Cześć, w najbliższy poniedziałek lece do empika kupić BC i zaczynam grę na globalu i z tej "okazji" szukam kogoś, kto mógłby wspomóc radą odnoście lvlowania i tak dalej... tzn bo wracam na globca po kilku latach, a ostatnim dodatkiem jaki widziałem na globalu był WoTLK przed cata.
Pytanie czy zmieniło się coś co pomaga ludziom lvlować, czy jest tak jak było czyli dungeon + questy?
Czy opłaca mi się kupować BC skoro zaraz wyjdzie nowy dodatek?
o ile zmniejszy się koszt WoD'a i po jakim czasie wyjścia legionu?
I jeśli macie jakieś propozycje kim grać, to chętnie wysłucham
PS. Nie szukam pomocy pieniężnej, czy materialnej, kiedyś zacząłem od zera grać i uczucie które towarzyszyło przy zdobywaniu licencji na ridding, czy jakiegoś itemu, było wspaniałe i chcę to przeżyć jeszcze raz
Dobry start
Jeżeli chcesz czekać kilka miesięcy, to możesz czekać, ale wod prawdopodobnie dopiero po miesiącu od wejścia legionu dołączy do bc. Nowy dodatek nie wyjdzie tak zaraz. Został przedstsawiony teaser i garść informacji, ale brak wszystkich konkretów.
Aktualnie wszystko jest dobre, więc trudno coś polecić. Powiem tylko że golda problem nie jest zdobyć i jezdzenie kupujesz od razu po wbiciu poziomu. Nic Cie też nie wstrzymuje - skoro miałeś stare konto, do kupienia samego woda i czasu gry. Ew możesz raz za darmo odpalić pełną wersję wowa na 7 dni, żeby zobaczyć czy warto wrócić.
Poziom naturalnie przez lfg jak Ci się śpieszy i questy jak chcesz poznać fabułę.
1. W levelowaniu jest raczej podobnie jak było, czyli questy i dungeony, ale jest też opcja RaF, która pozwala na zdobycie 3x większego expa, jeżeli jesteś w party z tą osobą co Cię zaprosiła do gry.
2. Raczej tak. Jak wyjdzie nowy dodatek to WoD-a dostaniesz za darmo po około miesiącu, bo będzie wchodził w skład battlechesta, chyba że coś pozmieniają, ale wątpię.
3. Tak jak napisałem wyżej, po wyjściu Legionu dodatek WoD powinien wchodzić w skład battlechesta.
Graj kim chcesz.
Teraz leveluje się zdecydowanie szybciej niż za czasów gdy grałeś na wotklu. Jeśli grasz tankiem/healerem to możesz expić na samych dungeonach praktycznie do 85 poziomu. Premiera nowego dodatku to prawdopodobnie pierwsza połowa 2016 roku więc nie warto czekać tylko lepiej kupić. Musisz się zastanowić czy chcesz tankować, hilować czy dpsować a jak już wybierzesz swoją rolę to wtedy możemy Ci opisać jak teraz wyglądają klasy nad którymi będziesz się zastanawial.
Zastanawiam się nad warriorem tankiem. Jak się sprawuje na endgame? Bo na wotlku było ciężko nim tankować, zwłaszcza kontent ICC
Każdy tank jest dobry, ale opiera się na czymś innym. Monk to głównie dodge i tarcza własna, pala ma własnego heala i inne cd, druid ma po prostu dużo życia przez co jest bardzo najciezszy do healowania, dk też ma kilka skili co go uzdrawiają, a warior z tego co kojarze ma życie i blokowanie. Każdym da się tankować bez problemu o ile tylko potrafisz.
Dodatowo wariorem możesz zrobić gladiatora żeby zarówno dmg wpadał, jak i deff - tego oczywiście nie jesteś w stanie na trudniejszych bossach zrobić, ale na normala czy lfr sprawdza się idealnie
A jak sie sprawdza w dpsowaniu sprej i hunter? Wiem, że od cata hunter kosi w dpsie, jeśli oczywiście potrafi się nim grać. A jak z sprejem?
