Myślałem, że jeszcze jakiś inny. Miesiąc temu przez cały dzień w niego grałem i już wtedy mi się spodobał Fajna sprawa taki szturm na zamek, reszta już mi się trochę znudziła.
DODATEK DO GW2 - Heart of Thorns
No, całkiem spoko jest. Zawsze to jakieś urozmaicenie Teraz trza będzie ogarnąć jak to grać na przyzwoitym poziomie... '- '
Pewnie planują zrobić tak, że w dodatku jest ten tryb, a potem po prostu będą do niego dodawać nowe mapki.
Tryb miał wprowadzić urozmaicone role, a mi się wydaje, że lockdown + tank będą tutaj rządzić. Dobre combo jak gracie ze znajomym to fresh air elek + warrior lockdown. Warek trzyma w stunie, elek dziesionuje dpsem.
Engi z Slick Shoes też miażdzy.
Mesmer z portalem do noszenia suppli, warek+ele do roam, engi pod turrety albo cele do obrony i coś do ataku i pograne.
No, całkiem spoko jest. Zawsze to jakieś urozmaicenie Teraz trza będzie ogarnąć jak to grać na przyzwoitym poziomie... '- 'Pewnie planują zrobić tak, że w dodatku jest ten tryb, a potem po prostu będą do niego dodawać nowe mapki.
a jak dla mnie gra podzieli los deathmatchu, zwłaszcza że tryb nie dostanie osobnego queue, a w grze nei ma build templatów, ergo wszyscy będą tego unikać, by pograć w bezpieczny i ograny conquest
#justarenanetthings
IMO powinni zrobić podział na tryby: conquest, stronghold oraz team deathmatch i do każdego osobne zapisy.
Do tego możliwość zapamiętywania kilku buildów na postaci.
To by się najbardziej trzymało kupy.
Inaczej będzie średnio... Chociaż i tak wątpię, żeby tryb miał skończyć jak DM. Stronghold jest jednak konkretniejszy, a DM to bezmyślna nawalanka i to jego główny problem. To się może spodobać co najwyżej botom z WvW.
Balansowanie PVE i PVP nie byłoby trudne gdyby wprowadzili to co mieli w jedynce
czyli skille PVE i PVP z róznymi statami.
Na początku gry takie rozdzielanie często nie jest potrzebne, ale w miarę jej rozwoju to może być dobre wyjście. Nie zdziwię się, jeśli w przyszłości coś takiego zrobią.
Mam nadzieję, że dodadzą możliwość kupna dodatku bez podstawki, bo to jest trochę śmieszne. No chyba, że cena dodatku wcale by się nie zmieniła, a chcą tym zyskać nowych graczy, z tym że to wtedy policzek dla wszystkich którzy kupili wcześniej.
#edit
Z tego co przeczytałem to jest to cena samego dodatku, gra jest gratis w tej cenie. W dalszym ciągu czuję się wydymany. Osoby, które posiadają już grę powinny w takim razie dostać jakąś zniżkę.
Trailer Guild Halli Domy gildii jak to domy, wraz z nimi będzie dużo możliwości, ale jednego nie mogę się doczekać najbardziej - wchodzenia do gry, pojawiania w GH - a tam przesiadująca gildia grająca Role Play itp. Będzie niezły klimat
Cena dodatku jaka jest taka jest a podstawowa wersja gry jest w nim dodana za free. Wiem jak to brzmi ale taka jest prawda. Smuci mnie jedynie brak wersji pudełkowej dla wersji Ultimate, która mam zamiar nabyć.
No tak jak pisałem wcześniej - to było do przewidzenia, że do pudełka z dodatkiem będą wciskać też podstawkę - właśnie dlatego wcześniej były te promocje za grosze.
Bez sensu też gdyby ludzie musieli kupować dwie rzeczy osobno - taki nowy raczej woli zakupić od razu wszystko w jednym.
Tym sposobem trochę wydymali większość graczy, bo jaki oni mają 'bonus' teraz w kupnie dodatku?
