Takie tam,..Necro new spec https://www.youtube.com/watch?v=2D76uEgrxDM
Wygląda świetnie, o Niebo lepiej niż reszta specjalizacji moim zdaniem
Takie tam,..Necro new spec https://www.youtube.com/watch?v=2D76uEgrxDM
Z czego widzieliśmy dopiero 2. Z takimi wywodami to lepiej poczekaj aż zademonstrują wszystkie specjalizacje.
2 sprawa - wygląd to nie wszystko
Popieram Teh, ja mam tylko nadzieję że ta specjalizacja uczyni necro bardziej potrzebnym w party.
Popieram Teh, ja mam tylko nadzieję że ta specjalizacja uczyni necro bardziej potrzebnym w party.
No niestety nie. Nie od dziś wiadomo, że necro szkodzi innym niż pomaga party. Zresztą po prezentacji skilli można powiedzieć to samo. Kwestia tylko taka, że może pomóc uporać się z condi dmg, albo nastackować trochę vulnerability. Aktualnie chyba tylko dmg może go uratować ^^.
Było podkreślone podczas streamu że ta specjalizacja nie otrzyma "PvE supportu", za to starają się zreworkować traitline Blood Magic, aby był bardziej użyteczny na PvE.
Za to dmg reapera jest całkiem spory (w szczególności spam GS#2 poniżej 50% HP), nakłada masę chilla, dość dużo vulnerability (12 zawsze coś), ma AoE pulla - nie jest tak źle.
A na forum rangerów co chwilę tylko widać, że każda profesja jest lepsza. Dragonhunter - lepszy bow, pułapki, Reaper - lepszy GS. Cóż... fakt auto attack Dragonhuntera longbow'a faktycznie lepszy ^^.
Wiadomo jaki będzie następny spec?
Jeszcze nie. Polecam obserwować Guild Wars 2 na fb. Zawsze przed opisaniem speca dodają grafikę. Grafika pojawia się z tego co mi wiadomo w pon, a we czwartek dają info. Czyli wynika z tego, że może już jutro się dowiemy co nowego dla nas szykują .
Na streamie mówili, że robią sobie krótką przerwę od specjalizacji, ale będzie też coś ważnego w tym tygodniu. Ja stawiam na guild halle albo challenge pve content.
Szczerze uważam że po tym co zaprezentowali Necro napewno zyska w party a już napewno jego DPS będzie lepszy od Warka.
Marzenia ściętej głowy? Necro nadal ma sensowny dps, ale ludzie go nie biorą ze względu na brak supportu. Nie wiadomo jak Reaper sobie poradzi na PVE, bo nie wiadomo też jaki armor używali, a co za tym idzie jak duży będzie przelicznik power - damage. Wiemy też, że zmieniają bardzo dużo, a nawet scalają niektóre traity, więc może być tak, że necro condi będzie najlepszym dpsem w grze, a Reaper gdzieś na dnie. Poczekajmy może na faktyczną betę, a później wydanie gry i wtedy będziemy w stanie ocenić jak wygląda dps we faktycznej rozgrywce.
Marzenie czy nie, ale oczy mam i wystarczy zobaczyć po opisach by zrozumieć że będzie znaczył coś więcej w PvE a po za tym support to nie tylko might, swifness i protection ale również blidness, vulnerability i weakness ale co mam ci tłumaczyć skoro ty wiesz lepiej. Na razie wstrzymuje się z oceną która klasa najwięcej zyskała a która absolutnie nic.
Jasne, ale blindness przy 10% skuteczności, vulnerability gdzie każda inna profesja może nałożyć (często więcej stacków).
Opis to najzwyklejsza teoria. Papierek, który nic nie jest wart w prawdziwej rozgrywce.
Na oficjalnym forum też wielki szał na Reapera, a jedyne co twórcy pokazali to skille i traity. 0 realistycznej rozgrywki. Dlatego zaczekajmy i wtedy oceniajmy. Jasne, ArenaNET chce, żeby każda profesja była zbalansowana. Jednak aktualnie mówiąc o takich rzeczach to trochę tak jak powiedzieć, że tort jest dobry, bo ładnie wygląda. Po spróbowaniu jakieś takie rozczarowanie.
