Dzial do informacji o dodatku :
Pewne info to:
-koniec cross skilli
-przebudowa combatu
-pierwsza klasa redmage
Dzial do informacji o dodatku :
Pewne info to:
-koniec cross skilli
-przebudowa combatu
-pierwsza klasa redmage
Dla mnie i tak najwazniejsze koniec suportu ps3 Gra przez to byla tak starsznie ograniczana, a teraz w koncu wiatr w zagle.
ale nie sądzę że grafika od tak podskoczy
Tu nie chodzi o sama grafike a ograniczenia zwiazane chociazby z wygladadem map . Mam tu na mysli np wiecej obiektow na mapie , trawe , drzewa itd. Do tego ilosc npc w miastach ( zaludnienie ) oraz ich wielkosc . Wszystko to i wiele wiecej bylo do tej pory graniczone wlasnie przez "bebechy" ps3 Do tego podsoczy napewno rozdzialka textur .
nom zobaczymy jak to się rozwinie
Zastanawiałem się jaką kogo zacząć main'ować po aktualnej przerwie, teraz widzę, że to nie ma znaczenia, bo i tak jak dorwę się do Red Mage'a to już nigdy nie zmienię klasy xD Kocham koncept tej klasy. Chyba, że mnie zaskoczą i dodadzą coś w stylu Magic/Mystic Knight, na co też bym liczył w FFXIV, kiedyś~
Ten Red Mage już jakoś potwierdzony? Plotki krążą także wokół dancera.
Dla mnie najważniejsze jest zwiększenie miejsca w inventory i armory chest (mam nadzieję, że analogicznie zastosują to do retainerów!) O co chodzi z końcem cross class skili? Słyszałam coś o końcu systemu: main class 30 + 15lvl ->job i że mają zostać same joby, ale to tylko z jednego źródła, więc nie wiem, na ile to prawda.
Summoner ma w końcu dostać jakiegoś nowego peta
No i nieoficjalnie możemy się chyba spodziewać zbuffowania monka (usunięcie pozycjonowania?) jeśli zadziałałaby ta sama logika co w HW (zmiany dla dragoona).
Edit: A, no i jeszcze Yoshida miał coś powiedzieć, że rzekomo będą się starali ułatwić granie poszczególnymi klasami, żeby robić trudniejsze raidy. Mniej koncentrowania się na numerkach -> więcej skupienia na taktyce.
Red Mage można powiedzieć, że jest potwierdzony bo Yoshida miał koszulkę Scarlet Witch na fanfeście. W przeszłości wykorzystywał koszulki Batmana która zapowiadała Dark Knighta i koszulkę Bonda zapowiadająca Machinistę. Mam nadzieję, że na następnym fanfeście przyjdzie w koszulce Samuraia Jacka.
Edit:
Koniec cross skilli - Mają wprowadzić pulę skilli które będą dostępne dla wszystkich klas z danego rodzaju, np. nie będzie trzeba lvlować paladyna po provoke'a bo wszystkie tanki będą miały go dostępnego.
Co do nowego summona, nie ma informacji. Jedynie co jest wiadomo, że pojawią się glamoury petów w 3.5. Początkowo będzie to kolorowany carbuncle, w przyszłości będzie ich więcej. Wydaje mi się, że będzie jakiś rework dla petów w 4.0, ale będzie nadal na zasadzie 3 zestawów skilli jak masz teraz(garuda ranged+podtrzymywanie buffów, ifryt melee, titan tank), jedynie będzie można wybierać glamoury, typu garudę zmienić w ramuha, może tytana zamieniać w np. Sephirota. Yoshida mówił jedynie o tym, że niektóre glamoury będą dostępne pod danego peta, np ramuh nie będzie mógł być zglamourowany z titana i być tankiem.
Co do buffowania monka, patrząc jakie staty są w itemach dla dragoona, to możemy się spodziewać nerfów monka.
Ogólnie nie podoba mi się to, że próbują ułatwiać grę, ale niestety większość ludzi gra bardzo casualowo. Aktualne raidy są bardzo proste, mam nadzieję, że w 4.0 zobaczymy raidy na poziomie FCoB lub lekko wyższym.
