Witam, mam problem, otóż każda myszka jaką kupiłem zawsze po jakimś czasie używania (3-4 miesiące) dużo ciężej chodzi. Już nie działa tak płynnie po podkładce tylko czuć straszne opory(a4tech bloody v8m + gratis podkładka).
I mam pytanie czy dobra myszka jakiś razer z dobrą podkładką też będzie się tak zachowywał? Bo zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy się opłaca wydawać m i te 250zł jak po jakimś czasie ma znowu być to samo.
Dobra myszka = nie zacina?
A próbowałeś wymieniać ślizgacze na myszce, lub chociaż je czyścić?
Umyj podkładkę przy okazji bo kurz mocno niszczy myszki (ślizgacze i sensor)
Ślizgacze są czyste ta myszka ma z 4 miesiące.
Czemu mam wrażenie, że nie umiesz korzystać z myszki? Zakładam, że w te 4 miesiące nazbierał Ci się syf na podkładce i myszce. Mam bloody v7m i również z gratisową podkładką już 1,5 roku i chodzi dalej tak samo.
Możliwe, że masz jakiś wadliwy model, ewentualnie sprawdź w ustawieniach myszy czy coś się ,,nie przesunęło''
Nic się nie przesunęło...po prostu podkładka jest jakby wyrobiona i w tych miejscach przycina, ale jak patrzyłem w media markt razera, a tę moją to była ogromna różnica w płynności. Jak kupię sobie nowy sprzęt to co ile czyścić? Bo ten czyszczę co kilka gier.
Podkładka jaka? tez a4tech'a??
Masz wersje V8 z metalowymi ślizgaczami?
Co Ty robiłeś z ta myszką ze po 3-4 miesiącach już chcesz nową kupować ;O...
Wygląda na to jak wspominali poprzednicy - upierdzieliłeś czymś albo podkladkę albo myszkę. Chyba, że dostałeś jakiś bubel nie podkladke.. gdzie kupileś?
Witam, mam problem, otóż każda myszka jaką kupiłem zawsze po jakimś czasie używania (3-4 miesiące) dużo ciężej chodzi. Już nie działa tak płynnie po podkładce tylko czuć straszne opory(a4tech bloody v8m + gratis podkładka).I mam pytanie czy dobra myszka jakiś razer z dobrą podkładką też będzie się tak zachowywał? Bo zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy się opłaca wydawać m i te 250zł jak po jakimś czasie ma znowu być to samo.
kupuje myszke 4tech evolution dziala 4-5lat minimum i nigdy sie nie zacinaja - kosztuje jakies 20-30 zl ;] i nie ma roznicy miedzy myszka za 250 czy 100zl.
@miroll tak v8 z metalowymi ślizgaczami wersja z pro cpu z podkładką gratis. Jest taka jakby wyszlifowana na środku i w tym miejscu spowalnia.
@donek jest różnica
Polecam myszki za 20 zł - długo wytrzymują, a jak się zepsują po 2-3 miesiącach to nawet nie szkoda (a zapewniam, że minimum rok wytrzymają).
[...] I mam pytanie czy dobra myszka jakiś razer z dobrą podkładką też będzie się tak zachowywał?[...]
Jeśli mogę coś wtrącić. Nie ma dobrej myszki razera, w mojej opinii możesz jedynie przepłacić i kupić świecidełko z nietypowym designem. Ja używam G300s i jeszcze nigdy nie miałem z nią problemów.
@miroll tak v8 z metalowymi ślizgaczami wersja z pro cpu z podkładką gratis. Jest taka jakby wyszlifowana na środku i w tym miejscu spowalnia. @donek jest różnica
wytlumacz mi jaka jest roznica ?? sensor i inne pierdoly to poprostu sciema i tyle w temacie. Pograsz w csa 5-6 lat i bedziesz strzela same banie taka jest prawda. Wiem co mowie bo gralem w mohaa 6 lat na myszcze za 30 zl i gralem praktycznie tak samo jak ludzie z topki co grali na myszkach po 300 zl . Tyle w temacie. Sensor i DPI to poprotu chwyt marketingowych na naiwne osoby
wytlumacz mi jaka jest roznica ?? sensor i inne pierdoly to poprostu sciema i tyle w temacie. Pograsz w csa 5-6 lat i bedziesz strzela same banie taka jest prawda. Wiem co mowie bo gralem w mohaa 6 lat na myszcze za 30 zl i gralem praktycznie tak samo jak ludzie z topki co grali na myszkach po 300 zl . Tyle w temacie. Sensor i DPI to poprotu chwyt marketingowych na naiwne osoby
No DPI to ściema, nie wpływa na to jak szybko się myszka porusza. Nie ma też znaczenia w jakiej częstotliwości myszka pracuje, może skakać byle jak, wszak i tak się rusza. Weź głupot człowieku nie gadaj, a zapoznaj się z tym, co takie rzeczy zmieniają. Fakt, nie jest to wyznacznik skilla, ale mówienie, że nie ma znaczenia to głupota.
...Różnica jest taka, że po przejściu z "gamingowej" myszy tracera i podkładką za 1zł na bloody z materiałową podkładką poczułem ogromny skok płynności tak jak rangi w cs- lem>global. Więc nie piszcie, żebym nie czytał głupot, bo swoje zdanie opieram jedynie na doświadczeniu. DPI nie ma wpływu na to jak myszka się porusza? Miałeś kiedyś w myszce przycisk od zmiany dpi? W csa gram jakieś 12 lat, więc taktyki, poruszanie, czytanie gry mam opanowane do perfekcji. Moim problemem jest wahanie się celności.. myślę, że to przez myszkę i podkładkę.
Ok, skory mycha jest czysta, to zmień najpierw podkładkę - tu jest Twój głowny problem zapewne.
Nic specjalnego nie musi być, ja mam od 2 lat http://allegro.pl/tt-esports-podkladka-dla-graczy-dasher-mini-i5891214921.html , a kompa używam sporo i spisuje się na medal.
Dobra podkładka, to połowa płynności gry (ale dobra nie musi koniecznie znaczyć droga).
Więc zanim wyłożysz kupę kasy na myszkę, zacznij od podstawy
Witam, mam problem, otóż każda myszka jaką kupiłem zawsze po jakimś czasie używania (3-4 miesiące) dużo ciężej chodzi. Już nie działa tak płynnie po podkładce tylko czuć straszne opory(a4tech bloody v8m + gratis podkładka).
I mam pytanie czy dobra myszka jakiś razer z dobrą podkładką też będzie się tak zachowywał? Bo zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy się opłaca wydawać m i te 250zł jak po jakimś czasie ma znowu być to samo.