Przez tego typu hype ludzie odeszli z GW2, bo dużo gadania, a potem niedotrzymane obietnice. Dotrzymane, tylko ludzie robią za duży szum przed faktyczną rozgrywką.
Czy tylko ja nie hypuje się tym dodatkiem? Jakoś mnie do siebie nie przekonał. Specjalizacje to fajna sprawa by trochę odświeżyć granie różnymi klasami, ale czy to nie za mało jak na dodatek? Wiem, wiem ma dojść jeszcze ta cała dżungla, ale znając casualowość tego tytułu to będzie tam roboty na góra dwa tygodnie i wszyscy o niej zapomną...
Jedyne co cieszy to te nowe tryby PvP ale niestety nie jestem już graczem PvP przez brak czasu :/ Teraz bardziej zależy mi na PvE z którym, jak zwykle, w GW2 krucho...
Mam jednak nadzieję, że jakieś dungeony i raidy jednak dojdą bo jakieś plotki na ten temat są, ale chyba(? sry jeśli nie jestem na czasie) są to na razie tylko plotki i zero konkretów.
Czy tylko ja nie hypuje się tym dodatkiem? Jakoś mnie do siebie nie przekonał. Specjalizacje to fajna sprawa by trochę odświeżyć granie różnymi klasami, ale czy to nie za mało jak na dodatek? Wiem, wiem ma dojść jeszcze ta cała dżungla, ale znając casualowość tego tytułu to będzie tam roboty na góra dwa tygodnie i wszyscy o niej zapomną...Jedyne co cieszy to te nowe tryby PvP ale niestety nie jestem już graczem PvP przez brak czasu :/ Teraz bardziej zależy mi na PvE z którym, jak zwykle, w GW2 krucho... Mam jednak nadzieję, że jakieś dungeony i raidy jednak dojdą bo jakieś plotki na ten temat są, ale chyba(? sry jeśli nie jestem na czasie) są to na razie tylko plotki i zero konkretów.
Przecież jeszcze nie wszystko pokazali, powiedzieli.
Raidy... serio? Przejdź się na World Bossa i masz raid.
Co zostało potwierdzone przez ArenaNET: specjalizacje (a co za tym idzie - nowe bronie dla profesji, które ich nie mogły używać, nowe skille), mastery, zmiany w zdobywaniu legendarek, nowa profesja, jak sami ujęli "new challenging content", więc pewnie mowa o World Bossach - jak wiwernie, Guild Halls, kilku poziomowe mapy, zmiany w traitach, skillach, pointach, nowi wrogowie (a co za tym idzie nowe modele). Jeśli PVE w GW2 krucho to nikt Cię tam nie trzyma, zresztą wystarczy otwarty umysł i sam byś zobaczył, że w innych grach wiele nie ma.
Czy tylko ja nie hypuje się tym dodatkiem? Jakoś mnie do siebie nie przekonał. Specjalizacje to fajna sprawa by trochę odświeżyć granie różnymi klasami, ale czy to nie za mało jak na dodatek? Wiem, wiem ma dojść jeszcze ta cała dżungla, ale znając casualowość tego tytułu to będzie tam roboty na góra dwa tygodnie i wszyscy o niej zapomną...Jedyne co cieszy to te nowe tryby PvP ale niestety nie jestem już graczem PvP przez brak czasu :/ Teraz bardziej zależy mi na PvE z którym, jak zwykle, w GW2 krucho... Mam jednak nadzieję, że jakieś dungeony i raidy jednak dojdą bo jakieś plotki na ten temat są, ale chyba(? sry jeśli nie jestem na czasie) są to na razie tylko plotki i zero konkretów.
