Dobry to sprzęt?

Płyta Główna : Asrock FM2A88X Extreme6 + (FM2 +)

Procesor : AMD Athlon X4 740 Quad Core 3.2GHz FM2 BOX

PAmięć RAM: Crucial Dual 8 GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Sport CL9 Low Voltage

Dysk twardy Seagate Barracuda 7200.14 2 TB (WOW :3)64 MB cache

Karta Graficzna: Gigabyte Radeon R9 270X OC 4 GB DDR5 (256-bit)

Zasilacz : Thermaltake Smart SE 630 W

Coś ugram na tym ?

Proszę tylko o normalne komentarze :)

Coś ugram na tym ?

A weź może zmień nazwę tematu "Patrzcie jaki sobie kupiłem komputer!" :)

Zapytam z ciekawości, pytanie powinno Ci się spodobać, ile kosztowała Cię ta skrzynka?

warn_ico.png
Offtop

~Leman

Płyta Główna : Asrock FM2A88X Extreme6 + (FM2 +)Procesor : AMD Athlon X4 740 Quad Core 3.2GHz FM2 BOXPAmięć RAM: Crucial Dual 8 GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Sport CL9 Low VoltageDysk twardy Seagate Barracuda 7200.14 2 TB (WOW )64 MB cacheKarta Graficzna: Gigabyte Radeon R9 270X OC 4 GB DDR5 (256-bit)Zasilacz : Thermaltake Smart SE 630 WCoś ugram na tym ? Proszę tylko o normalne komentarze

To troll?

Chciałeś normalne pytanie, masz.

warn_ico.png
Offtop

~Leman

Wszystko ok tylko

AMD Athlon X4 740 Quad Core 3.2GHz FM2 BOX

nie za ciekawe ale ujdzie.

Tak. Choć DivumHerold nie napisał tego dosłownie to procek jest po prostu gówniany przyrównując do reszty sprzętu, bo Athlony to procki bez pamięci L3. Osobiście nie miałem dwóch podobnych do siebie procków z L3 i bez, ale z Internetów wynika, że w grach L3 robi różnicę.

Gigabyte R9 270X z 4GB RAM to o 2 GB za dużo prądu.

Płyta ma wporzo sekcje zasilania (8+2).

Jest dobrze, ale popisywać się nie ma czym.

Tęsknie za czasami gdy AMD robiło dobre proce . Sam zwykle skłaniałem się w stronę intela , jednak dzięki temu że amd stało wysoko to każda kolejna przesiadka na nową platformę była porównywalna z zmianą roweru na samochód.

A teraz ? Jedynego kopa poczułem jak przeniosłem sie z pierwszego i5 na i7 a tak to jeden kit

Wracając do tematu , jest tak jak szanowny Dzik pisze.

Dziwny zestaw wszystkie komponenty są na w miarę średnim poziomie a CPU wyjęte gdzieś z dna szlamu.

Nie znam się za bardzo na wszystkich AMD , ale by to w miarę latało to chyba trzeba by tam zapakować coś z tej nowej rodziny A10.

Tęsknie za czasami gdy AMD robiło dobre proce . Sam zwykle skłaniałem się w stronę intela , jednak dzięki temu że amd stało wysoko to każda kolejna przesiadka na nową platformę była porównywalna z zmianą roweru na samochód. A teraz ? Jedynego kopa poczułem jak przeniosłem sie z pierwszego i5 na i7 a tak to jeden kit Wracając do tematu , jest tak jak szanowny Dzik pisze. Dziwny zestaw wszystkie komponenty są na w miarę średnim poziomie a CPU wyjęte gdzieś z dna szlamu.Nie znam się za bardzo na wszystkich AMD , ale by to w miarę latało to chyba trzeba by tam zapakować coś z tej nowej rodziny A10.

no wjem..... ale podasz mi jakieś gry na których by poszły na tym "gównianym" procku? czy mogę tylko pomarzyć?

@EDIT a jakbym miał możliwość na zmianę AMD na i5 Haswell (nie pamiętam ile GHz xD) z Radeon R9 260?

Nie kumam czemu dajecie się prowokować temu trollowi, temat powinien być dawno w koszu. A żeby nie wyłapać pkt za offtop to, tak, zagrasz w wiele MMORPG na tym zestawie, spokojnie.

Dobra przepraszam za ten klopot, ale jestem ultra zielony w tyh sprawach.. mam ostatnir pytanie.... Jakbym zamienil ten AMD na i5 haswell tylko ze z radeon 260? Lub wejdzie na strone Pc Projekt krakow i tam zlozcie mi zestaw za 2500 zl :) mam nadzieje ze pomozecie ..

Płyta główna za 400zł do procka za 250zł :D

Zestaw już kupiony? Ten proc + płyta to 650zł, R9 270X 2GB jest ~ 100zł tańszy od wersji 4GB, ten zasilacz w wersji 530W jest ~80zł tańszy od wersji 630W, kupując 4GB zamiast 8GB ram zaoszczędzasz ~150zł. Razem daje to ~1000zł. Za 1000zł masz i5 4590 (730zł) i Gigabyte GA-B85M-D3H (240zł). Nie ucinając nic na karcie graficznej masz znacznie lepszy procesor. Wydajnościowo wyjdzie sporo lepiej, a nie dołożysz ani złotówki. Dodatkowe 4GB ramu zawsze możesz dołożyć w późniejszym terminie.

Poprawka, właśnie sprawdziłem jaki jest dysk. Bierzesz wersję 1TB dokładnie model ST1000DM003 (~100zł taniej), dokładasz ~50zł ponad to co miałeś dać i nie musisz "obcinać" ramu.

Nie podałeś też obudowy, polecam Zalmana Z3 lub Z9.

Zestaw ktory tera podales jest za 2500?

Kurde... Masz propozycje zestawów w odpowiednim do tego temacie.

1. Wejdź.

2. Wybierz sobie zestaw.

3. Kup zestaw.

Tu masz linka, bo chyba nie jesteś ogarnięty w przeglądaniu Forum:

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/65768-propozycja-zestawow-komputerowych-wrzesien-2014/

@LuckyVibroZ

Za ile jest zestaw który Ty podałeś? Ten mój to tylko modyfikacja Twojego, cenowo wychodzi tak samo (ew. + ~50zł jeśli "obetniesz" dysk zamiast ramu). Zresztą nawet masz tam wszystko opisane.

Płyta Główna : Asrock FM2A88X Extreme6 + (FM2 +)

Procesor : AMD Athlon X4 740 Quad Core 3.2GHz FM2 BOX

PAmięć RAM: Crucial Dual 8 GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Sport CL9 Low Voltage

Dysk twardy Seagate Barracuda 7200.14 2 TB (WOW :3)64 MB cache

Karta Graficzna: Gigabyte Radeon R9 270X OC 4 GB DDR5 (256-bit)

Zasilacz : Thermaltake Smart SE 630 W

Coś ugram na tym ?

Proszę tylko o normalne komentarze :)