DODATEK DO GW2 - Heart of Thorns

Przecież o to chodzi by bossowie byli jakimś wyzwaniem. Jak nie chcesz wyzwania to idziesz na dungeony/tudzież fractale. Skoro na World Bossa może iść tyle ludzi ile ma ochotę, to jak najbardziej powinny być wipe po 100 jednocześnie, tzw. "selekcja naturalna". Na Raidach takie coś nie przejdzie bo tam jest limit osób, na World Bossach - jak najbardziej.

W Monster Hunter jakoś nikt nie płacze jak ginie od jednego randomowego ciosu potworka(Brachydios króluje na tej czarnej liście), a wspomnę, że tam hunterów może być max 4 :P Chociaż MH raczej należy do kategorii gier "hard" (samo sterowanie w tej grze jest hard) więc może nie powinnam go porównywać do tej gry, ale jak kupowałam GW2 to właśnie miałam nadzieję na jakąś aluzję do MH przy walce z bossami.

Ja wiem, że GW2 jest dla casuali ale bez przesady, sama jestem casualem a twierdzę, że są zbyt łatwe. I stanowczo zbyt powtarzalne. Może w innych grach też są powtarzalne ale w GW2 wszystko jest opracowane dokładnie, włącznie z ilością lodowych ścian Claw of Jormaga. Pewnie chcieli żeby wyszło to "profesjonalnie" a w efekcie stworzyli bardzo szablonowe i nudne walki. Czasem warto dać jakiś margines błędu/losowości.

Przecież o to chodzi by bossowie byli jakimś wyzwaniem. Jak nie chcesz wyzwania to idziesz na dungeony/tudzież fractale. Skoro na World Bossa może iść tyle ludzi ile ma ochotę, to jak najbardziej powinny być wipe po 100 jednocześnie, tzw. "selekcja naturalna". Na Raidach takie coś nie przejdzie bo tam jest limit osób, na World Bossach - jak najbardziej.W Monster Hunter jakoś nikt nie płacze jak ginie od jednego randomowego ciosu potworka(Brachydios króluje na tej czarnej liście), a wspomnę, że tam hunterów może być max 4 Chociaż MH raczej należy do kategorii gier "hard" (samo sterowanie w tej grze jest hard) więc może nie powinnam go porównywać do tej gry, ale jak kupowałam GW2 to właśnie miałam nadzieję na jakąś aluzję do MH przy walce z bossami. Ja wiem, że GW2 jest dla casuali ale bez przesady, sama jestem casualem a twierdzę, że są zbyt łatwe. I stanowczo zbyt powtarzalne. Może w innych grach też są powtarzalne ale w GW2 wszystko jest opracowane dokładnie, włącznie z ilością lodowych ścian Claw of Jormaga. Pewnie chcieli żeby wyszło to "profesjonalnie" a w efekcie stworzyli bardzo szablonowe i nudne walki. Czasem warto dać jakiś margines błędu/losowości.

Czyli wysoko levelowe fractale to nie wyzwanie? A może niektóre pathy w dungeonach? CoF 3 na przykład? Ludzie na nie nie chodzą, bo są trudniejsze niż inne, a co za tym idzie zajmuje to więcej czasu. Ludzie są zainteresowani speed clearami. Myślisz, że dlaczego większość dungeonów dostała nerfa? Bo ludzie tego chcieli! Na początku - może dlatego, że nie było jeszcze taktyk, albo konkretnych buildów "meta" ludzie mieli więcej zabawy, jakieś wyzwanie. Więc jeśli ktoś coś spieprzył, to tylko ludzie. To nie byłaby selekcja naturalna, a najzwyklejsza loteria. Wipe na wszystkich bijących bossa to dobry pomysł? Może od razu wipe całego serwera, bo co się rozdrabniać? Aczkolwiek fajnie by było gdyby taki world boss - mowa o smokach mogły latać nad innymi obszarami, przywoływać moby, co za tym idzie wywołać event w którym sam by czymś cisnął z zasięgu. Po evencie - odlatuje. Jedyna losowość skilli jaka byłaby dobra to przykładowo umiejętność "a" ma cooldown 20-40 sekund, umiejętność "b" - 60-120 sekund, etc. Dzięki temu człowiek mógłby się spodziewać, że niedługo poleci taka umiejętność, ale nie był pewien dokładnie kiedy. Wzmocnienie dmg to i tak byłaby przesada, więc raczej NIE.

