Witam wszystkich i od razu przejdę do rzeczy. Otoż mam problem z mikrofonem Firmy Trust - Starzz Microphone. Gdy rozmawiam z kolegami na skype słychać mnie wyśmienicie lecz w systemie wyświetla mi że praktycznie nic nie mówię :/ Nic mi to nie przeszkadzało aż do teraz. Chciałem nagrać nasze wyczyny z kumplami w CS:GO M.in.: Trolle i tego typu rzeczy. Podczas odtwarzania nagrania zauważyłem że prawie mnie nie słychać. I teraz pytanie dlaczego tak się dzieje :C ?
Dobry mikrofon - Słaby dźwięk
Moze pobaw sie suwakiem glosnosci mikrofonu w systemie?
Wszędzie 100 :C
Mam ten sam mikrofon... i niestety nie jest to dobry mikrofon
Podam ci ustawienia jakie powinny działać.
W urządzeniach do nagrywania wybierasz mikrofon trust i wchodzisz w zaawansowane po czym ustawiasz 2 KANAŁOWE 16 BITOWE JAKOŚĆ DVD
W opcjach rozszerzenia zaznaczasz (tryb natychmiastowy) i zaznaczasz wszystkie efekty dźwiękowe poniżej tego ( u mnie są 3 )
W Poziomach ustawiasz głośność między 80, a 100 i zwiększenie wydajności mikrofonu na 0 tak by potem to jakoś brzmiało.
Na takich ustawieniach twój głos będzie w miarę normalny, a i szumów i innych tego typu rzeczy być nie powinno, ale zaznaczam, że podczas gadania z ludźmi może problemu nie być, ale podczas nagrywania głosu różnymi programami musisz mieć twarz blisko mikrofonu ( 10 centymetrów max )
Jak to ci nie odpowiada to dajesz wydajność mikrofonu na 10 i wtedy głos będzie łapany z dalszej odległości, ale efekty korekcyjne będą trochę ten twój głos zniekształcać i może wyjść lipa.
Dalsze ustawienia to już tylko i wyłącznie w programie jakim nagrywasz i tam radze szukać, a co do mikrofonu to faktycznie... jest najlepszy z tych najtańszych, ale nikt nie mówił, że jest dobry.
Pozdrawiam i mam nadzieje, że pomogłem!
Przepnij do innego gniazda (jeśli masz). W systemie możesz mieć jakiś zaawansowany program do obróbki głosu/ustawień mikrofonu. On może mieć coś poprzestawianie.
WagonKurde Wogóle nie mam tych opcji o których mówisz albo po prostu nie mogę ich znaleźć :C
Ja posiadałem sluchawki, i roznież miałem podobnie - na tsie było ok, ale jak cos nagrałem, to wgl nie było mnie słychać. Okazało się, że płyta główna którą posiadam, tak ma, że jest cichy mikrofon. Kupiłem słuchawki z zewnętrzną kartą usb i jest o niebo lepiej.
tak więc poelcam ci zakupić karte dzwiekowa usb, lub poprostu karte dzwiekowa.
WagonKurde Wogóle nie mam tych opcji o których mówisz albo po prostu nie mogę ich znaleźć :C
Jak klikniesz prawym przyciskiem na głośniczek po prawej, dolnej stronie ekranu i tam wejdziesz w urządzenia do nagrywania to wszystko ci wyskoczy.
Mikrofon trust rozpoznasz jak bedziesz do niego mowil i beda tam skakać zielone paseczki przy sprzęcie.
Chyba, że nie o to ci chodzi, ale to napisz dokładnie co masz na myśli bo inaczej nie pomoge.
Wagon, jesli ma inną kartę dzwiękową ( płytę główną), to sterowniki też będą się róznić.
Te podstawowe powinny wygladac podobnie, sam to bralem kiedys tam z internetu i mialem podobnie jak w pierwowzorze.
Pod jakim względem on jest dobry? Recenzja zbiera negatywne, kosztuje tyle co nic. Czego Ty od niego wymagasz? Chociaż dziwne, że Cie w ogóle nie słychać. Karta dźwiękowa pewnie zintegrowana, a jak poprzednie mikrofony się sprawowały ?
Moze sobie sterowniki zaktualizuj? Ja bym sie pobawila w ustawieniach programu, skoro gdzie indziej cie slychac a na skype nie.
Tez mam mikro z tej firmy x2 i jestem bardzo zadowolona, dzwiek czysty, wyrazny, glosny... moze masz lewy towar? A ile za nie dales?
Mam ten sam mikrofon i zawsze bylem z niego zadowolony. A on kosztował w granicy 40 zł.
Sewei jest odwrotnie Na skype mnie dobrze słychać a gdzie indziej gorzej np. na nagraniach
Dałem za nie 40 zł i wątpię że lewy towar
xxxx Poprzedni mikrofon jest nadal dobry tylko gdy mówiłem były lekkie szumy Myślałem że to wina mikrofonu ale teraz wiem że karty dźwiękowej bo mam zintegrowaną :C
I właśnie, jaką kartę dźwiękową kupić żeby była dobra ? Tzn. szybko się nie zepsuła albo miała inne "zalety" ?
Okej znalazłem jako takie rozwiązanie Otóż zniżyłem fotel i siedzę właściwie 10 cm od mikrofonu i trochę pomogło
Ale jeśli ktoś by miał jakiś cudowny program który by mi jeszcze bardziej pomógł to zapraszam do odpowiedzi

Witam wszystkich i od razu przejdę do rzeczy. Otoż mam problem z mikrofonem Firmy Trust - Starzz Microphone. Gdy rozmawiam z kolegami na skype słychać mnie wyśmienicie lecz w systemie wyświetla mi że praktycznie nic nie mówię :/ Nic mi to nie przeszkadzało aż do teraz. Chciałem nagrać nasze wyczyny z kumplami w CS:GO M.in.: Trolle i tego typu rzeczy. Podczas odtwarzania nagrania zauważyłem że prawie mnie nie słychać. I teraz pytanie dlaczego tak się dzieje :C ?