Od kiedy shadow prei nie odnawia many jest praktycznie zawsze z tyłu. Jest bo jest, ale priest to tak na prawdę klasa czysto pod heal i dps ma dodany tylko po to żeby był. Nigdy nie błyszczy jakoś specjalnie, nawet jak zapamiętasz i wystukasz perfekcyjnie 20 skilową rotacje. Wtedy wystarczy zwykły spam od munkina jednym spelem olewając fazy i i tak będzie lepszy. Zwyczajnie nie daje nic specjalnego co na rajdzie mogłoby być przydatne. Jedynie łatwo jest nim uciekać, unikać wszystkiego, jak również może resetować bossa - ale to może robić każdy priest. Hunter to oczywiście bóg dps, potrafi naprawdę ładnie wycisnąć i nawet specjalnie trudny do gry nie jest. Dobry zarówno na multi targecie, jak i solo. Przydaje się w każdym rajdzie, jest samowystarczalny, może resetować bossa, zamykać różne przypały nie tracąć życia. Do tego mobilny, może cały czas być w ruchu i nie musi się martwić o cast time
A jak z rasami? Ważne jest kim będę grał na przykład tankiem warriorem, czy hunterem?
Odnośnie tankowania to gladiator stance się teraz w procie nie używa a warrior jest słabym tankiem, obecnie najlepszymi tankami są dk i monk. Jeśli chcesz pograć pvp to human/undead. Raciale mają mniejsze znaczenie niż to było kiedyś chyba, że mówimy o pvp. Wez te rase, która Ci najbardziej odpowiada bo spędzisz ze swoją postacią mnóstwo czasu i musi Ci się podobać. Ale jakbym miał już wyznaczyć najlepszą rasę pod huntera to chyba troll ze względu na berserking.
Nie jest słaby, da się nim spokojnie tankowac zarówno hc jak i m. Monk to naturalnie master race w każdym wypadku, a DK to ulubiona klasa blizzarda, niemniej każdy tank jest dobry i opiera się na czymś innym. Rasa jeżeli nie chcesz wycisnąć 100% z klasy i być najlepszym na pve nie ma znaczenia, ja pvp tylko human/undead przez insygnie wbudowaną
Ok, dzięki za pomoc. Jutro lecę kupić BC, a gram hunterem Night Elfem, taką postacią pierwszy raz wbiłem do wowa
Przy dodaniu wod do bc powinien się on aktywować również na kontach gdzie już jest. Przynajmniej taka sytuacja miała miejsce w mop.
http://www.noxxic.com/wow/dps-rankings#705,real,1
Mage imba jak zawsze
Spray ssie jak nigdy poza vanilla
Hunter zaskakująco dobry
Cześć, w najbliższy poniedziałek lece do empika kupić BC i zaczynam grę na globalu i z tej "okazji" szukam kogoś, kto mógłby wspomóc radą odnoście lvlowania i tak dalej... tzn bo wracam na globca po kilku latach, a ostatnim dodatkiem jaki widziałem na globalu był WoTLK przed cata.
Pytanie czy zmieniło się coś co pomaga ludziom lvlować, czy jest tak jak było czyli dungeon + questy?
Czy opłaca mi się kupować BC skoro zaraz wyjdzie nowy dodatek?
o ile zmniejszy się koszt WoD'a i po jakim czasie wyjścia legionu?
I jeśli macie jakieś propozycje kim grać, to chętnie wysłucham
PS. Nie szukam pomocy pieniężnej, czy materialnej, kiedyś zacząłem od zera grać i uczucie które towarzyszyło przy zdobywaniu licencji na ridding, czy jakiegoś itemu, było wspaniałe i chcę to przeżyć jeszcze raz