Monster Hunter to japoński wynalazek. Jak się tu nie podoba to nie graj tylko idź na japońszczyznę.

A teraz sobie wpisz /deaths i zobaczymy jak GW2 jest casualowy. Nie twierdzę, że jest trudny, ale na pewno nie casualowy. No tu to akurat paranoja... bo kiedy gdzieś się pojawia liczba mobów na dowolnym bossie w dowolnym MMORPG to nie jest to liczba 10-50, tylko jedna określona.

Na prawdę grałem długo w WoW'a, raidowałem. Fakt, bossowie (a przynajmniej niektórzy) byli zdecydowanie trudniejsi, inni łatwiejsi. Pierwsi bossowie - np w Molten Core byli bardzo trudni, raidowanie było niejako elitarne. Czy to dobrze, że tylko mały procent ludzi zobaczył raid od środka, skoro wszyscy zapłacili za grę? I druga sprawa - walki w których albo stoisz w miejscu, bo AoE nie jest problemem, albo ganiasz jak idiota z miejsca w miejsce, bo nie można postać dłużej niż 5 sekund. Nie wspominając o czysto określonych z góry rotacjach/priorytecie skilli. To akurat dlatego, że ARENANET zrezygnowali z Trójcy Świętej. Czy było to dobre posunięcie? No jakoś nie wyobrażam sobie tankowania takiego world bossa przez jednego warriora/guardiana. Niestety wychodząc z założenia, że bossowie tutaj są nudni, musimy to powiedzieć o każdym MMO. A jak taka jesteś zakochana w MH to napisz ARENANET swoje pomysły, oni chętnie ludzi wysłuchują. Zobaczymy co się stanie. A i nie zapomnij dopisać, żeby zmienili nazwę na Monster Wars 2.

Czyli wysoko levelowe fractale to nie wyzwanie? A może niektóre pathy w dungeonach? CoF 3 na przykład? Ludzie na nie nie chodzą, bo są trudniejsze niż inne, a co za tym idzie zajmuje to więcej czasu. Ludzie są zainteresowani speed clearami. Myślisz, że dlaczego większość dungeonów dostała nerfa? Bo ludzie tego chcieli! Na początku - może dlatego, że nie było jeszcze taktyk, albo konkretnych buildów "meta" ludzie mieli więcej zabawy, jakieś wyzwanie. Więc jeśli ktoś coś spieprzył, to tylko ludzie. To nie byłaby selekcja naturalna, a najzwyklejsza loteria. Wipe na wszystkich bijących bossa to dobry pomysł? Może od razu wipe całego serwera, bo co się rozdrabniać? Aczkolwiek fajnie by było gdyby taki world boss - mowa o smokach mogły latać nad innymi obszarami, przywoływać moby, co za tym idzie wywołać event w którym sam by czymś cisnął z zasięgu. Po evencie - odlatuje. Jedyna losowość skilli jaka byłaby dobra to przykładowo umiejętność "a" ma cooldown 20-40 sekund, umiejętność "b" - 60-120 sekund, etc. Dzięki temu człowiek mógłby się spodziewać, że niedługo poleci taka umiejętność, ale nie był pewien dokładnie kiedy. Wzmocnienie dmg to i tak byłaby przesada, więc raczej NIE.Monster Hunter to japoński wynalazek. Jak się tu nie podoba to nie graj tylko idź na japońszczyznę.A teraz sobie wpisz /deaths i zobaczymy jak GW2 jest casualowy. Nie twierdzę, że jest trudny, ale na pewno nie casualowy. No tu to akurat paranoja... bo kiedy gdzieś się pojawia liczba mobów na dowolnym bossie w dowolnym MMORPG to nie jest to liczba 10-50, tylko jedna określona.Na prawdę grałem długo w WoW'a, raidowałem. Fakt, bossowie (a przynajmniej niektórzy) byli zdecydowanie trudniejsi, inni łatwiejsi. Pierwsi bossowie - np w Molten Core byli bardzo trudni, raidowanie było niejako elitarne. Czy to dobrze, że tylko mały procent ludzi zobaczył raid od środka, skoro wszyscy zapłacili za grę? I druga sprawa - walki w których albo stoisz w miejscu, bo AoE nie jest problemem, albo ganiasz jak idiota z miejsca w miejsce, bo nie można postać dłużej niż 5 sekund. Nie wspominając o czysto określonych z góry rotacjach/priorytecie skilli. To akurat dlatego, że ARENANET zrezygnowali z Trójcy Świętej. Czy było to dobre posunięcie? No jakoś nie wyobrażam sobie tankowania takiego world bossa przez jednego warriora/guardiana. Niestety wychodząc z założenia, że bossowie tutaj są nudni, musimy to powiedzieć o każdym MMO. A jak taka jesteś zakochana w MH to napisz ARENANET swoje pomysły, oni chętnie ludzi wysłuchują. Zobaczymy co się stanie. A i nie zapomnij dopisać, żeby zmienili nazwę na Monster Wars 2.

