Dobra komedia

Siemka !

Szukam jakieś dobrej komedii, najlepiej gdyby dało się pooglądać na YT lub Megavideo dobrze gdyby był lektor PL. Chodzi mi o jakąś komedię, która mnie bardzo rozbawi (śmieszne momenty i "hasła").

Bardzo ubawiłem się na filmach : Amerykańska Dziewica i Kac Vegas. :D

I, żeby nie były za bardzo stare, tak z 2010, 2009 i 2008.

Dobry temat, sam ostatnio szukalem jakiś dobrych filów. Mogę ci polecić zaje*iste polskie, ale stare filmy to sa "Czas surferow", "E=mc2", "Chlopaki nie płaczą".

Z zagranicznych American Pie wszytkie cześci z czego 7 jest najnowsza własnie takiej jak ty szukasz. Jak sobie przypomne jakies fajne filmy to sie odezwe.

Wszystkie holiłódzkie filmy akcji ;), a tak na serio to polecam KacVegas.

@up Przecież pisał że oglądał ;/

Polecam Eurotrip.

lesbian vampires killers czy jakoś tak ;D

Ja polecam obrady polskiego Sejmu ;P

Tak na serio to ,,Dzień wagarowicza'' , ,,Wieczny student''

Ja polecam Las Vegas Parano.

Jeśli podobał Ci się film "The Hangover", to "Hot Tub Time Machine" powinno Ci się spodobać.

"Nie zadzieraj z fryzjerem" to jest moim zdaniem najlepsza komedia.

Sex Drive

SuperHero :D

Mam linka do czarnej komedii...

Dzięki nie muszę oglądać filmów ,wystarczy,że poczytam :D

Ja śmieje się jak głupi zawsze kiedy oglądam How High. Ostrzegam jest to typowo czarny humor więc nie każdemu może się podobać. W każdym razie polecam.

Scott Pilgrim vs the world - genialna komedia, zrealizowana w bardzo oryginalny sposób. Ogólnie wszystkich, których bawią żarty o amerykańskich geek'ach, internetowe meme, itp. będą zachwyceni. Wisienką na torcie jest świetna muzyka, 10/10.

Wielki Stach / Big Stan

Z polskiego kina: Dzień Świra; Job, czyli ostatnia szara komórka; Poranek Kojota

Z zagranicznego kina: RRRrrrr!!!!! [KONIECZNIE Z DUBBINGIEM]; Borat; Mafia; O Dwóch Takich Co Poszli W Miasto

Oraz te, które już inni wymienili, czyli EuroTrip; Super Zioło (How High); Chłopaki nie płaczą; Czas Suferów; SuperHero

Gwarantuję, że przy tych filmach można ubawić się nieźle ;D

Że niby Dzień Świra to komedia ?

Że niby Dzień Świra to komedia ?

Naturalnie, kino nie jest czarno białe tylko dosłownie. Mieszanie gatunków jest jak najbardziej normalne i elementy dramatu i filmu psychologicznego wcale nie wykluczają komedii i film Koterskiego jest tego przykładem i to wcale nie tak radykalnym jak np. twórczość Joon-ho Bong'a. Zresztą dla jednych komedią jest seria American Pie, dla innych filmy Woodego Allena, a dla jeszcze innych z kolei propozycje Monty Python'a. Tak czy siak, nie zmienia to faktu, że Dzień Świra posiada sporo elementów komedii i chodź jest filmem ambitniejszym niż typowy przedstawicieli tego gatunku, nie wyklucza to tego, że może również bawić.

Cree, przypomniałeś mi jeszcze jedną dobrą komedię, a mianowicie: Monty Python - Święty Graal. ^^