Dobra myszka = nie zacina?

Witam, mam problem, otóż każda myszka jaką kupiłem zawsze po jakimś czasie używania (3-4 miesiące) dużo ciężej chodzi. Już nie działa tak płynnie po podkładce tylko czuć straszne opory(a4tech bloody v8m + gratis podkładka).
I mam pytanie czy dobra myszka jakiś razer z dobrą podkładką też będzie się tak zachowywał? Bo zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy się opłaca wydawać m i te 250zł jak po jakimś czasie ma znowu być to samo.

A próbowałeś wymieniać ślizgacze na myszce, lub chociaż je czyścić?

Umyj podkładkę przy okazji bo kurz mocno niszczy myszki (ślizgacze i sensor)

Ślizgacze są czyste ta myszka ma z 4 miesiące.

Czemu mam wrażenie, że nie umiesz korzystać z myszki? Zakładam, że w te 4 miesiące nazbierał Ci się syf na podkładce i myszce. Mam bloody v7m i również z gratisową podkładką już 1,5 roku i chodzi dalej tak samo.

Możliwe, że masz jakiś wadliwy model, ewentualnie sprawdź w ustawieniach myszy czy coś się ,,nie przesunęło''

Nic się nie przesunęło...po prostu podkładka jest jakby wyrobiona i w tych miejscach przycina, ale jak patrzyłem w media markt razera, a tę moją to była ogromna różnica w płynności. Jak kupię sobie nowy sprzęt to co ile czyścić? Bo ten czyszczę co kilka gier.

Podkładka jaka? tez a4tech'a??

Masz wersje V8 z metalowymi ślizgaczami?

Co Ty robiłeś z ta myszką ze po 3-4 miesiącach już chcesz nową kupować ;O...

Wygląda na to jak wspominali poprzednicy - upierdzieliłeś czymś albo podkladkę albo myszkę. Chyba, że dostałeś jakiś bubel nie podkladke.. gdzie kupileś?

Witam, mam problem, otóż każda myszka jaką kupiłem zawsze po jakimś czasie używania (3-4 miesiące) dużo ciężej chodzi. Już nie działa tak płynnie po podkładce tylko czuć straszne opory(a4tech bloody v8m + gratis podkładka).I mam pytanie czy dobra myszka jakiś razer z dobrą podkładką też będzie się tak zachowywał? Bo zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy się opłaca wydawać m i te 250zł jak po jakimś czasie ma znowu być to samo.

kupuje myszke 4tech evolution dziala 4-5lat minimum i nigdy sie nie zacinaja - kosztuje jakies 20-30 zl ;] i nie ma roznicy miedzy myszka za 250 czy 100zl.

@miroll tak v8 z metalowymi ślizgaczami wersja z pro cpu z podkładką gratis. Jest taka jakby wyszlifowana na środku :D i w tym miejscu spowalnia.
@donek jest różnica

Polecam myszki za 20 zł - długo wytrzymują, a jak się zepsują po 2-3 miesiącach to nawet nie szkoda (a zapewniam, że minimum rok wytrzymają).

[...] I mam pytanie czy dobra myszka jakiś razer z dobrą podkładką też będzie się tak zachowywał?[...]

Jeśli mogę coś wtrącić. Nie ma dobrej myszki razera, w mojej opinii możesz jedynie przepłacić i kupić świecidełko z nietypowym designem. Ja używam G300s i jeszcze nigdy nie miałem z nią problemów.

@miroll tak v8 z metalowymi ślizgaczami wersja z pro cpu z podkładką gratis. Jest taka jakby wyszlifowana na środku i w tym miejscu spowalnia. @donek jest różnica

wytlumacz mi jaka jest roznica ?? sensor i inne pierdoly to poprostu sciema i tyle w temacie. Pograsz w csa 5-6 lat i bedziesz strzela same banie taka jest prawda. Wiem co mowie bo gralem w mohaa 6 lat na myszcze za 30 zl i gralem praktycznie tak samo jak ludzie z topki co grali na myszkach po 300 zl . Tyle w temacie. Sensor i DPI to poprotu chwyt marketingowych na naiwne osoby ;)

wytlumacz mi jaka jest roznica ?? sensor i inne pierdoly to poprostu sciema i tyle w temacie. Pograsz w csa 5-6 lat i bedziesz strzela same banie taka jest prawda. Wiem co mowie bo gralem w mohaa 6 lat na myszcze za 30 zl i gralem praktycznie tak samo jak ludzie z topki co grali na myszkach po 300 zl . Tyle w temacie. Sensor i DPI to poprotu chwyt marketingowych na naiwne osoby

No DPI to ściema, nie wpływa na to jak szybko się myszka porusza. Nie ma też znaczenia w jakiej częstotliwości myszka pracuje, może skakać byle jak, wszak i tak się rusza. Weź głupot człowieku nie gadaj, a zapoznaj się z tym, co takie rzeczy zmieniają. Fakt, nie jest to wyznacznik skilla, ale mówienie, że nie ma znaczenia to głupota.

...Różnica jest taka, że po przejściu z "gamingowej" myszy tracera i podkładką za 1zł na bloody z materiałową podkładką poczułem ogromny skok płynności tak jak rangi w cs- lem>global. Więc nie piszcie, żebym nie czytał głupot, bo swoje zdanie opieram jedynie na doświadczeniu. DPI nie ma wpływu na to jak myszka się porusza? Miałeś kiedyś w myszce przycisk od zmiany dpi? W csa gram jakieś 12 lat, więc taktyki, poruszanie, czytanie gry mam opanowane do perfekcji. Moim problemem jest wahanie się celności.. myślę, że to przez myszkę i podkładkę.

Ok, skory mycha jest czysta, to zmień najpierw podkładkę - tu jest Twój głowny problem zapewne.

Nic specjalnego nie musi być, ja mam od 2 lat http://allegro.pl/tt-esports-podkladka-dla-graczy-dasher-mini-i5891214921.html , a kompa używam sporo i spisuje się na medal.

Dobra podkładka, to połowa płynności gry (ale dobra nie musi koniecznie znaczyć droga).

Więc zanim wyłożysz kupę kasy na myszkę, zacznij od podstawy :)

Witam, mam problem, otóż każda myszka jaką kupiłem zawsze po jakimś czasie używania (3-4 miesiące) dużo ciężej chodzi. Już nie działa tak płynnie po podkładce tylko czuć straszne opory(a4tech bloody v8m + gratis podkładka).
I mam pytanie czy dobra myszka jakiś razer z dobrą podkładką też będzie się tak zachowywał? Bo zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy się opłaca wydawać m i te 250zł jak po jakimś czasie ma znowu być to samo.