W jaki sposób i w którym momencie cof p3 jest wyzwaniem?

W jaki sposób i w którym momencie cof p3 jest wyzwaniem?

https://www.youtube.com/watch?v=D5YT8VwPsOU

Nie powiesz, że na równi z P1... Poza tym wyzwanie w grach nie polega na tym, na czym kiedyś bossowie w WoW'ie ;). Byli trudni, ale i nudni.

Gram od czasu do czasu od 2,5 roku w gw2 i nie powiesz mi, że cof p3 jest wyzwaniem.... Jeśli to dla cb jest wyzwaniem to zostawię to bez komentarza. Jeśli nie potrafisz posługiwać się angielskim lub masz jakiejś inne problemy mi nie znane to jest to zrozumiałe.

Pozdrawiam.

EDIT: Nie chodzi się na tego dunga ponieważ szkoda czasu na robienie go. Lepiej zrobić kilka innych dungów w znacznie szybszym czasie oraz jakiejś world bossy

Gram od czasu do czasu od 2,5 roku w gw2 i nie powiesz mi, że cof p3 jest wyzwaniem.... Jeśli to dla cb jest wyzwaniem to zostawię to bez komentarza. Jeśli nie potrafisz posługiwać się angielskim lub masz jakiejś inne problemy mi nie znane to jest to zrozumiałe. Pozdrawiam.EDIT: Nie chodzi się na tego dunga ponieważ szkoda czasu na robienie go. Lepiej zrobić kilka innych dungów w znacznie szybszym czasie oraz jakiejś world bossy

2,5? Wow może powinienem chwalić i wielbić? A nie. Gram od premiery. Dungeony wszystkie zrobiłem przed zmianami jeszcze, więc nie mam pojęcia czy zostały zmienione czy nie. Ale sorry to było przed meta buildami, kiedy na dungeony chodzili condi necro.

Chcecie wyzwanie? Easy - zrezygnujcie z mety :D

Po przeczytaniu tego postu poczułem, że chcesz pokazać jak to grałeś kiedyś, jak się kiedyś grało i mówisz, że wtedy były już meta-buildy? Hah, to już widzę jak się znasz na grze i co o niej wiesz. Jak grasz 1h na miesiąc od premiery to się nie dziwie, że cof p3 to wyzwanie dla cb. Druga sprawa, co ma meta build do poziomu trudności danej instancji? Jak potrafisz dobrze grać to na wszystkim ugrasz co jest w miarę do pogrania. Nawet jak zrezygnujesz z mety, to w tej grze nie ma wyzwań.

