[Dofus] Dom Uciech i Rozkoszy

Samotne podróże mogą być nie lada wyzwaniem nawet dla najbardziej zaprawionych w boju wojowników. Potwory, pełne niebezpieczeństw krainy, niezbadane lądy, obcy ludzie czyhający na nasz majątek. Oczywiście, są tacy którzy mimo świadomości zagrożenia jakie niesie ze sobą wędrówka na własną rękę, maszerują w pojedynkę, jednakże nie wychodzą na tym najlepiej, o czym uświadamiają się po fakcie... o ile przeżyją.

Doświadczeni wojownicy świadomi korzyści działania w grupie, kooperacji i wzajemnemu zrozumieniu ze swą drużyną. Różne pobudki, motywy, ale wspólny cel: zajść jak najdalej i bawić się jak najlepiej.

Nie wymagam żadnego doświadczenia, w naszym zespole znajdują się zupełnie nowi gracze, a także starzy wyjadacze z kilkuletnim doświadczeniem . Nasza gildia stawia przede wszystkim na wyśmienitą zabawę, każdy gracz, gustujący zarówno w PvE, jak i PvP, znajdzie tutaj coś dla siebie. Z dnia na dzień stajemy się coraz potężniejsi i jest nas coraz więcej. .

Zapraszam wszystkich chętnych. Kontakt poprzez pw,gg lub w temacie (:

Serwer:Rushu

Moje postacie na których można mnie złapać:

-Boguro-dzica

-Vesenet

Każdemu zainteresowanemu posłużę pomocą, radą i wsparciem, odpowiadając na wszystkie pytania.

Aktualnie przygotowujemy się na świąteczny event, który przyniesie masę zabawy i nagród.

classes-20dofus.jpg

Jak wygląda sytuacja na serwerze ? Dalej 75% populacji biega na 8 kont ?

Niestety w dofusa nie opłaca się grać nowym osobom.

Kiedyś naprawdę fajnie było tworzyć nowe postacie, zaczynać na innym serwerze i poznawać nowych ludzi, ale teraz to nie to samo.

Ankama idzie w złym kierunku. Jedyne co ostatnio zrobili dobrze, to Achivy i Almnax.

Gra już coraz mniej ludzi, to jest bardzo zauważalne.

Swoją drogą, Bogurodzica, chyba kiedyś widziałem cię na Solarze.

Nie powiedziałbym, że aż tyle.

Podejrzewam, że wciąż duży procent to multikonta, sam jednak nigdy nie byłem tego fanem.

Miło się gra jedną postacią w gronie znajomych. (:

Chociaż ostatnia fala updatów oraz Sidekicki zmniejszyły, ów falę.

Niestety w dofusa nie opłaca się grać nowym osobom.Kiedyś naprawdę fajnie było tworzyć nowe postacie, zaczynać na innym serwerze i poznawać nowych ludzi, ale teraz to nie to samo.Ankama idzie w złym kierunku. Jedyne co ostatnio zrobili dobrze, to Achivy i Almnax.Gra już coraz mniej ludzi, to jest bardzo zauważalne.Swoją drogą, Bogurodzica, chyba kiedyś widziałem cię na Solarze.

Możliwe, spaceruję po Dofusie od kilku lat.

Co do nowych osób, jest ciężko, ale po to jesteśmy MY, weterani. :D

Wszystkie gry się zmieniają, czasami trzeba się z tym pogodzić i dostrzec co dobre.

A robienie nowych dungów, achivów, crafty i pvp drużynowe wciąż sprawia dużą frajdę. (:

Weterani...8 osób na serwerze, którzy mają po 5 acc ,_,

Niekiedy naprawdę bardzo ciągnie mnie do dofusa...pewnie z sentymentu, bo siedziałem tam dobre kilka lat. Jeszcze zza czasów świętej pamięci dofusa 1.29 [*]

Wiem, że zmieniają, ale dofusa teraz mam tylko od tego, aby pogadać ze starymi znajomymi, którzy jeszcze grają.

W ogóle...nie wiem jak, ale chyba planują jakoś połączyć Dofusa z Wakfu.

http://www.dofus.com/en/mmorpg/news/announcements/425995-world-twelve-will-never-be-same

To będzie strzał w kolano.

Co do rozpoczynania gry od nowa,

właśnie założyłem nowe konto, nową postać i śmigam do przodu.

Mówisz, iż Cię ciągnie. Toteż w czym problem? Ja go tutaj nie widzę. ;p

Właśnie problem w tym, że ciągnie mnie do starego Dofusa, a nie do teraźniejszego ,_,

Mam nadzieje, że będzie to bardziej jakiś system interakcji pomiędzy Dofusem a Wakfu,

ale ma to też podobno jakiś związek z nową klasą. (:

Stary Dofus? Nie jesteś sam. Czuje to w niejednej grze.

