DODATEK DO GW2 - Heart of Thorns

Wrzuciłbyś źródło tego info?
Each profession, including the Revenant, will have its own specialization that will expand the skills and traits available to the profession, as well as add new mechanics specific to that specialization and the ability to use a new weapon. These new weapons will not be entirely new, however, just new to the profession as no new weapon types are being added with HoT.

http://www.zam.com/story.html?story=35650&storypage=2

Nekromanta - Greatsword

Elementalista - Sword(mainhand)

Engineer - Hammer

Ranger - Staff

Guardian - Longbow

Mesmer - Shield

Nie znamy tylko jeszcze nowych weaponów dla Warriora oraz Thiefa.

Poczekajmy może na oficjalne info.

Jednak jeśli już mówimy o spekulacjach to Thief - Rifle, a jeśli i Warrior ma dostać nowy weapon to prawdopodobnie będzie to Staff (melee jak Revenent) - nie wyobrażam sobie tego drugiego z Daggerem, a o Scepterze czy Focusie nie ma co myśleć, Shortbow też raczej odpada. Guardian z Logbowem nie boli -_-. Nigdy tego nie zaakceptuję :P. Reszta jest dobra lub ujdzie :D.

Tyle to sam wyczytałem, ale to nie są nowe bronie, tylko umożliwienie użycia obecnych innym klasom poprzez nowo dodany system specjalizacji, do których wcześniej nie miały dostępu. Warrior dostanie najprawdopodobniej Scepter, a Thief Torch(moje luźne przemyślenia biorąc pod uwagę, że bronie całkowicie zmieniają styl gry danej klasy i j/w nie powtarza się nowa broń u innych).

http://www.zam.com/story.html?story=35650&storypage=2 Nekromanta - GreatswordElementalista - Sword(mainhand) Engineer - HammerRanger - StaffGuardian - Longbow Mesmer - Shield Nie znamy tylko jeszcze nowych weaponów dla Warriora oraz Thiefa.

No dobrze ale gdzie tam pisze, że po HoT będą dodane nowe rodzaje broni?

No dobrze ale gdzie tam pisze, że po HoT będą dodane nowe rodzaje broni?

Nigdzie. Kolega chyba źle coś przeczytał. Tutaj(podpunkt w Specializations) jest jasno napisane:

New weapons will only be new to the profession, no new weapon types are being added to the game.

Tłumaczenie: Nowe bronie będą nowe tylko dla profesji, nowe typy broni nie będą dodane do gry.

Aah, to było pytanie na temat że "po" HoT będą dodane nowe rodzaje broni. Źle się tak to zrozumieliśmy ^^
Myślałem że było to pytanie związane z tym 2H Axem dla Warriora.

"W przyszłości" Anet ma zamiar dodać nowe rodzaje broni, mówiono o tym w paru wywiadach oraz pytano się znanych youtuberów jakie nowe rodzaje broni chcieliby ujrzeć w GW2(częstą odpowiedzią był 2H axe i crossbow).

Linku nie będę szukał bo wywiadów był sryliard.

Angielski znam bardzo dobrze, nie potrzebuje tłumaczenia -.-

Pierwsza podstawowa sprawa jest - zrobienie klasy "CLER" + dopasowanie dungow pod kazda klase .

Prawda jest taka, że każda profesja może pomagać w healowaniu innych, jednak nie jest to przydatne. Za dużo by jednak gadać co zrobić, żeby było dobre.

Co do Thiefa Torch mógłby jeszcze być, ale śmiem wątpić - https://dviw3bl0enbyw.cloudfront.net/uploads/forum_attachment/file/179448/thiefrifle2.png

A warek ze scepterem? Proszę -_-. Scepter do Warka pasuje jak pięść do nosa -_-.

Meh, dla thiefa jednak wolałbym sword offhand. Według mnie, nie da się zrobić lepszego/ bardziej oryginalnego kit'a dla rifle pod snipera niż jak ma Warrior, killshot miażdży :D.

Ciekawi mnie czy specjalizacja=nowa broń czy specjalizacja=możliwość używania nowej broni. Mam tutaj na myśli to czy decydując się na zmieniając specjalizacje będziemy mieli dostęp tylko do nowej broki czy do nowej i starych.

Z tego co wyczytałem, to specjalizacja ogranicza się do jednej broni. Ranger nie będzie mógł używać staffa, ale Druid (jego specjalizacja) już tak.

To wiem. Ale zastanawiam się jak będzie to działać w drugą stronę. Drui będzie mógł używać wyłącznie staffa (wątpię było by to chyba bez sensu). Jest powiedziane, że każda klasa coś zyska ale też straci.

Pewnie nie, bo jakoś jeszcze w życiu nie widziałem Druida ganiającego z bowem :D

Na razie wiadomo, że będzie to w przypadku rangera staff. Nie pisze nigdzie (a przynajmniej ja nie znalazłem takiego info), że straci dostęp do pierwotnych setów broni. Na wiki można przeczytać, że specjalizacja ma zastępować lub zmieniać "profession mechanic", którą dla rangera jest pet (ranger bez peta? weeeeeee ;))

Bo toż to wtedy nie Ranger a Druid.

Jakby ze specjalizacji zrobili kilka ścieżek rozwoju dla każdej klasy to byłoby miodzio.

Może zrobią w przyszłości. Na razie mamy po jednej. Anyway wg trailera Druid nadal będzie miał peta - pewnie straci swapowanie i/lub ostatnią "gałąź" z traitów, ale dostanie nową mechanikę - czyli z automatu traity.

Ciekawe czy pojawią się jakieś seciki, takie z wyglądu typowe dla druida :3

Ciekawe czy pojawią się jakieś seciki, takie z wyglądu typowe dla druida

Na trailerze Druid miał "Druidowe" naramienniki.

http://i.imgur.com/9ZkVw4U.jpg

Gdy się przyjrzysz, możesz zauważyć wyłaniające się z "gałęzi" figury zwierząt: Jastrzębia, Pumy, Niedźwiedzia, Rekina oraz coś na kształt szczura.

Dostaliście zaproszenia ? 1 testy 24/25 marca :P ja mam :)