EDIT: Powiem z góry, że gw2 nie ma jeszcze 3 lat uprzedzając Twój kolejny post. :)

Chcecie wyzwanie? Easy - zrezygnujcie z mety

I co to za wyzwanie ? Będziesz tylko robił dłużej dungi. Nie widzę w tym nic trudniejszego. Zorganizowane grupy robiąc dungi w condi buildach też nie będą miały problemów. Grupy 100% pug też pewnie sobie poradzą. A jeżeli chcesz mieć wyzwanie to rób arah z pugasami z 500pkt archiv w masterwork lub rare gear ;)

Eh nvm. Jak się nie podoba to sayonara, żegnam, arrivederci roma, idźta grać w Tibie. Albo pograjcie w grę zatytuowaną "życie", tam to dopiero hard mode ^^".

warn_ico.png
spam ~ NS

Po raz kolejny widze na portalu że jest jakaś wzmianka w tym temacie, wchodzę z nadzieja że zobaczę jakąś ciekawą informację na temat dodatku. Znowu gówno. Możecie zakończyć ten bez sensowny offtop ? Macie inne zdanie, spoko, w d*pie to mamy. Pogadajcie sobie na priw. Temat brzmi

DODATEK DO GW2 - Heart of Thorns

a ta strona to z góry na dół pierdolenie za przeproszeniem.

@Krak
Ktoś w końcu musiał zwrócić na to uwagę skoro moderatorzy mają ten temat w nosie ;p
Eh nvm. Jak się nie podoba to sayonara, żegnam, arrivederci roma, idźta grać w Tibie. Albo pograjcie w grę zatytuowaną "życie", tam to dopiero hard mode ^^".

Chyba miałeś na myśli "Idę", bo z tego co widzę wszyscy mniej lub bardziej odnajdują się w temacie, oprócz Ciebie

Po raz kolejny widze na portalu że jest jakaś wzmianka w tym temacie, wchodzę z nadzieja że zobaczę jakąś ciekawą informację na temat dodatku. Znowu gówno. Możecie zakończyć ten bez sensowny offtop ? Macie inne zdanie, spoko, w d*pie to mamy. Pogadajcie sobie na priw. Temat brzmiDODATEK DO GW2 - Heart of Thornsa ta strona to z góry na dół pierdolenie za przeproszeniem.

powiedział dodając swój post

warn_ico.png
Offtop ~ NS
2,5? Wow może powinienem chwalić i wielbić? A nie. Gram od premiery. Dungeony wszystkie zrobiłem przed zmianami jeszcze, więc nie mam pojęcia czy zostały zmienione czy nie. Ale sorry to było przed meta buildami, kiedy na dungeony chodzili condi necro.Chcecie wyzwanie? Easy - zrezygnujcie z mety

jeśli nie masz pojęcia jak obecnie wyglądają dungeony proponuję nie wypowiadać się, bo robisz z siebie pośmiewisko

p.s. jak ma się ograne cof p3 to zajmuje czas porównywalny do p1. p2 to cancer z time gatem, który lepiej omijać

Chyba miałeś na myśli "Idę", bo z tego co widzę wszyscy mniej lub bardziej odnajdują się w temacie, oprócz Ciebiepowiedział dodając swój post

Z tym tylko, że to nie mi się nic nie podoba.

Łatwo się robić rage ogólny samemu nie robiąc nic poza tym.

Chcecie zmian? Pisać do ArenaNET, oni graczy słuchają. A nie płakać na forum jacy to oni są niedobrzy, bo gra nie daje żadnego wyzwania dla ludzi mających czas siedzieć przy grze kilka(naście) godzin dziennie.

czy ty ziomeczku próbujesz nam powiedzieć, że dyskusja nie ma sensu, bo to forum nie jest monitorowane przez anet?

to po co tutaj w ogóle jesteś?

warn_ico.png
Offtop ~ NS

Nie mam zielonego pojęcia co to miało znaczyć, ale zaznaczmy sobie jedno. Nie jestem "ziomeczkiem", a już szczególnie twoim. Trzymajcie mnie od tych hip hopowych określeń z daleka.

