Dobry sprzęt?

Witam spaliła mi się płyta główna w mym dziadku, brat powiedział że nie opłaca się kupować nowej :P nie chcecie wiedzieć dlaczego :D

Wiec znalazłem aukcje na allegro http://allegro.pl/fx...2489294105.html potrzebuje pomocy bo nie znam się na cenach oraz czy ten Pc jest dobry, jak nie prosił bym o lepsze aukcje

Max sianka to 3500 najlepiej na raty !!

Nie kupuj na allegro komputerów.

Wbij na jakieś forum o komputerach,i poszukaj zestawu do 3500zł

Mówisz a dobry jest ?

Będziesz podkręcał? Do czego ma być ten komputer?

1. Zasilacz NoName

2. Dysk NoName

Masz tutaj zestaw dość dobry za 3,5 tysiąca:

CPU: Intel Core i5 2500K LGA1155 BOX - 867zł

Układ chłodzenia: Thermalright True Spirit - 131zł,

RAM:GoodRAM 8GB(2x4GB) 1333Mhz CL9 -162zł,

MOBO:Asrock P67 PRO3 (B3) - 332zł,

GPU: Sapphire ATI Radeon HD7870 GHz Edition 2GB DDR5/256bit -1236zł

HDD: Seagate 500GB SATA3 - 264zł,

PSU: XFX Core 550W - 248zł,

Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST - 78zł,

CASE:Fractal Design Core 3000 - 244zł,

*Zaczerpnięto z

PCFORMAT.PL

Będziesz podkręcał? Do czego ma być ten komputer?
Nie bd podkręcał a komputer do gier

Dzięki PiteroS

Ten komputer,co podał kolega wyżej to do podkręcania.

Kupie tego z allegro :D koniec tematu

"Szera" to gratuluje inteligencji (bez obrazy..)

Nie kupuj na allegro...

6 CORE x 3,9Ghz omg jaki to będzie pc odpalisz na nim gry z 2020r z renderowaniem filmu w tle.

not

Nie kupuj tego shitu.

Chłopie dej spokoj po co ci 6 rdzeni.... kup se lepiej intel core i7 2600k , grafika 560 ti 2gb moze zostać + 6gb ramu i masz sporo kasy na gierki:)

@up

Ma rację, taki zestaw góra 3000 jak dobrze poszukasz.

Co do reszty - wypisujcie dalej głupoty o kupowaniu na allegro. Jest to stereotyp utrwalany dzięki takim osobom jak wy, mimo że oszukują w każdym dziale na tym serwisie, to właśnie najbardziej hejtujecie kupowanie komputerów. Dlaczego? "A bo kolega kupił komputer z dziesenciordzeniowym procesorem i dwudziestomaczteroma gigami ramu a działa gorzej niż jego stary dwurdzeniowy z dwoma gigami ramu!" Jakoś znam ludzi zamawiających komputery na allegro (tak hejtujcie mnie!!! przecież was prowokuje!!!) i nikt nie kupił żadnego śmiecia! Dlaczego? Bo to są ludzie myślący a nie warzywka patrzące na liczbę rdzeni pomnożone przez taktowanie. Swego czasu sporo osób nabierało się w dziale z komórkami - albo wysyłano im cegły albo zdjęcia itp. ale nie jest tabu kupowanie komórek na allegro :>

I jeszcze temat Buldożerów - może nie jest to udana seria, lecz osoba znająca się na rzeczy może z nich wyłuskać więcej mocy niż z równorzędnego, kręconego Phenoma - ot, trochę kombinowania w rejestrze i niezbyt dozwolonych modyfikacji systemu :)

@edit:

Polecam http://www.pcstore.pl/pcs-warrior.html, prosisz tylko o zmianę zasilacza (w zestawie jest taki sobie) i rozszerzenie do 8GB ram i masz PC "Marzeń" za ok 2700zł + koszty przesyłki.

