Witam!
Mój mikrofon ze słuchawkami (które i tak miałem opuszczone) z TESCO za 15 złotych, niestety padł. Na złość mikrofon padł, a słuchawki dalej działają.
Szukam mikrofonu, który przekazałby mój głos bez żadnego szumu czy zagłuszeń. Ten zestaw z TESCO też nie spełniał moich wymogów, bo mój głos był z dodatkiem szumu.
I podkreślam, szukam samego mikrofonu np. na podstawce (chyba tylko takie są). Dlaczego? Nie chcę szpikować moich uszu bakteriami ze słuchawek; czy to z wtyczek, czy to z kotletów; poza tym, w tańszych wersjach liczą się tylko słuchawki, a mikrofon jest, bo był dopisany do zestawu, przez co są same szumu. Ten droższy zestaw ma pewnie świetny mikrofon, tylko po co mam przepłacać za słuchawki, skoro i tak będę miał je opuszczone?
Tak więc, czy ktoś ma albo zna, sam mikrofon z dobrej firmy, który będzie dostarczał mój głos "w czystej postaci"? Bez szumów i innych artefaktów...
Cena do 40 złotych.
@EDIT:
Czy kamerka internetowa z wbudowanym mikrofonem, oczywiście, jest dobrym rozwiązaniem? Czy jakość głosu nie jest najwyższych lotów?
np.: http://allegro.pl/kamerka-internetowa-5-mpx-mikrofon-kamera-6-led-i3409320702.html