Czy ja wiem. Jeżeli ktoś kupował GW2 3 lata temu, to wydatku się już dawno nie pamięta. Teraz po prostu przyjdzie zapłacić taką samą sumkę (albo może trochę mniejszą, jeśli do czasu premiery spadnie). Pamiętajmy też, że content z dodatku to nie tylko to co na jego początku, bo w miarę czasu będą dodawane update z nowym contentem (do czasu zapowiedzi następnego dodatku).
A jeżeli jakiś gracz jest posiadaczem GW2 od niedawna i szkoda mu kasy, to po co mu dodatek? Na razie niech odkryje sobie podstawkę - nią się nacieszy, a zanim to zrobi, na bank dodatek będzie dużo tańszy Będą się pojawiać promocje itp.
Tym sposobem trochę wydymali większość graczy, bo jaki oni mają 'bonus' teraz w kupnie dodatku?
Dlaczego wydymali? Cena dodatku bez podstawki była by taka sama. Podstawkę dodali jako gratis dla zupełnie nowych, którzy kupią GW2 z chwilą wyjścia HoT co uważam, że zupełnie normalne. A bonus jest taki: darmowy content przez ostatnie trzy lata.
Trailer Guild Halli Domy gildii jak to domy, wraz z nimi będzie dużo możliwości, ale jednego nie mogę się doczekać najbardziej - wchodzenia do gry, pojawiania w GH - a tam przesiadująca gildia grająca Role Play itp. Będzie niezły klimat
no, afk endgame rulez, to się nazywa mega dodatek ;]
Dlaczego wydymali? Cena dodatku bez podstawki była by taka sama. Podstawkę dodali jako gratis dla zupełnie nowych, którzy kupią GW2 z chwilą wyjścia HoT co uważam, że zupełnie normalne. A bonus jest taki: darmowy content przez ostatnie trzy lata.
Właśnie o to chodzi, z resztą wejdźcie sobie na oficjalne forum. Większość graczy ma takie samo zdanie. Tym bonusem w postaci podstawki gry ignorują graczy, którzy już ją mają, aby zdobyć nowych. Niektórzy za tę kwotę kupili niedawno GW2 i jak oni się teraz mają czuć? Ja sam kupiłem kilka miesięcy temu i na siebie nie patrzę, ale spora część osób która kupiła grę skoro już ją posiada to powinna z tego tytułu móc 'ulepszyć' ją do wersji z dodatkiem za mniejszą cenę, bądź dostawać prawdziwy bonus.
O ile w ogóle dawaliby ulepszenie do HoT za mniejszą cenę Coś w to wątpię. To gra B2P.
Podstawka po premierze dodatku tak spadnie z ceny, że najrozsądniejszą opcją jest wciśnięcie jej w dodatek i tyle.
Właśnie o to chodzi, z resztą wejdźcie sobie na oficjalne forum. Większość graczy ma takie samo zdanie. Tym bonusem w postaci podstawki gry ignorują graczy, którzy już ją mają, aby zdobyć nowych. Niektórzy za tę kwotę kupili niedawno GW2 i jak oni się teraz mają czuć? Ja sam kupiłem kilka miesięcy temu i na siebie nie patrzę, ale spora część osób która kupiła grę skoro już ją posiada to powinna z tego tytułu móc 'ulepszyć' ją do wersji z dodatkiem za mniejszą cenę, bądź dostawać prawdziwy bonus.
Poczekamy zobaczymy co Anet zrobi. Jeśli społeczność będzie bardzo niezadowolona to być może Anet jakoś udobrucha weteranów.
Dla potwierdzenia moich słów:
To clarify: $50 is the price of the expansion. We included the core game as a free bonus to make it easier for new players to get into it.
To cena dodatku Podstawka nie jest już nic warta (bo wychodzi dodatek). Gdyby usilnie przy niej zostawali, to musieliby po prostu dać ją za jakąś symboliczną cenę - to by było bez sensu.
Pytanko, czy jeśli kupię ten dodatek, to mam zupełnie czyste konto nowe i muszę zaczynać od początku, czy mogę podpiąć to pod moje stare konto i grać tylko w dodatek?