Dodatek - czy potrzebny?

Jestem ciekawy odnośnie tego, czy dodatek jest "must have" w owej grze. Czy grając bez dodatku, też jesteśmy w stanie coś zdziałać? Czy znajdziemy ludzi do wspólnych instancji?

Dodatkowo, SŁYSZAŁEM (nie jestem pewny) że można dodatek kupić w jakiś sposób za walutę z gry. Czy jest to prawdą? Jeżeli tak, to ile takie farmienie na dodatek zajmie?

Jak chcesz normalnie grać to raczej dodatek jest wymagany, możesz się męczyć bez. Najlepiej ściągnij sobie i pograj trochę czy ci w ogóle leży gra. Jeśli chodzi o walutę to możesz za dolary kupić Gemy oraz za złoto w grze owe Gemy również zakupić, lecz samego dodatku za gemy w ItemShopie nie kupisz. W grze możesz wyfarmić złoto za które kupisz gemy i tym samym wszystko w ItemSHopie, ale w ItemShopie nie ma dodatku. Są stroje, pierdółki, boosty, klucze, zmieniacze nazw, wyglądu, sloty oraz możesz kupić wersje Deluxe podstawki lub dodatku (tylko zawartość Deluxe, typu tytuł,skiny itp).

Więc dodatek musisz zakupić za prawdziwą forsę.

Czy opłaca się grać bez dodatku? Na mój gust nie, ale po testuj na trailu najpierw zanim kupisz.

A miałem cichą nadzieję, że pofarmię nawet te 3 miesiące i jednak obejdzie się bez wydawania hajsu :)

Grę miałem pobraną, bo już wczoraj trochę klikałem i nie powiem, ciekawie się gra. Tylko nie specjalnie lubię, jak nie mam odblokowanych zawartości od początku :D

Czy często pojawiają się jakieś promo na dodatek? Nie wiem czy czekać na jakieś -% :D

Ostatnia wyprzedaż była lekko ponad 2 tygodnie temu i była to pierwsza obniżka ceny od wyjścia dodatku. Czyli 9 miesiecy po premierze. Cena wtedy wynosiła jakieś 100 zł czyli niewiele mniej jakbyś kupował na allegro czy innym g2a. Czy się powtórzy? Watpie, wyprzedaze nie sa zbytnio czesto widywane od ANet.

Czy dodatek jest wymagany? Po 80 w zasadzie tak. Bez niego zostają Ci wymarłe dungi, world bossy i bieganie poo EotM czy po WvW (ale nie licz na jakas dobra gildie, bo w zasadzie kazdy dobry build potrzebuje czegos z HoTa) oraz Fractale. Omijaja Cie Raidy, living story, nowe mapy gdzie sie teraz dzieje najwiecej czy system mastery ktory sie przydaje (gliding, precursor crafting etc.). Na dluzsza mete i tak bedziesz musial kupic dodatek.

Bez dodatku pograsz na prawie optymalnym buildzie na:
WvWvW guardianem

3 miechy idzie przebidować spokojnie i zobaczyć :)

PvP i PvE na sensownym poziomie wymaga dodatku, jednak bawić się można. Pytanie czy Ty w ogóle celujesz w dobre granie, czy raczej casual.

Jestem ciekawy odnośnie tego, czy dodatek jest "must have" w owej grze. Czy grając bez dodatku, też jesteśmy w stanie coś zdziałać? Czy znajdziemy ludzi do wspólnych instancji?

Dodatkowo, SŁYSZAŁEM (nie jestem pewny) że można dodatek kupić w jakiś sposób za walutę z gry. Czy jest to prawdą? Jeżeli tak, to ile takie farmienie na dodatek zajmie?