@upMa rację, taki zestaw góra 3000 jak dobrze poszukasz.Co do reszty - wypisujcie dalej głupoty o kupowaniu na allegro. Jest to stereotyp utrwalany dzięki takim osobom jak wy, mimo że oszukują w każdym dziale na tym serwisie, to właśnie najbardziej hejtujecie kupowanie komputerów. Dlaczego? "A bo kolega kupił komputer z dziesenciordzeniowym procesorem i dwudziestomaczteroma gigami ramu a działa gorzej niż jego stary dwurdzeniowy z dwoma gigami ramu!" Jakoś znam ludzi zamawiających komputery na allegro (tak hejtujcie mnie!!! przecież was prowokuje!!!) i nikt nie kupił żadnego śmiecia! Dlaczego? Bo to są ludzie myślący a nie warzywka patrzące na liczbę rdzeni pomnożone przez taktowanie. Swego czasu sporo osób nabierało się w dziale z komórkami - albo wysyłano im cegły albo zdjęcia itp. ale nie jest tabu kupowanie komórek na allegro :>I jeszcze temat Buldożerów - może nie jest to udana seria, lecz osoba znająca się na rzeczy może z nich wyłuskać więcej mocy niż z równorzędnego, kręconego Phenoma - ot, trochę kombinowania w rejestrze i niezbyt dozwolonych modyfikacji systemu @edit:Polecam http://www.pcstore.pl/pcs-warrior.html, prosisz tylko o zmianę zasilacza (w zestawie jest taki sobie) i rozszerzenie do 8GB ram i masz PC "Marzeń" za ok 2700zł + koszty przesyłki.

To że się nie znasz na sprzęcie komputerowym to nie wprowadzaj człowieka w błąd. Kolega kilka postów wyżej podał dobrą konfigurację, jeżeli cena nie odpowiada możemy skręcić coś do 3.000zł

Hmm nie wiem pomyśle. Chce żeby był dobry za jakieś 13 lat :P

BOshe ludzie na allegro.pl działają po prostu inne sklepy komputerowe....tak samo jakbyś poszedł do media, komputronika czy Hitecha i kupił gotowy pc. Ja osobiście 2x brałem z Hitecha i mi chłop składał ja tylko mówilem jakie części główne czyli karta procek a on doradzał jaki zasialcz etc. Na allegro są normalne dobre komputery tylko trzeba patrzeć co zawiera dany zestaw....

Up - komputer na 13 lat? pozdro za 3-5 będą crysisy 5, metro 4 które normą będą wymagały 6 rdzeni i 12gb ram.....

Nad komputerami i technologią nie nadążysz...szczególnie z budżetem 3,5 tysie - lepiej kup se konsole to bedziesz mial wysrane na wymagania tylko kupujesz gre i grasz. Nie martwisz sie o wymagania, nie ulepszasz;d

To że się nie znasz na sprzęcie komputerowym to nie wprowadzaj człowieka w błąd. Kolega kilka postów wyżej podał dobrą konfigurację, jeżeli cena nie odpowiada możemy skręcić coś do 3.000zł

To że tamten zestaw jest zły nie napisałem. I jeśli dla Ciebie I7 jest mniej przyszłościowy niż I5 to gratuluje. Tak to już jest jak człowiek siedzi po 8h na dobę przed kompem i myśli że jest "informatykę". Po prostu - w tej konfiguracji masz lepszą grafikę, w drugiej lepszy procek. Tak czy siak, za jakiś okres do wymiany.

Ten zestaw wyżej bez oc nie ma sensu.

Jak nie chce kręcić to ivy bridge bym brał.

BOshe ludzie na allegro.pl działają po prostu inne sklepy komputerowe....tak samo jakbyś poszedł do media, komputronika czy Hitecha i kupił gotowy pc. Ja osobiście 2x brałem z Hitecha i mi chłop składał ja tylko mówilem jakie części główne czyli karta procek a on doradzał jaki zasialcz etc. Na allegro są normalne dobre komputery tylko trzeba patrzeć co zawiera dany zestaw....Up - komputer na 13 lat? pozdro za 3-5 będą crysisy 5, metro 4 które normą będą wymagały 6 rdzeni i 12gb ram.....Nad komputerami i technologią nie nadążysz...szczególnie z budżetem 3,5 tysie - lepiej kup se konsole to bedziesz mial wysrane na wymagania tylko kupujesz gre i grasz. Nie martwisz sie o wymagania, nie ulepszasz;d
Mam konsole xboxa 360 a szukam pc na dobre 5 lat (z tymi 13 to przesadziłem)

No to te konfiguracje co podałem na 5 lat powinno jakoś stykać - lecz po 3 latach mogą być problemy z najnowszymi grami ale ja tego nie wiem