Dofus - kilka pytań

1. Czy abonament opłaca się kupić od początku grania?

2. Jaki server wybrać? (zależy mi na dużej populacji i jak największej ilości Polaków)
3. Ile czasu minie zanim będę mógł opłacać abonament z golda?

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Opłaca jeżeli wiesz gdzie chodzić expic. Jeden z najbardziej zaludnionych ale tez stary jest Rushu. Szczerze to odradzam grania chyba ze zrobisz sobie 8 kont i na kazdym bd kupowal premke i sam chodzil na dungeony, bo z 1 kontem nic nie zdzialasz. Zostali tylko Ci co maja po 8 kont i sami lataja sobie, dobre lata dofusa sie skonczyly

1. To już zależy od ciebie. Według mnie na spokojnie wytrzymasz do 30lvla.
2. Gram na Solarze i nie narzekam. Jest kilka Polskich gildii, jest wiele miłych osób i jest z kim expić.
3. To już zależy od samozaparcia. Jeśli najpierw będziesz bawił się profesją, a nie lvlem postaci, to po pierwszym p2p, będziesz mógł zarabiać na ogrinesy, za które kupisz p2p.

Teraz jest "trochę" trudniej. Bo zamiast, jak kiedyś, kupić p2p za 300 000 - 400 000 kamas trzeba dać 1mk. Więc niskim lvl jest jeszcze trudniej.

Zrob sobie alchemika jako profesje, wbij na niej 30 lv, wbij sam 30 lv na f2p, potem mozesz kupować premke, wbic wyzszy lv alchemika i robic recall potiony i sprzedawac, na nie zawsze jest popyt, ja tak zaczynalem aż nie wymyśliłem lepszego sposobu na zarobek, co do ogarnięcia p2p za kamasy, to szczerze powiem ja na 80 lv juz oplacalem za kamasy a przed tym kupowalem tygodniowki za smsa (mialem duzo kasy na telefonie wiec korzystalem), co do tworzenia xx kont, moze i racja a moze i nie, ja mam od dawien dawna jedno konto i jakoś nie mialem problemów z graniem "solo". Jedno jest pewne party na bardziej wymagające dungeony jest ciezko znaleść ale da się (pisze tu raczej o serverze Rushu bo tam spedziłem całą gre w dofa).

Kilka slow od siebie: Fajna przyjemna gra jest bądź była z pół roku nie logowałem się nie wiem jak teraz, jak zaczynasz gre to masz co robic naprawde, gra raczej staje się nudna i monotonna na okolo 170-200 lv jak znasz juz całą kraine i sam nie wiesz co począć co skutuje siedzieniu na kordynatach -2,0 nawalania się z przeciwną nacją (jeżeli takowego znajdziesz bądź cie zaatakuje) oraz siedzenie na kollo i co 3 walke się denerwować bo ktoś alb wylogował albo nie wie co robi na kollo. Tyle od siebie. Każdy ma inne zdanie o tej grze i każdy raczej musi poczuć tą gra na wlasnej "skórze". Powodzenia

@Kamikadze112
Wystarczy 700kk.
@Xario
Łatwiej mu będzie zrobić bakera. Chlebki wszyscy kupują c:

To jaka profesja byłaby najlepsza, najkorzystniejsza?

@Kamikadze112Wystarczy 700kk.@XarioŁatwiej mu będzie zrobić bakera. Chlebki wszyscy kupują c:

Zeby robic chlebki trzeba miec farmera i bakera co oznacza wyexpienie 2 profesji na f2p czyli "mega fury rage" alchem 1 profesja, latwo wyexpic, latwo zarobic, twierdzisz ze recall poty nikt nie kupuje ? ja sam pamientam jak za dawnych czasow szarpalem po 6-8k recall potow i wszystko schodzilo gdzie kumpel zrobil 1k chlebkow i czekal tydzien az sie sprzedadza za nizsza cene niz moje recal potki, do tego sam moze sobie robic healing poty, druga sprawa tak czy inaczej alchem czy baker to chwilowa profesja, jak sie obezna na rynku to i tak usunie je, i co wtedy lepiej usunąć jedną profesje czy 2 ?. Jestem jak najbardziej dla poczatkujących za alchemem, mniej wysilku, kasa taka sama badz lepsza.

Jak kupisz sobie p2p wyexpisz swoja pierwsza profesje na 100 lv polecam zrobic lumberjacka lub minera, nie dla zysku ale uwierz mi NAPEWNO ktoras z tych profesji ci sie przyda.

Chyba zamiast w Dofusa lepiej byłoby zagrać w Wakfu. Gra jest młodsza i nie ma takiego multikontowania.

1. Czy abonament opłaca się kupić od początku grania?

2. Jaki server wybrać? (zależy mi na dużej populacji i jak największej ilości Polaków)
3. Ile czasu minie zanim będę mógł opłacać abonament z golda?

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.