Dobry MMOFPS

Cześć,

od jakiegoś czasu szukam dobrego MMOFPS'a, ale nie mogę znaleźć niczego ciekawego... Chodzi mi o to, żeby gra miała w miarę ładną grafikę, żeby dało się przycelować, a nie napierdzielać z biodra jak w CS.

Podobały mi się takie tytuły, jak:

- Battlefield P4F

- Arctic Combat [niestety zamknęli :(]

- Blacklight Retribution

Mój komputer:

System operacyjny: Windows XP SP3

Karta graficzna- ATI Radeon HD 5570 1GB

Procesor- Intel Core 2 Duo 2.4 GHz

RAM- 3GB

Ja polecam z całego serca Team Fortress 2 :) Grafika cukierkowa, jednak dla mnie to ogromny plus. Ponad 200 godzin przegranych. 9 Klas więc na pewno znajdziesz coś dla siebie. Masa trybów rozgrywki. Polska wersja i sporo polskich serwerów. Rozgrywka to nie tylko bezsensowna siekanka. W wielu mapach liczy się również zgranie i odpowiednie dobranie klas. Ogromną frajdę daje również customizacja postaci - jest bardzo dużo broni, które zmieniają nieco rozgrywkę daną klasą (np. snajper posiada oczywiście kilka snajperek, ale możesz równiesz używać Łuku. Soldier posiada normalną bazookę z 4 nabojami, albo kilka innych, np. z 3 nabojami, jednak dodającymi 15hp przy trafieniu przeciwnika). Oprócz bron są również czapki i dodatki, jako elementy estetyczne, których zbieranie daje również niemałą satysfakcję.

Jest to najlepszy FPS w jaki dane mi było grać, więc polecam w 100%.

TF2 jest z systemie F2P, jednak jeśli chcesz rozszerzyć inwentarz i mieć możliwość Tradowania przedmiotami z graczami, wystarszy, że dokonasz dowolnego zakupu w Item Shopie (nawet za 30 centów) - wtedy twoje konto zmienia status na premium.

Ja polecam Americas Army: PG

Oba warunki spełnia Planetside2, właściwie jedyny prawdziwy MMOFPS na rynku ;)

A jak zwykle z darmowych oFPSów, polecam http://www.tremulous.net/ Dwie nacje, dwie klasy do każdej nacji i masa zabawy. Polecam.

- SKILL Special Force 2

Gierka bardzo dobra, przypominająca Arctic Combat. Ładna grafika, dużo map oraz trybów, a co najważniejsze niedawno wprowadzili polski język gry(wraz z lektorem).

Up no tak bez polskiego lektora nie było sensu grać:P...SF 2 może i fajne ale coraz częściej natrafia się na haxy i to w dużej ilości...

Planetside 2 widziałem. Gra jest zawalista, aczkolwiek mi nie pójdzie :(

A może jakieś gry podobne do Planetside'a? Takie które by mi poszły ;)

Możesz także poczekać, ponieważ aktualnie nad grą trwają pracę optymalizacyjne, więc nie wykluczone, że wymagania zmaleją. Podobnych gier do Planetside 2 nie ma, jest to jedyna gra w swoim rodzaju, być może starsza wersja ale w nią nie grałem i nic Ci o niej powiedzieć nie mogę.

Hmm... nie dawno grałem w Alphe F.E.A.R-a Online, gra ma niskie wymagania a grafika taka jak w FEAR 2: Project Origin(2009),spełnia twoje warunki, mi się też bardzo spodobała i czekam na jej otwartą betę :D Są mechy (tylko na wybranych mapkach), jest sporo krwi, mroczne mapki i szybka akcja. Niestety premiera w 2014 roku :/

Cześć,

od jakiegoś czasu szukam dobrego MMOFPS'a, ale nie mogę znaleźć niczego ciekawego... Chodzi mi o to, żeby gra miała w miarę ładną grafikę, żeby dało się przycelować, a nie napierdzielać z biodra jak w CS.

Podobały mi się takie tytuły, jak:

- Battlefield P4F

- Arctic Combat [niestety zamknęli :(]

- Blacklight Retribution

Mój komputer:

System operacyjny: Windows XP SP3

Karta graficzna- ATI Radeon HD 5570 1GB

Procesor- Intel Core 2 Duo 2.4 GHz

RAM- 3GB