Dofus - f2p?

Cześć wszystkim!

Mam pytanie co do gry Dofus. Czy jest tam prawdziwe f2p czy może pay2win? Czy da się w to grać całkowicie za darmo?

Pytam, bo nigdzie nie mogę znaleźć w miare świeżej informacji o tym. Jedyne co widziałem to posty sprzed 2 lat, że niby za darmo ciężko cokolwiek ugrać.

Lepiej idź pograć w Wakfu, Dofus jest P2W i trzeba kupić jakiś abonament śmieszny, który odblokowuje lokacje. Wakfu pełne F2P a jest to samo+ maaaaaasa ludzi.

Zależy jak na to patrzysz... Możesz kupić abonament za walute w grze a potem już powinno ci starczać za każdym razem.

Nie nazwałbym tego P2W. Po prostu tak czy siak po około 30 lvlu musisz kupić abonament. Potraktuj to jako trial. Tu akurat jego kupno nie jest tak drogie jak w innych grach typu P2P. A nawet jesli nie masz pieniędzy, to wysyłając sms'a za 7 zł masz abonament na 7 dni. Według mnie Dofus niszczy Wakfu pod każdym względem.

Nie nazwałbym tego P2W. Po prostu tak czy siak po około 30 lvlu musisz kupić abonament. Potraktuj to jako trial. Tu akurat jego kupno nie jest tak drogie jak w innych grach typu P2P. A nawet jesli nie masz pieniędzy, to wysyłając sms'a za 7 zł masz abonament na 7 dni. Według mnie Dofus niszczy Wakfu pod każdym względem.

Polemizowałbym co do Twojego ostatniego zdania, dlaczego niby Dofus niszczy Wakfu?

To już raczej kwestia gustu, choć pewnie większość wyjadaczy będzie miała takie same zdanie.

Wolę stylistykę graficzną w dofusie, postacie zrobione są bardziej z głową, jest bardziej wymagająca, ma lepszy i bardziej zróżnicowany świat, dungeony nad którymi tak bardzo się trudziło i...ten klimat.

Dofus różni się od wakfu pod wieloma względami. Ja osobiście wolałbym wakfu np. za grafikę, fajny ekosystem, ciekawe profesje, za to dofus ma całkiem inny system skilli(według mnie lepszy), bardziej zbalansowane klasy, rozwinięty handel, fajne pvp, a abonament tani jak barszcz, z resztą za walute ingame można kupić.

W Dofusie jest podobna sytuacja jak w Tibii. Czyli kupując Premiuma, dostajemy dostęp do całej mapy, więcej questów, więcej dungeonów itd.

Najlepsze w Dofusie jest to, że można kupić Premiuma za walutę w grze i najtaniej przeważnie jest od godziny 23 do 03 rano - jakoś tak było ostatnio.

Jeżeli już byś się brał za tego Dofusa i za kupno premiuma to weź lepiej sprawdź wpierw jak wyglądają ceny w grze za premiuma. Jak ja jeszcze grałem, to się bardziej opłacało kupić kamas na allegro zamiast premiuma :)

Dzięki za odpowiedzi. Niestety p2p dyskwalifikuje dla mnie Dofusa. Zobacze Wakfu.

Cześć wszystkim!

Mam pytanie co do gry Dofus. Czy jest tam prawdziwe f2p czy może pay2win? Czy da się w to grać całkowicie za darmo?

Pytam, bo nigdzie nie mogę znaleźć w miare świeżej informacji o tym. Jedyne co widziałem to posty sprzed 2 lat, że niby za darmo ciężko cokolwiek ugrać.