Witam. Sprawa jest prosta. Otoz mam komputer ktory lezy i sie kurzy, jest nieuzywany a ja chce go odrestaurowac. Potrzebuje kupic do niego jakas karte graficzna, bo byl uzywany w biurze i narazie karta ta jest delikatnie mowiac do niczego. Jako ze zupelnie nie znam sie na grafach, prosze was o pomoc. Jutro podam cala specyfikacje komputera, ale na razie moze jakies propozycje? Karta do grania za okolo trzy stowy, nie oczekuje, aby BF3 smigal na Ultra, ale zeby powiedzmy GW2 poszlo na medium. Z gory dzieki za pomoc
Dobra karta graficzna za okolo 300zl
Może być używana czy tylko nowa? I bez specki kompa nie damy rady ci pomóc za bardzo.
To po co piszesz dziś jak jutro podasz specyfikacje? jak sprzęt biurowy i sie kurzył to obys ty tam miał pcie.
W tej cenie to tylko Radeon HD 4850 1GB DDR5
a skad czlowieku mozesz wiedizec czy ta karta mu stam wejdzie jak nie wiadomo czy ma pcie w ogole. jak to stary sprzet biurowy to moze nie miec slotow odpowiednich do kart 1 gb czy nawet 512 mb. na ddr5 tym bardziej.
te fikus88 jak już kogoś poprawiasz to nie wypisuj durnot, co ma do slotu 1gb czy 512 mb czy ddr5 karty ?
pytanie brzmi czy masz pcie czy agp skoro komp taki stary. A jak nie wiesz to odpal Aida32 na kompie i obadaj jakie mobo siedzi.
Bo jestem jasnowidz i wiem że ma , wiem również że wypowiadasz się a nie bardzo się znasz
Mam prosbe, napiszcie mi wszystko co mam wam podac, bo bede musial odlaczyc mojego aktualnego zeby to wszystko sprawdzic, bo nie mam drugiego monitora.
ma to ze nie robia kart od 512- wzwyz na slocie agp.
podaj jaka masz plyte glowna. nr modelu.
płyta główna i procek sprawdzisz programem aida32, przyda się też jaki zasilacz, zasilacz sprawidzisz na tabliczce znamionowej przyklejonej do boku zasilacza po rozkręceniu komputera(obudowy) , podaj firmę i ile ma wat, np. 400W, 500W, 350W
Edit:
no nie robią
http://www.sapphiret...d=275&psn&lid=1
http://dx.com/p/ati-...hics-card-81401
są jeszcze 4860, pare nvidi, ale co mi tam ja się za bardzo nie znam
i jaki nr ? od kiedy płyty mają nr..... raczej podaj nazwe producenta i model płyty
Procesor intel pentiun D 2.5ghz. Na zasilaczu nie ma konkretnie napisanej mocy, tylko takie cos: DC Output 280W Input 100-120W ~/6A 200-240 ~ /3A, firma to Dell. A plyta glowna tez Dell ale numeru ni cholery nie wiem gdzie sprawdzic. A ta karta graficzna to jakas tam gowniana zintegrowana. Nie wiem czy cos z tego bedzie, przestraszyl mnie ten zasilacz niecale 300w ... Da sie sprawdzic numer bez wlaczania komputera, czego nie jestem w stanie zrobic, (brak monitora)?
nawet nie wiem jaką grafę ci polecić, stare to jest trochę ;], 300 zł to za dużo, zasilacz raczej nie pociągnie dobrej grafiki, prawdopodobnie to jest biurowy komp i kartę trzeba low profile, a do tego procek słabszy niż core 2 duo, trzeba coś co mało prądu ciągnie, 4850 za dużo żre, myślę że maks to radeon 6670, szczerze to nie chce mi się szukać kart low profile, ale na upartego można wsadzić coś takiego Karta graficzna MSI N620GT-MD2GD3/LP 199,01
Witam. Sprawa jest prosta. Otoz mam komputer ktory lezy i sie kurzy, jest nieuzywany a ja chce go odrestaurowac. Potrzebuje kupic do niego jakas karte graficzna, bo byl uzywany w biurze i narazie karta ta jest delikatnie mowiac do niczego. Jako ze zupelnie nie znam sie na grafach, prosze was o pomoc. Jutro podam cala specyfikacje komputera, ale na razie moze jakies propozycje? Karta do grania za okolo trzy stowy, nie oczekuje, aby BF3 smigal na Ultra, ale zeby powiedzmy GW2 poszlo na medium. Z gory dzieki za pomoc