DODATEK DO GW2 - Heart of Thorns

Myślałem, że jeszcze jakiś inny. Miesiąc temu przez cały dzień w niego grałem i już wtedy mi się spodobał :D Fajna sprawa taki szturm na zamek, reszta już mi się trochę znudziła.

No, całkiem spoko jest. Zawsze to jakieś urozmaicenie :D Teraz trza będzie ogarnąć jak to grać na przyzwoitym poziomie... '- '

Pewnie planują zrobić tak, że w dodatku jest ten tryb, a potem po prostu będą do niego dodawać nowe mapki.

Tryb miał wprowadzić urozmaicone role, a mi się wydaje, że lockdown + tank będą tutaj rządzić. Dobre combo jak gracie ze znajomym to fresh air elek + warrior lockdown. Warek trzyma w stunie, elek dziesionuje dpsem. :D

Engi z Slick Shoes też miażdzy. :P

Mesmer z portalem do noszenia suppli, warek+ele do roam, engi pod turrety albo cele do obrony i coś do ataku i pograne. :D

No, całkiem spoko jest. Zawsze to jakieś urozmaicenie Teraz trza będzie ogarnąć jak to grać na przyzwoitym poziomie... '- 'Pewnie planują zrobić tak, że w dodatku jest ten tryb, a potem po prostu będą do niego dodawać nowe mapki.

a jak dla mnie gra podzieli los deathmatchu, zwłaszcza że tryb nie dostanie osobnego queue, a w grze nei ma build templatów, ergo wszyscy będą tego unikać, by pograć w bezpieczny i ograny conquest

#justarenanetthings

IMO powinni zrobić podział na tryby: conquest, stronghold oraz team deathmatch i do każdego osobne zapisy.

Do tego możliwość zapamiętywania kilku buildów na postaci.

To by się najbardziej trzymało kupy.

Inaczej będzie średnio... Chociaż i tak wątpię, żeby tryb miał skończyć jak DM. Stronghold jest jednak konkretniejszy, a DM to bezmyślna nawalanka i to jego główny problem. To się może spodobać co najwyżej botom z WvW.

Balansowanie PVE i PVP nie byłoby trudne gdyby wprowadzili to co mieli w jedynce
czyli skille PVE i PVP z róznymi statami.

Na początku gry takie rozdzielanie często nie jest potrzebne, ale w miarę jej rozwoju to może być dobre wyjście. Nie zdziwię się, jeśli w przyszłości coś takiego zrobią.

Mam nadzieję, że dodadzą możliwość kupna dodatku bez podstawki, bo to jest trochę śmieszne. No chyba, że cena dodatku wcale by się nie zmieniła, a chcą tym zyskać nowych graczy, z tym że to wtedy policzek dla wszystkich którzy kupili wcześniej.

#edit

Z tego co przeczytałem to jest to cena samego dodatku, gra jest gratis w tej cenie. W dalszym ciągu czuję się wydymany. Osoby, które posiadają już grę powinny w takim razie dostać jakąś zniżkę.

Trailer Guild Halli :) Domy gildii jak to domy, wraz z nimi będzie dużo możliwości, ale jednego nie mogę się doczekać najbardziej - wchodzenia do gry, pojawiania w GH - a tam przesiadująca gildia grająca Role Play itp. Będzie niezły klimat :3

Cena dodatku jaka jest taka jest a podstawowa wersja gry jest w nim dodana za free. Wiem jak to brzmi ale taka jest prawda. Smuci mnie jedynie brak wersji pudełkowej dla wersji Ultimate, która mam zamiar nabyć.

No tak jak pisałem wcześniej - to było do przewidzenia, że do pudełka z dodatkiem będą wciskać też podstawkę - właśnie dlatego wcześniej były te promocje za grosze.

Bez sensu też gdyby ludzie musieli kupować dwie rzeczy osobno - taki nowy raczej woli zakupić od razu wszystko w jednym.

Tym sposobem trochę wydymali większość graczy, bo jaki oni mają 'bonus' teraz w kupnie dodatku?

