A to w koncu engi z hammerem potwierdzony gdziekolwiek? ;0
DODATEK DO GW2 - Heart of Thorns
Była o nim mowa w stryliardzie wywiadów oraz był widoczny na trailerze.
Na szybkości przyciąłem filmik:
Widzę, że nie ma jeszcze posta o Revenancie. Z grubsza opiszę czego można było się dowiedzieć z nowego PoI.
W grze ogólnie dochodzi condition "taunt" (coś jak dla tanków w innych MMO), w PVP przeciwnik będzie szedł w naszą stronę, nie będzie mógł nic robić, a jedynie używać auto attacku z broni. Nowy boon - resistance. Kiedy mamy tego boona condition nie zadaje nam dmg (stackuje się czasowo). Inaczej mówiąc bleedy, poisony, okulawienie - nie zadają dmg, ani nie spowalniają, ALE też nie znikają (chyba, że skończy się im czas).
Revenant będzie miał jakiś resource system na którym będą bazowały skille. Inaczej mówiąc trzeba będzie czasami pomyśleć zanim użyje się danego skilla. Póki co pokazane zostały 2 stance między którymi Revenant będzie mógł się swapować - jak Elementalista nie będzie mógł zmieniać broni, ale zamiast zmieniać się jego skille 1-5, będą zmieniać się heal, 3x utility i Elite. Hammer będzie dla niego bronią zasięgową (1200 range).
Heavy armor i średnia ilość HP (czyli 15k).
Listę jego skilli znajdziecie na wiki:
http://wiki.guildwars2.com/wiki/Revenant - poklikajcie stance i bronie to się dowiecie .
W sumie dobrze by było jakby każda klasa dostała taunta. Przez co taktyki podczas walk zmieniły by się.
Racja, choć osobiście nie wyobrażam sobie po co Ele czy Mesmerowi byłby taunt . Chyba, że Ele z Earth Attunementem (np skill na nową broń tudzież specjalizację - żeby np w Fire nie można było tego użyć), albo jakiś Phantasm dla Mesa... Tylko wtedy bym się na to zgodził
Każda klasa i taunt? ;/ Jakoś niespecjalnie mi się to widzi, dla mnie dość mocno słaby pomysł.
Taktyki i tak się zmienią przez specjalizacje. ^ ^
ta thief - taunt - ni ma thiefa
ta thief - taunt - ni ma thiefa
Nareszcie byłaby kontra na niego... Strasznie toksyczna klasa, zresztą jak w każdym MMO
Że niby nie ma kontry na thiefa? hę? xD
Jest może jakieś info o tym czy będą nowe bronie? Coś typu dwuręczne topory było by mile widziane.
nie będzie nowych broni, będą jedynie stare bronie dostępne dla innych klas niż dotychczas (engi młotek, necro gs, guardian bow)
Prawda jest taka, że nie ma potrzeby na nowe bronie. IMO topór dwuręczny nadawałby się jedynie dla Warka, ewentualnie Revenanta. Nie uznaję np Guardiana z taką bronią. Gdzieś mi się to gryzie z całym klimatem fantasy. Kolejna sprawa Spear - mamy podwodne - czy ArenaNET wyciągnie takowe na powierzchnię? Wątpliwe, wydaje mi się, że chcą jakieś zróżnicowanie woda-ląd. Jedyne co byłoby dobre to kosa - ta akurat pasowałaby do paru profesji - Warka, Ele, Revenanta, Necro... Poza tym nie widzę broni, które pasowałoby do GW2 i lore... Może małe modyfikacje na zasadzie - broń jednoręczna ma 5 skilli jeśli nie korzystasz z off-handa. Czy też coś a'la półtorak - na zasadzie DnD - używanie jedną ręką z możliwością walki obiema... I tak oto - zmiana broni zostanie zamknięta - mamy jedną broń, ale "swapując" broń zmieniamy skille (coś jak u Ele z attunementami). To takie pomysły i moje widzi-mi-się jak zrobić grę ciekawszą. Nie wszystko by zadziałało... ArenaNET na bank nie uwzględni ostatniego pomysłu (fantastyka fantastyką, choć dla mnie zdecydowana większość GS'ów ma zdrowo przesadzoną wielkość).
Kosy na kosynierów nowa specjalizację warków.
Ktoś tam piasł o kontrze dla thiefa, każde aoe kontruje thiefów. lel
Ele z kosa? Srednio to widze :/. Dla nekro sie zgodze, okej, ale ele? To predzej do mesmera juz by mi pasowalo .
