Dobry komputer?

Czesc, kieruje sie do was pytaniem czy oplaca sie kupic ten komputer, glownie ma sluzyc do gier tych nowszych typu batlefield 3, ostatnio jest moda na warz i dayz (do dayz trzeba kupic jakies dodatki?) i tez chce wiedziec czy pociagnie, to jest on:

Intel® Core2 Quad 4x2.40

Pamięć RAM: 4GB

Karta Graficzna: Nvidia GeForce 9800 GT HDMI

Dysk twardy: 120 GB

I tak jak napisalem wyzej, czy pujdzie te gta IV naprzyklad albo bf3 i te warz (inestaion)?

BF3 na multi powinien na min/średnie działać ale klatego to na pewno nie będzie dużo szczególnie przy rozwałce... ogólnie lipa... z nowymi grami może być też kiepsko, trzeba kręcić proca minimum do 3.0 i grafa by się przydała inna., ram teraz minimum to 4GB lepiej mieć więcej

Aha to dzieki. jednak dozbieram troche kasy i kupie lepszy.

Odswiezam i sie pytam czy ten dobry bo dozbieralem kasy i chce kupic, pujdzie gta v i bf4 i warz i gta iv itp. itd? wogole dobry komp ?

Dysk Twardy 1000gb (1TB)

Ram 4 GB GoodRAM

Procesor Intel Core I3 3.1 Ghz (4 Rdzenie)

Karta Graficzna ATI Radeon HD 4350 (2gb)

Płyta główna na chipsecie Intel H55M-E23

Zasilacz PC POWER SUPPLY, Take Me 400

@up Nom ten zestaw wygląda już lepiej od tego pierwszego który podałeś.W Bf3 powinieneś na luzie pograć nawet na high,a przynajmniej na średnich,chociaż kartę bym wziął mocniejszą.Generalnie nie jest to przyszłościowy zestaw,raczej taki na styk aby pograć w gry z przed dwóch,trzech lat na spokojnie.

No a w GTA V i batlefield 4 na jakich ustawieniach bo sa juz wymagania

Ja mam taki zestaw:

Płyta Główna: Asus 770-c45

Zasilacz (moc i marka): Modecom 620W

Procesor: AMD Phenom™ II X4 945 Processor, 3007 MHz (4 rdzeniowy)

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX260

RAM: 4GB DDR3 1333MHz

Oceniając mój a twój PC, to mój ma wieeelką przewagę. Nazbieraj jeszcze więcej i też sobie taki kup. Mi pójdzie na lajcie na średnich BF4 i GTA V ;]

@up który zestaw jest lepszy to ja bym polemizował, ostatni marka jest przygotowany pod rozbudowę i teoretycznie powinien lepiej działać na nim BF (zasilacz do wymiany) choć ma fizycznie tylko 2 rdzenie, twój komputronik już nie rozbudujesz i raczej do muzeum nie długo pójdzie, więc jak bym miał wybierać to bym wziął ten ostatni marka (wymiana zasilacza i karty graficznej wysoce wskazana)

i3, nigdy nie ma 4 rdzeni, gdzieniegdzie piszą 4 rdzenie logiczne, czyli 2 rdzenie fizyczne ale obsługuje 4 wątki, skoro pakujesz tam i3 to powiedział bym że zestaw przyszłościowy bo na płytach za 170 zł z h61 działają nawet procki i7, co prawda głupota jest tam wsadzać i7 ale już i5 bez "k" taki 3330p (czy jak mu tam z pamięci piszę) bez integry działa bez problemu, sprawa zasilacza wygląda nieciekawie, rozumiem że to tanie itd. myślę że jednak na zasilacz trzeba wydać te 120 zł np na chiefteca z allegro ale to już twoja broszka, co do grafiki .... strasznie słaba powiedział bym, jak już wydawać kaskę i z takim prockiem który jest na prawdę dobry to minimum jednak brał bym 7770, nie wiem jaka jest twoja sytuacja finansowa ale lepiej kupić konkretną grafikę, pozdro.
Odswiezam i sie pytam czy ten dobry bo dozbieralem kasy i chce kupic, pujdzie gta v i bf4 i warz i gta iv itp. itd? wogole dobry komp ?Dysk Twardy 1000gb (1TB)Ram 4 GB GoodRAMProcesor Intel Core I3 3.1 Ghz (4 Rdzenie)Karta Graficzna ATI Radeon HD 4350 (2gb)Płyta główna na chipsecie Intel H55M-E23Zasilacz PC POWER SUPPLY, Take Me 400

i3, nigdy nie ma 4 rdzeni, gdzieniegdzie piszą 4 rdzenie logiczne, czyli 2 rdzenie fizyczne ale obsługuje 4 wątki, skoro pakujesz tam i3 to powiedział bym że zestaw przyszłościowy bo na płytach za 170 zł z h61 działają nawet procki i7, co prawda głupota jest tam wsadzać i7 ale już i5 bez "k" taki 3330p (czy jak mu tam z pamięci piszę) bez integry działa bez problemu, sprawa zasilacza wygląda nieciekawie, rozumiem że to tanie itd. myślę że jednak na zasilacz trzeba wydać te 120 zł np na chiefteca z allegro ale to już twoja broszka, co do grafiki .... strasznie słaba powiedział bym, jak już wydawać kaskę i z takim prockiem który jest na prawdę dobry to minimum jednak brał bym 7770, nie wiem jaka jest twoja sytuacja finansowa ale lepiej kupić konkretną grafikę, pozdro.

