaniem najlepsza propozycja na tą chwilę wśród telefonów.
Przeczytałeś chociaż kto napisał ten temat?
"Nie za duży, nie za mały wyświetlacz" - dobre
"Bateria w normalnym użytkowaniu trzyma do 10 dni" - ktoś ci płaci za pisanie takich bredni?
"Bebechy ma na razie z najwyższej półki" - i co mam dostać orgazmu? Mnie interesuje to jak telefon sprawdza się w użyciu a nie pusta liczba, która nie przekłada się na nic.
Np. mój iphone 4s z 0,5 GB RAM jest szybszy od Xperii Z3, która ma 3 GB RAM. Bierze się to stąd, że Apple produkuje iphone a iOS jest szyte na miarę dla tego sprzętu. Android natomiast obsługuje multum urządzeń innych firm. Dlatego, też wybieram Apple. Nie znoszę zbędnych funkcji a jeszcze bardziej ścinek na każdym kroku. Z3 potrafiła mi się zawiesić na 3 sekundy na lock screenie... podobno jeden z najlepszych modeli na świecie a flagowiec SONY.
Nie znosisz zbędnych funkcji, to dlaczego wybierasz iOS? Najbardziej dziurawy/inwigilujący użytkownika system oO Sony cierpi na podobną chorobe co Samsung - nakładka na androida. Jak chcesz telefon bez zbędnych funkcji(stricte zamknięty system) to rozglądnij się za BlackBerry
Nie znosisz zbędnych funkcji, to dlaczego wybierasz iOS? Najbardziej dziurawy/inwigilujący użytkownika system oO Sony cierpi na podobną chorobe co Samsung - nakładka na androida. Jak chcesz telefon bez zbędnych funkcji(stricte zamknięty system) to rozglądnij się za BlackBerry
iOS nie posiada zbędnych funkcji. Najbardziej intuicyjny system. BlackBerry nawet nie biorę pod uwagę. Nie odpowiada mi nawet nazwa tego ustrojstwa. Nie mówiąc o samej reszcie.
to co za zbędne funkcje posiada Android względem iOS ?
Ja mam już drugi model BlackBerry
Niedawno wyszedł model Passport
Nigdy w życiu bym nie zamienił tego telefonu na nic innego
pytanie do czego ma służyć ten telefon, bo do gier to on się nie nadaje przykładowo
Nvm, jak rozpocząłem pisać temat to nie było jeszcze Twojej odpowiedzi, że nie chcesz BB
Civil go nigdy nie przekonasz. Kup jabłko 6S i "dopakowane" słuchawki Dr.Dre...