Dobry komunikator

Zna ktoś jakiś fajny, prosty komunikator, który nie zamula? Mam bardzo słabego neta i walczę o jak najmniejsze obciążenie połączenia. Ma służyć przede wszystkim do pisania, więc nie musi to być nic rozbudowanego :)

Jak ktoś napisze "ts", to go zamorduję :D

Gadu Gadu / Tlen

Najmniej obciążający jest chyba WTW.

Pidigin

nie martw się, nikt nie napisze "ts", gdyż napisałeś, że komunikator ma służyć głównie do pisania, więc twoja "groźba" jest całkowicie nieuzasadniona. A tak od siebie, jeszcze niedawno poleciłbym ci AQQ, ale niestety od niedługiego czasu trzeba za niego zapłacić 2,44 za miesiąc chyba. Radził sobie dobrze z GG, chociaż czasem potrafił zamulić
i się wysypać.Ale oprócz tego polecam WTW - naprawdę kawał dobrego softu. Zero reklam, żadnych zamulaczy a poza tym ma małe zapotrzebowanie na zasoby systemowe, więc bez problemu spełni twoje oczekiwania.

Dzięki, zobaczę WTW :)

Ta moja groźba to z tego, że wszędzie mi wszyscy próbują tsa wcisnąć, a ja jakoś mam z nim związane złe wspomnienia.

tlen jest najlepszy, lekki i ma wszystkie najpotrzebniejsze opcje :) w tym pisanie do wielu na raz bez zakladania konferencji :) Polecam uzywam go od paru ładnych lat i jest 100 razy lepszy od aqq ktory teraz zrobil sie platny, a i tak dalej do niczego jest :S

Ts

@up aż sie prosisz o warna...

ja bym polecił od siebie tlen, nawet nie musisz go sciągać gdyż możesz korzystać z niego przez stronę www, z drugiej strony to nawet facebook sie nada :D

GG

Aż specjalnie załążyłem konto żeby to napisać IRC.

Aż specjalnie załążyłem konto żeby to napisać IRC.

Graty

co do tematu zrob ankiete z tymi odpowiedziami i po wynikach sam stwierdzisz co wiecej ludzi uzywa :)

WTW/Pidgin. Oba dobra, oba nie zamulają, oba polecam.

GG

GG?? HAHAHA chyba najbardziej zamula na słabym necie.

Ja korzystam na win7 z WTW, jest wg mnie najlepszy, szybki i nie ma reklam.

Jedyny minus to to że trzeba sobie samemu dźwięki konfigurować i wszystko ustawiać.

No i protSkype nie działa na win8.1, ale to nic i tak korzystam z Win7

Używam go głównie do GG / Tlena i Skypa, bo zjada najmniej zasobów.

Zna ktoś jakiś fajny, prosty komunikator, który nie zamula? Mam bardzo słabego neta i walczę o jak najmniejsze obciążenie połączenia. Ma służyć przede wszystkim do pisania, więc nie musi to być nic rozbudowanego :)

Jak ktoś napisze "ts", to go zamorduję :D