Dodatek a polepszenie grafiki

Witajce,
potrzebuję szybką odpowiedź na proste pytanie. Posiadając podstawkę WOW i kupując dodatek Legion poprawi mi się grafika czy potrzebuję poprzednie rozszerzenia? Zaczynam rozgrywkę po dłuższym czasie starą postacią a grafika mnie wkurza bo nagrałem się w GW2 na ultra z modem.

Jakość grafiki nie ma znaczenia na to jakie masz dodatki. Tylko tyle, że te nowsze strefy (z nowszych dodatków) wyglądają po prostu lepiej niż z takiej Vanilii WoWa.

Pominę fakt, że w WoWa nie da się grać na ultra, bo silnik gry się dławi i masz 17 fpsów (testowane przeze mnie w Suramarze)

Tzn zanim nie dotrę do dalszych krain nie będzie lepsza tak? Będzie jak była. Słabo, mam dwie postacie w okolicach 60lv.

No to akurat siedzisz na contencie Vanilli więc tak :P takie ładniejsze miejsca to Deepholm (Cata), Pandaria (MoP) no i z nowszych dodatków. Niemniej to nadal nie jest jakiś ultra gigantyczny skok, więc jeśli grałeś w GW2 to grafika w Wowie zawsze będzie cię kłuć.

Dzięki za odpowiedzi. Więc nie wracam do WoWa :)

Typowy obraz dzisiejszej patologii wśród społeczności graczy..

Gorsza grafika niż w innej grze, więc "e to nie gram" dlatego teraz takie COD-y maja 2h fabuły i super grafikę

Jak dobrze, że jednak są wciąż ludzie którzy doceniają gameplay a nie tylko grafikę :P

Co jak co ale tak gigantyczna firma moglaby sie pokusic o podrasowanie grafiki to juz nie 2000r i czasy kart ze 128mb i 1-rdzeniowych prockow chociazby wyzszej rozdzielczosci tekstury czy nawet nowy autorski silnik graficzny zeby utrzymac zblizony klimat

Co jak co ale tak gigantyczna firma moglaby sie pokusic o podrasowanie grafiki to juz nie 2000r i czasy kart ze 128mb i 1-rdzeniowych prockow chociazby wyzszej rozdzielczosci tekstury czy nawet nowy autorski silnik graficzny zeby utrzymac zblizony klimat

Ale to chyba o to chodzi, żeby była taka grafika.

Pamietam czasy jak wowiarze piali z grafiki tibijskiej, a argument ze "grafika w niej taka ma byc" byl wysmiewany i besztany "pixeloza kto w to gra". Teraz dopadlo to wowa "zacofana grafika bo taka ma byc" :lol:

Fajnie się bawicie XD Jak wow ma lepszą grafikę niż niejedno mmo z 2016.

Tak tylko dla informacji, jeżeli porównacie grafikę z np. prywatnych serwerów (Tj. jakiś Wotlk) do tej aktualnej w WoW'ie (Legion) to grafika jest o niebo lepsza i jest naprawdę śliczna. Wrzucacie całą grafikę do jednego worka a prawda jest taka, że tylko stare mapki potrzebują reworków graficznych (Co jest już zapowiedziane). Modele postaci już w tym momencie są śliczne, a że grafika taka ma być to fakt... Nie zmienią Wam nagle całej szaty graficznej, mogą ją co najwyżej poprawiać, a to robią cały czas. Ja tam uwielbiam tę bajkową grafikę z WoW'a, a modele postaci wymiatają, ja nie narzekam. Rework starych map miał wystąpić w tym najbliższym patch'u, który będzie najprawdopodobniej o Old Godach, ale mam teraz Battle for Azeroth, więc jeśli nie teraz, to najprawdopodobniej zrobią to w jeszcze następnym dodatku, na ten moment raczej skupili się na skalowaniu mapek. Pozdrawiam~

Przykładowy model postaci (Zarys kaloryfera na brzuchu, such detale, wow):

mbvgfe9o1zne.jpg

Przykładowa lokacja z tych nowych:

Wiadomo, że nie jest to graficzny poziom GW2 i NIGDY nie będzie (Na całe szczęście), ale z drugiej strony pomyśl o tym, że całe GW2 ma tak naprawdę mniej contentu, niż sam jeden dodatek w WoW'ie.

Nie rozumiem ludzi ... jaką grafikę ma gra LOL a ma najwięcej graczy wiec.

Ten kto zagrywał się w Warcrafta 3 wie, że nie może być innego stylu graficznego. Ostatecznie mogliby zrobić coś podobnego do tego z filmu Warcraft ale wtedy musieliby zmienić silnik gry, i pewnie kiedyś zmienią bo już się dławi...

Nowy dodatek - lepsza grafika ale tylko w lokacjach które wprowadza. W Battle for Azeroth możliwe, że stare krainy zostaną odnowione, na pewno spalone Teldrassil i Undercity po oblężeniu. Przy okazji prezentacji Warfrontów na BlizzConie pokazali odnowione Stormgarde.

Różnice widać i to sporą. Pytanie jest tylko takie czy to będzie jedynie w ramach Warfrontów, a jeśli nie to czy inne krainy też zostaną odnowione?

Dla mnie w Legionie jest trochę gorsza grafika niżeli w Draenorze, głównie ze względu na wszechobecne zniszczenie. Poczekaj jak zaczniej biegać po draenorze, szczególnie shadowmoon valley, chyba jedna z najpiękniejszych krain jakie widziałem. Bardzo duży poziom drobnych szczegółów powoduje że ta kraina wygląda bardzo baśniowo.

tu chyba chodzi o największych płaczków - retro-fanów (oni zawsze są najgłośniejsi jeśli coś się dzieje nie po ich myśli). Nawet w samym kataklizmie blizzard ze względu na nich nie zmodyfikował zbytnio starych krain, za to nowe jak deepholm wyglądały obłędnie w porównaniu do vanilla krain. Blizzard w przeciwieństwie do takiego np. ANet stara się wszystkim dogodzić na raz. Czasem tak się nie da po prostu stąd taka dysproporcja w jakości grafiki, dlatego też mamy ciągle opcję "starych modeli postaci" w grze

Witajce,
potrzebuję szybką odpowiedź na proste pytanie. Posiadając podstawkę WOW i kupując dodatek Legion poprawi mi się grafika czy potrzebuję poprzednie rozszerzenia? Zaczynam rozgrywkę po dłuższym czasie starą postacią a grafika mnie wkurza bo nagrałem się w GW2 na ultra z modem.