Witam, z racji że dzisiaj wypłata, postanowiłem zaopatrzyć się w dobrą strategię. Szukam gry turowej lub RTS, ale chciałbym by spełniała kilka warunków.
-
W miarę nowa. Chciałbym by była ciągle rozwijana i by do gry dodawane były co jakiś czas updaty czy DLC, mogą być płatne. Lub starsza gra, ale już z masą dodatków i contentu.
-
RTS lub turowa, bez znaczenia, aczkolwiek chciałbym by było kilka poziomów trudności, od tych najłatwiejszych przez normalne do najtrudniejszych.
-
Najważniejszy aspekt, który pozwoli mi ową produkcję zakupić czyli rozwijanie budynków i jednostek. Chciałbym by było sporo budynków oraz jednostek do zakupienia oraz by można było je ulepszać, dodawać nowe segmenty do budynków, umiejętności i broń do jednostek. By tego było naprawdę dużo.
-
Czasy są bez znaczenia, może być średniowiecze, nowożytność, czasy współczesne, przyszłość czy kosmos.
To chyba wszystko. Grałem w takie gry jak Warhammer 40k Dawn of War, Warhammer 40k Dawn od War 3, Cossacks 3, CiV 5 i 6, Company of Heroes, Company of Heroes 2 z dodatkiem.