Dobry Shonen

Tak jak w temacie. Poszukuje dobrego shonen'a. Jakiś wątek romantyczny mi nie przeszkadza, lekkie ecchi też przeboleje. Coś typu Accel World, Guilty Crown, SAO, Fate/Stay Night czy Soul Eater było by najlepsze. Shonen to priorytet, ale jeżeli znacie jakieś dobre anime typu Gosick i Kuroshitsuji, to też możecie podawać. Stricte romanse raczej odpadają, chociaż Toradora było całkiem dobre.

Emm... Shonen, right? Ok no to w takim razie, ekhem, Gintama (czysty zryty humor o samurajach i kosmitach), Sket Dance (czysty zryty humor o liceum i wielu innych dziwnych rzeczach). Co prawda to nie jest zbyt podobne do SAO, Accel Worlda i reszty, ale shonen jest i to sie liczy ;). Może Code Geass ci się spodoba skoro wymieniłeś Guilty Crown. Hmm... maybe Code: Breaker? Nic więcej mi do łba teraz nie przychodzi, ale jeśli sobie coś przypomnie to jeszcze napiszę.

PS: Zobacz też .hack//

Code Geass obejrzałem, tak samo Code: Breaker. Gintama w ogóle mi nie podeszła. Zobaczę sobie to Sket Dance.

# Długawe troszkę, ale z opisu wygląda przyzwoicie. Może nie teraz, ale obejrzę na 100%. Dzięki.

Ao no Exorcist

D.Gray-Man

Densetsu no Yuusha no Densetsu

Ichiban Ushiro no Daimaou

InuYasha

Kaze no Stigma

Kekkaishi

Kiba

Nabari no Ou

Nurarihyon no Mago

Shaman King

Shijou Saikyou no Deshi Kenichi

Ao no Exorcist, D.Gray-Man, Shaman King, Ishiban ushiro no daimao i Densetsu no Yuusha no Densetsu oglądałem. Resztę zobaczę, dzięki.

# Może jestem trochę wybredny, ale wole te nowsze anime. Chodzi mi o kreskę, żeby była przyjemna dla oka, lepsza jakość, większa paleta kolorów etc.

eeee tam kreska to nie wszystko :P

History's strongest disciple Kenichi (mange śledzę do dziś :) )

Needless też było fajne :D

Teraz wychodzi Magi, świetne anime, na 100% się spodoba ;]

Ichiban Ushiro no Daimao i Ao no Egzorcist nie jest wcale takie stare. Po prostu ma specyficzną krechę. Mogę Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo? polecić nawet ciekawe. Jeśli lubisz kosza to Kuroko no Basket. No i jeszcze może ci się spodobać Pewien Index Ksiąg aka To aru Majutsu no Index oraz To aru Kagaku no Railgun.

Zobacz sobie "Chrome Shelled Regios", powinno ci się spodobać.

Przy kategorii shonen problem się pojawia taki ze jest ich pełno...może bardziej z precyzuj swój typ bo podajesz rożnego typu także anime stad ciężko powiedzieć jaki masz gust

mógłbym ci polecić obejrzysz Blood+, Es'Ohterwise, Ikkitousen, Brave_10, Campione, Shakugan no Shana, Trinity Blood, C The Money of Soul and Possibility Control, Dantalian no Shoka, Dual Parallel Trouble Adventure, Kampfer, Shadow Skill i wiele wiele innych :]

Sprecyzować mówisz. No więc tak. Swordplay - jeżeli napieprzają się mieczami to prawie na pewno obejrzę. Romanse między bohaterami mile widziane, ale żeby nie mdliło i dialog nie polegał na wymianie imion. Krew niech się leje, ale nie tak, żeby krwią wylaną przez jednego bohatera podczas 2-3 min. walki można było napełnić spory basen. Ecchi mi nie przeszkadza, tylko żeby anime nie opierało się wyłącznie na skaczących cyckach i goliźnie. Jeżeli anime jest w trakcie wydawania, to lepiej nie podawać. Jestem strasznie niecierpliwy, oglądam w tym momencie 3 takie serie i aż mną rzuca kiedy się kończy odcinek, a następnego jeszcze nie ma >.>. (Jeżeli zostało 4-5 odc. to śmiało). To chyba tyle.

@Vorfed

Needless wygląda ciekawie, ląduje na liście do obejrzenia, dzięki.

@Kasztelan

To samo co wyżej.

@DRGT

To aru Majutsu no Index , To aru Kagaku no Railgun. Obejrzane. Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo? wygląda przyzwoicie, poczekam aż będzie więcej odc, dzięki.

@Crimsontear

Dużawo tego o3o. Shakugan no Shana zaliczone, tak samo jak Dentalion no Shoka(świetne anime btw). resztę sprawdzę, dzięki.

@Creepa

Także poczekam, aż będzie więcej odc. Animie jest na mojej liście "To watch" od dłuższego czasu.

Może Angel Beats? Co prawda myślę że już obejrzałeś, ale wymienić można. Moje kolejne propozycje to Ben-to, Black Rock Shooter, Hidan no Aria, Inukami, Koihime Musou i Mayoi Neko Overrun. Z tej listy polecam BRSa i Inukami.

no i teraz wiem bardziej co lubisz wiec mogę ci jeszcze polecić :

• Samurai champloo
  • Rorouni kenshin
  • Samurai X
  • Claymore
  • Peacemaker Kurogane
  • Ayakashi: samurai horror tales
  • Afro samurai
  • Basilisk
  • Samurai 7
  • Ninja scroll
  • Samurai deeper kyo
  • Shigurui: death frenzy
  • Sword of the stranger
  • Moribito: guardian of the spirit
  • Blade of the Immortal
  • Kurozuka
  • Utawarerumono
  • Juuni Kokuki
  • Ninja Scroll: The Series
  • Sengoku Basara
  • Bamboo Blade
  • Kazemakase Tsukikage Ran
  • Hyakka Ryouran Samurai Girls
  • Isekai No Seikishi Monogatari
  • Mahou Senshi Louie
  • Sacred Seven
  • Hagure Yuusha no Estetica
  • BLACK CAT

jakby interesowały cie jeszcze jakieś bardziej starsze tytuły bo część podałem bo pamiętał to napisz to sprawdzę później na swojej liście i ci podam

Widzę, że będę miał co robić z wolnym czasem. Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi. Oczywiście możecie podawać dalej, komuś się może przydać ^^.

Zależy ci lubisz tasiemce.

Polecić ci mogę:

Hunter X Hunter

Magi

Zetman

Bleach

Naruto

One Piece

Fairy Tail

Nurarihyon no Mago

Dragon Ball

Kingdom

Psycho Pass

potwierdzam D.Gray-Man jest takze fajny :] Jak nie widziałeś warto obejrzeć :]

Od siebie polecam Katanagatari. Anime świetne, shonen z dobrą dawką humoru :)

Hokuto no Ken, stary, ale fajny. Czasami są te debilne dialogi z wymianą imion.

Tak jak w temacie. Poszukuje dobrego shonen'a. Jakiś wątek romantyczny mi nie przeszkadza, lekkie ecchi też przeboleje. Coś typu Accel World, Guilty Crown, SAO, Fate/Stay Night czy Soul Eater było by najlepsze. Shonen to priorytet, ale jeżeli znacie jakieś dobre anime typu Gosick i Kuroshitsuji, to też możecie podawać. Stricte romanse raczej odpadają, chociaż Toradora było całkiem dobre.