A, czyli nadal nic nowego w tej sprawie nie wiemy. Dzięki!
Nie jest potwierdzony, równie dobrze może to być dancer.
Wolałabym nerf healerów, może wtedy co drugi gracz FF przestałby jakiegoś mainować
A tak na poważnie: też mi mocno mina zrzedła na politykę "ułatwmy gameplay", jednak z drugiej strony może wtedy pokazałby się prawdziwy potencjał graczy? Wiecie, na zasadzie "easy to play, hard to master". Nie boli mnie to tak mocno jak plotki o tym, że podobnie jak w chińskiej wersji mogliby wprowadzić kupowanie zboostowanej postaci... Niby inny wydawca i w ogóle, ale... *budzi się w nocy z krzykiem*
Nie powiem, mi by się podobało łatwiejsze granie dpsami, bo zupełnie nie umiem nimi grać a w PF zazwyczaj jedyne wolne miejsca są dla dpsów właśnie a co mi po tym jak z 230ilvl gearu wyciągam np bardem maks 1-2,5k...?
Liczę też - mimo wszystko - na poprawienie Acc u healerów
Zobaczymy jak będzie wyglądać zmiany systemu walki który ma być w 4.0 coś na fanfescie mówili o zmiejszeniu skilli by przy niektórych rotacjach nie skupiać się na pasku skilii tylko na bossie
Wydaje mi się, że to będzie dobre rozwiązania, nie sądzę, żeby SE zrobiło coś czego mogliby żałować. Mają jednak rację z tym, że aktualnie ludzie skupiają się tak bardzo na wyciąganiu jak największego DPS'u, że nie do końca skupiają się na samej walce, z paskami już nie do końca, bo jeżeli ktoś naprawdę main'uje jedną klasę, to skille już instynktownie klika i wie kiedy może użyć jakiego skilla.
Jak summoner grajacy od 2.0 czekam tylko na 1....na rework summonera która aktualnie nie ma prawie nic związanego z summonami Ciekawe czy coś zmienią
Wszystko co wiadomo o dodatku jest zamieszczone w tym wątku na reddicie (dla tych którzy nie wiedzą) :
https://www.reddit.com/r/ffxiv/comments/57hrl5/ffxivs_new_expansion_pack_is_called_stormblood/
Sam osobiście najbardziej czekam na Land of eureka ( może wreszcie porządny midcore content) oraz zmiany przy rajdach (polityka casual rajd zeby poznac fabula, savage by zdobyc gear totalnie mi nie podchodzi ) .
A powiedzcie bo najbardziej prawdopodobna klasa tez to samuraj ale yoshida sie okreslic nie mogl czy to bedzie tank czy dps co uwazacie
O tego samuraia to płacze są już od tak dawna, że ciężko powiedzieć, kto to w ogóle zaczął Pewnie koniec końców zrobią jak z WoWowym Demon Hunterem - jak coś pójdzie nie tak (odpukać!) to przyciągną ludzi właśnie tym wybłaganym samuraiem :'D
Mnie on tam nie grzeje jakoś specjalnie, ale w sumie jakiś dps z mieczem fajnie by wyglądał. Ja sama wolałabym tanka bo nie umiem grać jako dps, ale zdaję sobie sprawę, że to trochę przesada ograniczać postacie z mieczem tylko do tanków.
Nie spodziewam się go jednak w tym dodatku.
ale z tego co pamiętam w kotaku yoshida się wypowiadał na temat samuraja że widzi go jako dps lub tank
Główny antagonista dodatku jest ubrany w 'samurajowe' ciuchy . W tym ludzie doszukują zapowiedzi samuraja. Natomiast co do jego roli to sam nie wiem. Tanko-dps to raczej nie będzie bo mamy już WAR, a innej roli dla niego nie widzę. Bo melle dpsów mamy wystarczająco.
Nom mi się zdaje że dodadzą go jak w ffxi tylko tak przebudują by był prawdziwym tankiem a nie że gracze grali nim jako dps a ninja jako tank to by dps dodany
jakie macie propozycje na nowe klasy jakiego dostaniemy w dodatku ?