Dodatek Stormblood

Wygląda na to, że zaczęli już rozsyłać klucze do wklepania na mogstation :) Właśnie przyszedł mój, jak ktoś z Was kupił już preorder to sprawdźcie maile.

Czyli nie muszę już levelować niechcianej klasy tylko dla skilli? Mogę się zająć expieniem takiej, którą będę chciał grać.

Co do uproszczenia combatu to ja jestem za bardziej sytuacyjnymi skillami - kontrami niż rotacjami złożonymi z trzydziestu skilli. Dps, który jedyne co ma do roboty to utrzymywać nieskazitelną rotację jest nudny w swej trudności. Lepiej np uprościć samą rotację ale dać klasom unikalne "możliwości" w pve, wykorzystać mobilność dragoona, kontrolę ninja czy "małą armię" (jaką powinien mieć) summonera. Zastosować to wszystko w mechanikach rajdowych i chyba byłoby fajnie :P

Nie będzie takich zmian to nie tera by dodali uniki ale i tak jeszcze pare dni i fanfest przedstawi wszystko

Będą jakieś zmiany związane z craftingiem czy wszystko zostaje jak jest w tym temacie?

Na temat craftów nic nie mówili więc tak naprawdę nie wiadomo w sumie dziwne bo nawet pytań na live letterach nie było pewnie jeszcze jeden będzie przed dodatkiem może coś tam powiedzą

Jedyne co było wspomniane o craftingu było to, że specjalizacje będą ważniejsze niż aktualnie są. Dodatkowo co można się domyślać, usuną skille niektórym klasom i wrzucą je do cross skill setu dla wszystkich klas, co spowoduje,że nie będzie trzeba już expić każdego craftera, żeby zrobić jakikolwiek poważny craft. Jednakże jest to tylko domysł na podstawie zmian w battlesystemie.

Dzial do informacji o dodatku :

Pewne info to:

-koniec cross skilli

-przebudowa combatu

-pierwsza klasa redmage