Edit do pana z dołu:

panie komputronik nie rozumiem do kogo pan pieje ? ja nie każę dla interesanta kupować sprzętu za kupę kasy, co do procesora i7 użyłem tej nazwy tylko w celu udowodnienia że ta platforma może być przyszłościowa ze względu na szerokie możliwości wymiany CPU, a z kartą graficzną jak widać też nie nakłaniam do kupna, ale z 7770 na pokładzie pogra we wszytko co jest na rynku.

Musiałby wymienić na procesor i7, zasilacz, i kartę np. HD7700, wyjdzie mu to około 1,6k- nie opłaca się. A on jeszcze nie ma kasy.

i3 mu styknie (proca może sobie nawet w przyszłym roku zmienić - bo może na i5 - i7), póki co musiałby grafę wymienić radek 7770 chyba około 380zł nowa 3 lata gwarancji i zasilacz wtedy pogra nawet w nowe tytuły - wyjdzie mu około 500 zeta i będzie happy

Odswiezam i sie pytam czy ten dobry bo dozbieralem kasy i chce kupic, pujdzie gta v i bf4 i warz i gta iv itp. itd? wogole dobry komp ?Dysk Twardy 1000gb (1TB)Ram 4 GB GoodRAMProcesor Intel Core I3 3.1 Ghz (4 Rdzenie)Karta Graficzna ATI Radeon HD 4350 (2gb)Płyta główna na chipsecie Intel H55M-E23Zasilacz PC POWER SUPPLY, Take Me 400

Podaj lepiej budżet, w tym zestawie masz do wymiany grafikę i zasilacz, a jak sobie ceni za niego dużo to tym bardziej się nie opłaca.

No ten komputer to akurat za 700zl bo to uzywany, obudowa jest strasznie brzydka ale liczy sie chyba specyfikacja :D

A jak bym nic nie wymienial, bo dopiero po swietach bym sie wzial za modernizacje go, to pogram w bf'a 3 i gta iv i gta v i warz?

@komputronik ja nie mam kupy szmalu zeby kupywac taki sprzet ;/

Edit:: jak wymienie ta karte graficzna i zasilacz to wszystko pojdzie na najwyzszych detalach?

Co za ludzie... Po co kupować komputer za 700-1000 zł, Jak to nie ma sensu? Ktoś powie : Tak, ale będę mógł grać w "lepsze" gry. To teraz niech ten facet który tak powiedział niech pomyśli... Gra mi się znudziła. Chcę nową, ale mi nie pójdzie, chyba czas kupić nowy komputer. Następnie rok później wychodzi Battlefield 1000 i znów będziesz miał zamiar kupować nowy komputer? Czysty bezsens... Szkoda pieniędzy, tematy z komputerami do 1000 zł są... Wystarczy poczytać a nie wiecznie zakładać nowe tematy. Po za tym, 1000 zł na komputer to są śmieszne pieniądze. Technologia pnie się do góry, wymagania wyższe. Lepiej uzbierać wyraźną sumę pieniążków, dajmy na przykład 3000 zł. To można sobie kupić komputer, i nawet starczy wam na kilka lat a nie rok/półtora... Osobiście dałem około 3000 zł za komputer, i mam go 4 lat, może więcej, i nie mam problemu z najnowszymi produkcjami.

kupuje tani komputer no bo chce pograc w te nowsze produkcje ale wiem ze nie dozbieram 3 tysiecy wiec taki tani.

Uwierz mi, lepiej pozbierać na coś mocniejszego. Jeżeli jesteś w młodym wieku, to poproś rodziców na święta itp,itd o pieniądze, przynajmniej ja tak robiłem. W Rok trochę uzbierasz więc radze pozbierać na coś lepszego niż komputer za 900 zł.

...., zawsze będzie można dozbierać do czego lepszego, a tak można bez końca chłopak wie ile gotówki ma i ile dozbiera a skoro ma zbierać powiedzmy tysiaka cały następny rok ?.

Później skończy szkołę, albo wcześniej zapozna dziewczynę i będzie miał ciekawsze rzeczy do roboty niż tak jak większość tu radzących nerdów i granie pójdzie w odstawkę...., więc o czym ta rozmowa ?

Później jak zacznie zarabiać to sobie coś kupi, jeśli jeszcze będzie go to interesowało, a póki co pogra sobie w bfa - za 700 setek nie kupi nic lepszego

No jeden człowiek który mnie rozumie :) (Ukryty)

nie mam zbyt wielu pieniędzy żeby kupic tutaj komputer z kosmosu i nie chce grac w najnowsze gry na najwyzszych detalach, chce poprostu najnowsze gry na najmniejszych detalach zeby nie miec nudno

Albo jest jeszcze opcja z kupnem konsoli. Za te 7 stówek coś da się znaleść.

Nie chce konsoli bo chce w warz pograc z kolegami i w bf4. temat zamykam