Jeśli nie masz czasu na PvP, to wątpię, żebyś go znalazła na jakieś porządne PvE (raidy itp). W końcu hardcore PvE zawsze wymagało masę czasu - codzienne raidy, progres, zdobywanie coraz to lepszych itemów - jedna wielka gonitwa. PvP nie pożerało tylu godzin, żeby grać na przyzwoitym poziomie i mieć jakieś osiągnięcia. Także w sumie casualowe PvE powinno być dla Ciebie dobrym wyjściem. Myślę, że to co już zapowiedzieli Ci wystarczy, skoro nie masz dużo czasu. A w sumie też wcale nie ogłosili tak mało. Poza tym wiele rzeczy pewnie pojawi się już po wyjściu dodatku - tzn ruszą z aktualizacjami itp.
, jak sami ujęli "new challenging content", więc pewnie mowa o World Bossach - jak wiwernie
Anet wyraźnie powiedziała, że walka z wywerna nie jest tym co określają jako "challenge pve content". Jaki sens mają world bossy, jeżeli wszyscy mogą dołączyć, 70 osób vs 1 world boss? Na prawdę mam nadzieję, że wprowadzą jakieś raidy z limitem ile osób może wejść. Jakiś rok temu anet zatrudniła gościa od AI i raid designer, więc jest nadzieja.
Mnie ogólnie to w World Bossach najbardziej irytuje fakt, że są powtarzalne. Oczywiście nie wszystkie ale np. Claw of Jormag albo Tequatl opierają się na stage postępujących po sobie, każdy więc wie co się stanie wtedy i wtedy. Moim zdaniem przy world bossach powinni bardziej pójść w kierunku Monster Hunter czyli;
-World Boss nie pojawia się dokładnie w tym miejscu gdzie jest zaznaczone na mapie, może zespawnić się w najbliższej okolicy.
-Może poruszać się jak zwykły mob.
-Posiada szereg różnych umiejętności, które losowo używa bez konkretnej kolejności.
-Posiada kilka stage (np. rage stage) w które wchodzi albo losowo albo np. w konkretnym momencie (spadek HP do 30% np.) i wtedy dostaje nowe umiejętności, którymi także losowo rzuca, ale starych nie traci i/lub zostają one także ulepszone.
Myślę, że wtedy z pewnością dodałoby to jeszcze więcej dynamiki i frajdy, aczkolwiek GW2 pod tym względem nie jest wcale takie tragiczne, ale ta powtarzalność niektórych bossów jest po prostu przesadzona. Przez to tracą na trudności bo taki Tequatl wcale nie jest trudny - wymaga jedynie sporej ilości graczy by po prostu ubić go w określonym czasie.
Jak zobaczę raidy to pewnie będę pawiował. World bossowie ok, ale jednak ograniczenie liczby graczy by się przydało. Nie ze względu na to, że boss może paść szybciej - przecież się skalują, ale ze względu na ogólny chaos etc.
Każdy boss w każdym MMORPG jest powtarzalny. Każdy zawsze używa tego samego schematu, każdy w danej chwili użyje danej umiejętności, albo umiejętność na zasadzie cooldownu.
To mógłby być jakiś pomysł, że boss może się pojawić w innym miejscu - ALE - gdzie umieściłbyś Shadow Behemotha? Smok miałby wlecieć do niewielkiem osady i stać tam sobie? Ewentualnie zabić NPC? World Bossowie to za duże bestie, żeby mogły się swobodnie poruszać. I znów - losowość umiejętności jest losowością samego powodzenia. Aktualnie działa to na zasadzie - naucz się, jest ok, nie nauczysz się - padasz, albo nie wyrabiasz z czasem. Z losowym używaniem zdolności byłoby co najwyżej 50-50, bo po jednej umiejętności użyłby zaraz innej i od razu wipe na 80,100,500 graczach. Ostatni pomysł może by przeszedł, ale musiałoby to być lepiej dopracowane.
Osobiście nie mam ochoty się irytować, bo damn 10 wipe'ów na jednym bossie, bo przykładowo użył z rzędu kilku umiejętności, których nie sposób uniknąć jednej za drugą.