Dobry komputer mało fps

odświeżam temat,znudzony tymi fps zmieniłem kartę grafiki z gtx 970 na gtx 1070...w singlowych grach jak forza 3 widać różnice bo gra na ultra chodzi między ponad 100-55 fps a na wysokich trzyma stałe 60 niekiedy spadnie do 55. Problem jednak nadal jest w grach mmorpg w Mu Legend potrafi mi spaść do 30 klatek(na max opcjach) co jest bardzo uciążliwe...na najniższych jest zaledwie 70... nie wiem już czego to wina procesora ? pamięci ram ? ramu mam 16 GB 2800 Mhz

U mnie w lapku mimo, że ustawiłem aby ML szło na wydajniejszej karcie, cały czas gra pod względem płynności kulała. Potem odpaliłem grę z Geforce Experience, gdzie ustawiłem poziom grafiki i fps-ów i teraz wszystko płynnie śmiga. Może to pomoże.

GW2 się ksztusi na każdym procesorze jak masz lokacje ze sporą ilością ludzi (aerodrome, LA, WvW). W końcu to dalej silnik jedynki tylko zmodyfikowany więc nie ma co oczekiwać że ta gra będzie dobrze działać. Jak chcesz więcej fps to zmień characters limit na low, ludzi dalej będziesz sporo widział, jednakże sporo też urnie a to doda ci fps. Coś za coś no ale optymalizacja kuleje.

Witam mam problem z grą GW2 otóż mam mało fps ok 40 max do 60 lecz spadki są widoczne oraz przycinki dziwne jest to że komputer mój to nie jest jakiś demon prędkości ale skoro takie gry jak gta 5 czy wiedźmin chodzą na ultra/wysokie to gw2 tym bardziej powinno spadki też zauważyłem w grze TERA online,wczoraj pobrałem final fantasy a realm reborn wszystko na maxa 0 spadków fps wszystko działa płynnie czy GW2 jest tak słabo zoptymalizowane ? próbowałem instalować na ssd jak i na normalnym dysku efekt taki sam mój PC:

-GTX 970 OC
-i5 6600k
-16 GB RAM