DODATEK DO GW2 - Heart of Thorns

Jakiś czas temu pojawiał się wykres planowanych zarobków dla gier NCSoftu no i tam jakoś w 3 kwartale pojawił się wzrost, także niedługo powinni zapowiedzieć ten dodatek, hm.

https://www.youtube.com/watch?v=xgifPokS2h8 - specializacja Guardiana ?

Tak, tutaj opis od ANet:

https://www.guildwars2.com/en/news/meet-the-dragonhunter-guardians-elite-specialization/

Mam mieszane uczucia co do tych specjalizacji :P.

W Ready Up powiedzieli co i jak. Byłem nastawiony dość sceptycznie, ale gdzieś się przekonałem.

Dragonhunter + okrzyki i czujesz się jak Paragon w GW1. Aczkolwiek trapy są fajne i wydaje mi się, że znajdą swoje miejsce w "mecie".

BTW nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale przez moment można było zobaczyć inny elitarny skill (inny niż ta pułapka). Signet of Courage - z tego co pamiętam to miał koło 4 sekundy aktywacji, 180 sekund cooldown, pasywnie co 10 sekund leczył do 5 sojuszników za ~1500, a przy aktywacji zwracał 100% hp (i znów max 5 sojusznikom).

We czwartek zostanie ogłoszona nowa specjalizacja, a wcześniej dostaniemy arta. Następnego obstawiam Engi :D

Planowane zmiany w tomach u guardiana:

Tome of Courage -> Signet of CouragePassive: PBAoE Heal every 10 seconds.Active: Light of DeliveranceTome of Wrath -> “Feel My Wrath”Shout that grants Quickness and FuryWe like the idea of tomes and if we did this we would hope to bring them back in a future Elite Specialization.

Moim zdaniem to dobra zmiana bo i tak nikt ich nie uzywal w pvp/wvw ostatnio. Mam nadzieje, że też zmienią elite skille w innych klasach, bo niektóre są bezużyteczne.

W poniedziałek ma być artwork nastepnej specjalizacji i na pewno nie będzie to enigneer, bo ostatnio nie mieli nawet zaprogramowancyh nowych podstawowych traitów.

Była już light i heavy klasa, teraz czas na medium. Biorąc pod uwagę, że Karl (dev) , który przedstawiał ostatnio specjalizacje guardiana pracuje tez nad thiefem, zostaje tylko specjalizacja rangera- druid.

W następnej kolejności stawiam, że bedzie necro,warrior,thief, a potem ele,revenant, engineer.

... Biorąc pod uwagę, że Karl (dev) , który przedstawiał ostatnio specjalizacje guardiana pracuje tez nad thiefem, zostaje tylko specjalizacja rangera- druid.W następnej kolejności stawiam, że bedzie necro,warrior,thief, a potem ele,revenant, engineer.

Zgadzam się, że następny będzie druid. Potwierdziłoby to z resztą teorię, że ujawniają specjalizacje alfabetycznie. A to z kolei zapoczątkuje burzę mózgów co do pozostałych nazw. Elek, wiadomo, Tempest. Więc gdzieś pod koniec.

Jednak Necro, aczkolwiek myślałem, że będzie to ktoś z medium armorem. Teraz pewnie ludzie będą się czepiać, blah blah :D.

I jak przed Dragonhunterem będzie wielkie halo, potem rozczarowanie jedną rzeczą, a potem to umilknie ^^.

Art naprawdę fajny.

Ciekawe, czy greatswordem będzie walczyć w zwarciu czy range.

Może necro z gsem wreszcie będzie mile widzianą postacią w pt...

Cholercia, trochę zapuściłam się z tym tematem i teraz nie jestem na czasie :F

Zapytam więc - wiadomo coś o rozwoju PvE w dodatku? CHCE KURDE RAIDYYYY I WIĘCEJ DUNGÓW.

Na cholerę Ci raidy skoro World Bossowie to jedno i to samo. Albo Silverwastes.

Cholercia, trochę zapuściłam się z tym tematem i teraz nie jestem na czasie :FZapytam więc - wiadomo coś o rozwoju PvE w dodatku? CHCE KURDE RAIDYYYY I WIĘCEJ DUNGÓW.

O raidach i nowych dungach Anet nic nie wspominała. Chodź jakiś czas tamu w ogłoszeniach o prace dla Anet pojawiła się pozycja dla "Game Designer: Raid Content".

O samym dodatku w skrócie możesz poczytać na https://heartofthorns.guildwars2.com/en/ . Oficjalnie zapowiedziano nową klasę, system specjalizacji dla klas (wielu wierzy, że będzie to coś jak dwu klasowość z GW1), nowe mapy pve, nowy lore, system mastery (poziome lvlowanie), nowy "tryb" spvp, "nowa" mapa wvwvw, guildhale.

Ogólnie dodatek dla fanów, który zapowiada się na całkiem dobry. Marudy, "moderatorzy" i hardkory powinny omijać go z daleka.

odbiegnę od tematu ale do gw2 niedawno wprowadzono że można grac podczas ściągania jak to zrobić bo gdy odpalam ich launcher to gra pobiera sie normalnie.

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/72745-pytanie-waga-gry-pozwalajaca-na-start/

Odsyłam do tego tematu.

dziękuje za pomoc

Nimiecki amazon twierdzi, że premiera HoT będzie miała miejsce 30tego czerwca. Ciekawe ile w tym prawdy. Wg. mnie mało prawdopodobne.

klik

Jest to placeholder, oficjalną datę premiery mają podać po open becie ( tak mowił Colin w jednym z wywiadów).

+

Wichtiger Hinweis zum ErscheinungsdatumDas Erscheinungsatum von Guild Wars 2: Heart of Thorns - Vorverkaufsbox ist als vorläufig zu betrachten. Das finale Erscheinungsdatum wird nach Bekanntgabe umgehend aktualisiert.

Important note to Date

The publication date of Guild Wars 2: Heart of Thorns - Vorverkaufsbox is to be regarded as provisional. The final release date will be updated immediately after the announcement.

ANet zostało jeszcze masę rzeczy do pokazania a patrząc ile czasu zajęło im zaprezentowanie tego co do tej pory to ja bym obstawiał [marzenie mode on] koniec sierpnia. Myślę, że uroczą datą były by trzecie urodziny GW2. [/marzenia mode off]

Prawdopodobnie będzie to nawet dłuższe oczekiwanie. Biorąc pod uwagę, że prezentują 1 specjalizację na tydzień, zostało im jeszcze 6, nie liczę dzisiejszego Necro. Czyli 1,5 miesiąca. No chyba, że informację o specjalizacji Revenanta nie podadzą wtedy, kiedy i jego przedstawią całego. Ale liczmy, że jeszcze 1,5 miesiąca. W lipcu powinno być wszystko zakończone, to oznacza, że wtedy ALBO zaczną się beta testy, ALBO będą podawać dalsze informacje. Jeśli będzie bez info to możemy śmiało powiedzieć, że po 3 latach w końcu dostaniemy dodatek. Ale gdzie tam, muszą powiedzieć więcej o fabule, bossach, dungeonach o ile będą... Zależy też ile beta testy będą trwały. Ciężko powiedzieć -_-/

Takie tam,..Necro new spec :P

https://www.youtube.com/watch?v=2D76uEgrxDM