I rzecz kolejna - takie rzeczy się pisze na oficjalnym forum - po to jest.

warn_ico.png
Offtop ~ NS

Ohoho Widzę mamy nerwusa na forum. Proszę Cię, uspokój się i daj spokojnie innym wyrazić swoją opinię. Ty tylko nas( tych którzy mówią niskim poziomie trudności w gw) próbujesz w jakiś sposób urazić. Widzę, że nie jesteś na tyle dojrzałą osobą by normalnie porozmawiać, a poziom jaki sobą reprezentujesz jest na tyle niski, że już nie warto wchodzić z Tobą w dyskusję.

Chyba nie o to chodzi by tylko obrażać nie umiejąc uargumentować swojego zdania.
Tak na marginesie, po co atakujesz innych? Zachowaj się jak dojrzała osoba i zaakceptuj ZDANIE innych ludzi na ten temat.
Pozdrawiam

warn_ico.png
Offtop ~ NS

Tak słuchają tych graczy, że mountów nie ma od 3 lat, a widziałam, że wzmianka o nich na forum GW2 jest co 5 minut, więc nie opowiadaj głupot :P Ludzie płaczą, że condi i necro ssie na PvE i co? Dopiero w dodatku podobno mają zamiar coś z tym zrobić. Jakby oni faktycznie słuchali graczy w tym co trzeba to ta gra przeskakuje WoWa trzy razy, pędzi wokół równika z prędkością światła i kolonizuje Jowisza.

~~

Ale może dość gadania o tym bo to nie od tego temat :P Jednym z nowych World Bossów ma być Wiwerna, której styl walki zgapili praktycznie kropka w kropkę z Trochlight II - ci co grali to pamiętają Smoczą Wieżę gdzie walczy się ze smokiem (zapomniałam jego imienia). Jego styl walki jest identyczny co tej Wiwerny. Nie jestem więc zbytnio zachwycona, pomijając fakt, że znowu jest bardzo schematyczna, no ale przynajmniej nie stoi w miejscu tylko trochę lata nad głowami.

Tak słuchają tych graczy, że mountów nie ma od 3 lat, a widziałam, że wzmianka o nich na forum GW2 jest co 5 minut, więc nie opowiadaj głupot Ludzie płaczą, że condi i necro ssie na PvE i co? Dopiero w dodatku podobno mają zamiar coś z tym zrobić. Jakby oni faktycznie słuchali graczy w tym co trzeba to ta gra przeskakuje WoWa trzy razy, pędzi wokół równika z prędkością światła i kolonizuje Jowisza.~~Ale może dość gadania o tym bo to nie od tego temat Jednym z nowych World Bossów ma być Wiwerna, której styl walki zgapili praktycznie kropka w kropkę z Trochlight II - ci co grali to pamiętają Smoczą Wieżę gdzie walczy się ze smokiem (zapomniałam jego imienia). Jego styl walki jest identyczny co tej Wiwerny. Nie jestem więc zbytnio zachwycona, pomijając fakt, że znowu jest bardzo schematyczna, no ale przynajmniej nie stoi w miejscu tylko trochę lata nad głowami.

W GW nigdy nie było ani mountów, ni raidów. Zresztą co 20 metrów masz teleport. Na jednorożcu można pojeździć w innych grach. Co do condi to naprawa nie jest taka prosta, bo na PVP wcale słabe nie są. Poza tym mówili, że to wejdzie jeszcze przed dodatkiem.

W GW nigdy nie było ani mountów, ni raidów. Zresztą co 20 metrów masz teleport. Na jednorożcu można pojeździć w innych grach. Co do condi to naprawa nie jest taka prosta, bo na PVP wcale słabe nie są. Poza tym mówili, że to wejdzie jeszcze przed dodatkiem.

szanowny pan kłamie albo nie ma pojęcia o czym mówi, polecam nie sugerować się jego postami

w gw2 są obecnie 3 mounty, z czego żaden nie oferuje nic poza wyglądem

Można testować nowy tryb PvP :)
Jak wrażenia?