Obie gry są od tej samej firmy i prezentują podobną, jeśli nie identyczną, mechanikę. Jednak na pewno są jakieś różnice. W co bardziej opłaca się grać? Gdzie jest więcej graczy? Która jest przyjemniejsza?
Dofuc 2.0 czy Wakfu
Wg. mnie Wakfu jest o wiele lepsze dla nowego gracza.
Dlaczego? Gra jest w miarę nowa, i nie ma w niej aż tak wykokszonych postaci jak w Dofusie. Dodatkowo, jest trochę bardziej przystępna.
Co do różnic, jest ich naprawdę wiele.
Wakfu jest bardziej, że tak powiem, ,,nowoczesne,,. Są tam nowe, łatwiejsze do ogarnięcia mechanizmy, dzięki czemu nowi gracze mogą zamiast grindowania do określonego levela, od razu zająć się profkami, itp.
Podsumowując, dla mnie Wakfu. Ale to kwestia gustu, bo obie gry, mimo, że podobne, naprawdę bardzo się od siebie różnią.
Osobiście polecam Dofus'a gdyż więcej zrobisz na f2p niż w Wakfu.
Ze znajomymi kilka razy staraliśmy grać w tego Wakfu, ale tam bez płacenia kompletnie nic nie zrobisz np.
Chcesz wyrzucić przedmiot na ziemie? - p2p
Chcesz dać komuś coś na trade? - p2p
Itd.
Jest tego sporo a w Dofusie możesz bez problemu wbić 50 na f2p a jeżeli nie chcesz wydawać realnej kasy na gry to w Dofusie możesz zarobić przez profesje tylko musisz zawsze patrzeć na sytuacje jaka panuje na rynku.
Pozdrawiam.
Polecam Dofusa, są tam bardzo mili ludzie(sam grałem 2 lata). Dość wyrównane postacie. Ciągle chętni ludzie na dungi czy soule na arenie. Jednak P2P daje dość dużo.
Czyli żeby w ogóle grać w Wakfu to trzeba by na starcie Premium kupować?
Na starcie nie, ale zaraz po
W Wakfu nie ma nawet waluty, a w Dofusie są kamasy. Co do p2p to jak się wkręcisz kupisz 1 raz za PLN, a dalej bedziesz wyrabiał z kupowaniem za walute w grze. Pełno itemów, dużo buildów, nieskończona ilość taktyk! Dofus lepszy!
Obie gry są od tej samej firmy i prezentują podobną, jeśli nie identyczną, mechanikę. Jednak na pewno są jakieś różnice. W co bardziej opłaca się grać? Gdzie jest więcej graczy? Która jest przyjemniejsza?