Warek powinien dostac wlasnie jakiegos tanka - cos z tauntem ^^
Ele moglby miec specjalizacje ktora by np zmieniala F1-F4 na nwm, jakies arcane (np na zasadzie zielonej latarni) czy inny metal - np cos na wzor magneto
A thiefowi by sie przydalo moim zdaniem jakas specjalizacja ktora by np zabrala kradziez a dala cos innego
Ele z kosa? Srednio to widze :/. Dla nekro sie zgodze, okej, ale ele? To predzej do mesmera juz by mi pasowalo .Warek powinien dostac wlasnie jakiegos tanka - cos z tauntem ^^Ele moglby miec specjalizacje ktora by np zmieniala F1-F4 na nwm, jakies arcane (np na zasadzie zielonej latarni) czy inny metal - np cos na wzor magneto A thiefowi by sie przydalo moim zdaniem jakas specjalizacja ktora by np zabrala kradziez a dala cos innego
Też myślałem o Arcane, bo to chyba jedyne sensowne wyjście. Szczególnie dlatego, że Elite Ele kuleją ostro. Z kosą by się sprawdził. Tak full melee (w przeciwieństwie do daggerów). Coś jak PBAoE skille dla Ele w GW1. Te byłyby właśnie przypisane do kosy. Dlatego wydaje mi się właśnie, że kosa byłaby dobrą opcją. Ewentualnie wybór jednego żywiołu i oddanie się tylko jemu. Mi się marzy broń w stylu "księgi" trzymanej w jednym ręku (otwartej) (ta wiem - TERA) albo Orba (Diablo 3) i czarującego drugą ręką. Nie do spełnienia, ale marzyć można.
Guardiana bym widział w roli tanka bardziej - przykładowo pasywnie dostaje więcej HP, ale może używać tylko 1h + tarcza / ew focus (blee). Traci Dmg, zyskuje HP i buffy etc. Ewentualnie coś na styl Crusadera - na Axe się zgodzę, ale nigdy w życiu bym nie mógł patrzeć na guardiana z Bowem/Riflem - jak niektórzy na oficjalnym forum mówią.
Thief prawdopodobnie to dostanie, bo nie wyobrażam sobie thiefa z riflem i stealem. Choć sam ten rifle moim zdaniem nie jest zbyt dobrym pomysłem.
Warek tak, zdecydowanie coś z tauntem. Ciężko jednak powiedzieć co by to było. Ewentualnie full berserker - nie na zasadzie armora - traci armor, vit czy coś (albo skille kosztują HP), ale zadaje dodatkowy dmg.
Ciekawe co zrobią z Revenantem i czy faktycznie coś takiego będzie miał.
Engi jak widać było - jakieś... coś... latało koło niego .
Mesmer to pewnie będzie Chronomancer, na pewno dostanie tarczę. Jeden skill jak było widać - aoe, spowalniał i chyba zadawał dmg. Fajnie jakby miał faktyczne manipulowanie czasem - elite - reset wszystkich cd, albo kiedy użyjesz twoje HP i pozycja wraca do miejsca sprzed kilku sekund, albo coś w tym stylu. Bo zwykłe slowy nie przemawiają do mnie.
Dla nekro mamy GS - obawiam się jak to będzie wyglądać. Wydaje mi się, że ANET zrobili tak tylko ze względu na płaczki mówiące, że nekro na pve jest nieprzydatny. Pewnie broń bez przypadłości.
Ranger - jak wiadomo - druid. I znów obawy, że płaczki takim nie zagrają (jak w przypadku "tank" warka i guarda). Bo niski dmg, bo nieprzydatny, etc. Pewnie będzie bardziej pod support. Choć kto wie. Jeśli elite byłby zmianą formy - cóż mamy Nornów, stała zmiana formy - nie wiadomo czy ktokolwiek by grał pod postacią człowieka.
Nie pozostaje nic jak czekać na info z PAX east i mieć nadzieję, że pokażą coś innego niż to co było w demo. Coś innego niż TYLKO Revenant...
Dobra świeże niusy z dzisiejszego patcha.
Bronie z jakich może korzystać Revenant:
- 2 Ręczne: Hammer oraz Staff
- Mainhand: Sword oraz Mace
- Offhand: Axe, Dagger oraz Shield
Specjalizacja Elementalisty dostanie Sworda, do mainhand'a.
Nie ukrywam, że z chęcią bym zobaczył 2h Axe u Warriora ;3
Żadnych nowych weaponów nie będzie w tym dodatku, w następnym planują wprowadzić nowe rodzaje.
Teraz każda klasa będzie mogła używać jednej broni której przedtem nie potrafiła używać.
Żadnych nowych weaponów nie będzie w tym dodatku, w następnym planują wprowadzić nowe rodzaje.
Wrzuciłbyś źródło tego info?