Niestety, takie jest życie. Bądź co bądź, ówczesna wersja także sprawia mi frajdę. Zapraszam.

Nie lepiej zacząć grać w Wakfu?

Grałbym, wkurza mnie tylko grafika i przesuwanie mapy.... idziesz sobie i nagle jebut, dalsza część mapy. Pod tym względem wole WAKFU

Ile macie aktywnych osób ? Na Rushu o ile pamiętam mam srama agi na podajże 16x

Nie lepiej zacząć grać w Wakfu?

Świat wymaga bycia tolerancyjnym, jednakże, czy widzisz bezsensowność twojego postu w owym temacie? (:

Ile macie aktywnych osób ? Na Rushu o ile pamiętam mam srama agi na podajże 16x

Tak totalnie aktywnych, jestem w stanie zliczyć na palcach jednej ręki.

Świat wymaga bycia tolerancyjnym, jednakże, czy widzisz bezsensowność twojego postu w owym temacie? (:

Owszem widze bo część osób troche narzeka na Dofusa a Wakfu moim zdaniem jest takim Dofusem 3 gdzie liczba użytkowników wciąż rośnie i jest full f2p ;) Podałem wam tylko alternatywe a już mnie atakujesz. Wiekszy bezsens jest granie w Dofusa gdzie co 3,4 gracz ma 8 kont pod kontrolą jednocześnie :D

Owszem widze bo część osób troche narzeka na Dofusa a Wakfu moim zdaniem jest takim Dofusem 3 gdzie liczba użytkowników wciąż rośnie i jest full f2p Podałem wam tylko alternatywe a już mnie atakujesz. Wiekszy bezsens jest granie w Dofusa gdzie co 3,4 gracz ma 8 kont pod kontrolą jednocześnie

Nie atakuję Cię, jednakże Twoje alternatywy są bezsensu. Jest to temat o gildii, która już powstała, prosperuje, gramy i dobrze się bawimy. Rozumiesz tą sprzeczność?

Tak, wiem, że ostatnio jest moda na tematy ,,w co zagrać,, ,,wciągnijcie mnie w jakąś grę", gdzie wciąż te same osoby szukają nowej gry i mówią jaka to ona nie jest epicka bo grają już 3 dni, a po chwili powstaje nowy temat, z tymi samymi osobami na czele. :D

Większy bezsens? Od czego? Twojego postu? Śmiem wątpić.

Znam multum osób które grają w Wakfu na kilku kontach, poza tym, nie jest to zabronione,więc w czym problem? Ktoś kto woli grać jedną postacią, gra nią. Są tacy którzy wolą mieć pod kontrolą całe party(przyzwyczajenie ze starych tacticów), gra całym party. Czy takie osoby uprzykrzają Ci rozgrywkę w jakikolwiek sposób, wątpię.

Jestem świadom jednak, iż musiałeś się do czegoś przyczepić, żeby były smieszki i heheszki, a teraz grzecznie proszę o nierobienie spamu w temacie o gildii. (;

Samotne podróże mogą być nie lada wyzwaniem nawet dla najbardziej zaprawionych w boju wojowników. Potwory, pełne niebezpieczeństw krainy, niezbadane lądy, obcy ludzie czyhający na nasz majątek. Oczywiście, są tacy którzy mimo świadomości zagrożenia jakie niesie ze sobą wędrówka na własną rękę, maszerują w pojedynkę, jednakże nie wychodzą na tym najlepiej, o czym uświadamiają się po fakcie... o ile przeżyją.

Doświadczeni wojownicy świadomi korzyści działania w grupie, kooperacji i wzajemnemu zrozumieniu ze swą drużyną. Różne pobudki, motywy, ale wspólny cel: zajść jak najdalej i bawić się jak najlepiej.

Nie wymagam żadnego doświadczenia, w naszym zespole znajdują się zupełnie nowi gracze, a także starzy wyjadacze z kilkuletnim doświadczeniem . Nasza gildia stawia przede wszystkim na wyśmienitą zabawę, każdy gracz, gustujący zarówno w PvE, jak i PvP, znajdzie tutaj coś dla siebie. Z dnia na dzień stajemy się coraz potężniejsi i jest nas coraz więcej. .

Zapraszam wszystkich chętnych. Kontakt poprzez pw,gg lub w temacie (:

Serwer:Rushu

Moje postacie na których można mnie złapać:

-Boguro-dzica

-Vesenet

Każdemu zainteresowanemu posłużę pomocą, radą i wsparciem, odpowiadając na wszystkie pytania.

Aktualnie przygotowujemy się na świąteczny event, który przyniesie masę zabawy i nagród.

classes-20dofus.jpg