Dobry PC

Witam.

Poszukuje jakiegoś dobrego blaszaka składaka jak to się mówi. Cena tak do 3000zł no najwyżej 3200zł. Co mnie interesuje:

-Procek z rodziny Intel

-BDB Karta Gaficzna

-Chłodzenie wodne

-Minimum 4GB Ram

-Dysk Twardy gdzieś w okolicach 1TB

Liczę na waszą pomoc ;).

Intel i5 2500k

Radeon HD 78xx albo 68xx

Corsair hydro series H60

Corsair Vengeance 2x4Gb CL8 1600Mhz

Dysk np. WD Caviar 2Tb

Corsair Carbide 300R albo 500R (w sumie to od cb zależy jaka ci sie podoba)

Zasilacz 700w+ XFX / Corsair / Tt / OCZ itp

Wyszło 3221zł na allegro, karta 6870 obudowa 300R.

Sam mam ww. konfiguracje (z dyskiem ssd) i wszystkie gierki śmigają pięknie w hd. Metro 2033 niestety tylko na trochę mniejszych niż full. Bf3 prawie full (między high a ultra) na multi, mapy 64 - no problemo. Polecam ;)

ps. Procka póki co nie kręciłem.

700W do takiego zestawu to pomyłka pod pełnym obciążeniem zje góra trochę ponad połowę mocy włożył bym tam 550W max 600W a resztę dołożył do karty graficznej

Ja mam taki sprzęt:

AMD Bulldozer FX-6100

Pamięć 8gb ddr3 1333mhz

Dysk 2TB SATA II

Radeon HD 6950 2Gb podkręcony do 6970

Zasilacz 700w

Zapłaciłem 3100, i Crysis, bf3 milti czy Metro2033 na full. Pozdro

Kruszyn99

Nie pomyłka, bo można podkręcić i później nie będzie musiał zwiększać mocy zaislacza do Crossfire.

1.Czy Corsair hydro series H60 obejmuje chłodzenie procesora i karty graficznej czy tylko procesora?

2.Tak czytając to Radeony są lepsze według was niż Nvidia etc?

Radeony są na pewno tańsze w porównaniu do kart Nvidii, ale nie odstępują w wydajności.

H60 to tylko do procesora. Do karty graficznej trzeba zrobić samemu, kupić blok wodny, węże, pompe, rezerwuar; co jest bardzo kosztowne. Myśle ze do karty wystarczy chłodzenie powietrzem. Dokupisz pare wentylatorów i będzie ok.

Mam akurat do wyboru albo Laptopa co według mnie jest marnym pomysłem bo jak patrzę to Dobry laptop to minimum 3.500 zł a blaszaka składaka to już za 2.200zł można na dobre wyjść.

No dalej se poczekam na kolejne informacje i porady (podawajcie korzystne cenowo i wydajnością sprzęty/parametry) a także możecie jakieś ciekawe laptopy ;).

A tera MECZ i trzeba Matkę Rosję ro***erdolić (^^)

Koniecznie chcesz wodne ?

Sprawdz to : Nie patrz na ceny bo to mój Config ze stycznia.

1159115.jpeg

laptop do gier zaczyna sie od 5k, wszystko ponizej to kalkulatory do grania w Tibie na ultra

Wczoraj siedząc na Facebooku przeglądałem profil Shushei'a i ładnego składaka teraz posiada:

Case : Obsidian Series 650 D Mid tower case

Ram Corsair 2x4GB 1600 MHZ DDR3

CPU Cooling : Corsair Hydro Series H100

Power Source : CMPSU-750HXEU ATX 750W

GPU : Intel Core i5 3570K 3.4 GHz

Motherboard : Asrock Z77 Extreme4

Graphic : Gigabyte Geforce GTX 670

Zainteresował mnie jego blaszak ale nie wybierając wszystkich części (obudowa,zasilacz,DVD,karta dźwiękowa) wyniosło powyżej 4000zł.

Nie wiem co w większości by trzeba było poprawić aby zbytnio stracił na cenie a nie na wydajności (150FPS w League Of Legends no ładnie) ale na pewno karta graficzna

:).

Witam.

Poszukuje jakiegoś dobrego blaszaka składaka jak to się mówi. Cena tak do 3000zł no najwyżej 3200zł. Co mnie interesuje:

-Procek z rodziny Intel

-BDB Karta Gaficzna

-Chłodzenie wodne

-Minimum 4GB Ram

-Dysk Twardy gdzieś w okolicach 1TB

Liczę na waszą pomoc ;).