Czy ja wiem. Jeżeli ktoś kupował GW2 3 lata temu, to wydatku się już dawno nie pamięta. Teraz po prostu przyjdzie zapłacić taką samą sumkę (albo może trochę mniejszą, jeśli do czasu premiery spadnie). Pamiętajmy też, że content z dodatku to nie tylko to co na jego początku, bo w miarę czasu będą dodawane update z nowym contentem (do czasu zapowiedzi następnego dodatku).

A jeżeli jakiś gracz jest posiadaczem GW2 od niedawna i szkoda mu kasy, to po co mu dodatek? Na razie niech odkryje sobie podstawkę - nią się nacieszy, a zanim to zrobi, na bank dodatek będzie dużo tańszy ;) Będą się pojawiać promocje itp.

Tym sposobem trochę wydymali większość graczy, bo jaki oni mają 'bonus' teraz w kupnie dodatku?

Dlaczego wydymali? Cena dodatku bez podstawki była by taka sama. Podstawkę dodali jako gratis dla zupełnie nowych, którzy kupią GW2 z chwilą wyjścia HoT co uważam, że zupełnie normalne. A bonus jest taki: darmowy content przez ostatnie trzy lata.

Trailer Guild Halli Domy gildii jak to domy, wraz z nimi będzie dużo możliwości, ale jednego nie mogę się doczekać najbardziej - wchodzenia do gry, pojawiania w GH - a tam przesiadująca gildia grająca Role Play itp. Będzie niezły klimat

no, afk endgame rulez, to się nazywa mega dodatek ;]

Dlaczego wydymali? Cena dodatku bez podstawki była by taka sama. Podstawkę dodali jako gratis dla zupełnie nowych, którzy kupią GW2 z chwilą wyjścia HoT co uważam, że zupełnie normalne. A bonus jest taki: darmowy content przez ostatnie trzy lata.

Właśnie o to chodzi, z resztą wejdźcie sobie na oficjalne forum. Większość graczy ma takie samo zdanie. Tym bonusem w postaci podstawki gry ignorują graczy, którzy już ją mają, aby zdobyć nowych. Niektórzy za tę kwotę kupili niedawno GW2 i jak oni się teraz mają czuć? Ja sam kupiłem kilka miesięcy temu i na siebie nie patrzę, ale spora część osób która kupiła grę skoro już ją posiada to powinna z tego tytułu móc 'ulepszyć' ją do wersji z dodatkiem za mniejszą cenę, bądź dostawać prawdziwy bonus.

O ile w ogóle dawaliby ulepszenie do HoT za mniejszą cenę ;) Coś w to wątpię. To gra B2P.

Podstawka po premierze dodatku tak spadnie z ceny, że najrozsądniejszą opcją jest wciśnięcie jej w dodatek i tyle.

Właśnie o to chodzi, z resztą wejdźcie sobie na oficjalne forum. Większość graczy ma takie samo zdanie. Tym bonusem w postaci podstawki gry ignorują graczy, którzy już ją mają, aby zdobyć nowych. Niektórzy za tę kwotę kupili niedawno GW2 i jak oni się teraz mają czuć? Ja sam kupiłem kilka miesięcy temu i na siebie nie patrzę, ale spora część osób która kupiła grę skoro już ją posiada to powinna z tego tytułu móc 'ulepszyć' ją do wersji z dodatkiem za mniejszą cenę, bądź dostawać prawdziwy bonus.

Poczekamy zobaczymy co Anet zrobi. Jeśli społeczność będzie bardzo niezadowolona to być może Anet jakoś udobrucha weteranów.

Dla potwierdzenia moich słów:

To clarify: $50 is the price of the expansion. We included the core game as a free bonus to make it easier for new players to get into it.

To cena dodatku :) Podstawka nie jest już nic warta (bo wychodzi dodatek). Gdyby usilnie przy niej zostawali, to musieliby po prostu dać ją za jakąś symboliczną cenę - to by było bez sensu.

Pytanko, czy jeśli kupię ten dodatek, to mam zupełnie czyste konto nowe i muszę zaczynać od początku, czy mogę podpiąć to pod moje stare konto i grać tylko w dodatek?