Jaka waszym zdaniem jest najlepsza postac do gry solo a jaka w pt .. jak to jest z nowym eq? dropi z mobow czy jak? ma ktos jakies niepotrzebne giveaway kody (Przeszukalem mnustwo stron i znalazlem tylko jeden ) zalezalo by mi na kodzie na peta xD (wiem to nie mozliwe) , czy gra potem jakos lepiej sie rozwija? bo nie widze zadnych postaci na serwie , w co najlepiej rozdawac staty postacia.
Dofus
Najlepsza postać do gry solo wg. mnie jest Cra bo kiedyś w jakimś patchu został nieźle zboostowany.
Jedna z lepszych postaci pod solo jest sadida poniewaz bije potezne aoe co ulatwia farme no i odbiera punkty PMe (punkty ruchu) co sprawia ze przeciwnicy nie moga do Ciebie podejsc.
W pt najprzydatniejszy jest osamondas pod inta poniewaz bije,leczy,wskrzesza,tankuje petami i ogolnie jest koksem.
Ogolnie kazda postacia z odpowiednim buildem dasz rade expic solo .
Z tego co wiem itemy lootaja z mobow ale bardzo rzadko chyba ze grasz enu i masz bardzo duzo PP (prospecting).
Na serwerach gra tak na oko okolo 3k ludzie gdzie jest populacja High i w niektorych mapach jest naprawde multum graczy.
Nie wiem co masz na mysli poprzez rozwija? Jezeli chodzi ci o end game to PvP,nieskonczona farma itemow i profek,walki o nowe terytoria,zbieranie kasy na domki,paddocki itd. Ogolem nie bedziesz sie nudzil.
Staty rozdaje sie wzaleznosci od twojego buildu ale moge ci polecic pod co kazda postac jest najlepsza:
feca: str,int
iop: agi,int
eca: str
sadida: str
enu: str,chance
sram: agi,str
cra: chance,agi,int
osamondas: vitality,int
sacrier: agi,chance,vitality
rogue: agi
xelor: str,chance,agi
masqueraider: str
eniripsa: int
foggernaut: int,chance
Jezeli o kims zapomnialem to sorry
Od czego wgl zalezy czy sie nosi łuk , miecz , topór i wgl? bo wszyscy zaczynaja z mieczykiem i tarcza a ptm?
Str enu...? Really?
Zaczyna się z niczym. Każda postać ma 2 (z tego co pamiętam) rodzaje broni z których ma trochę większy DMG niż z innych. W ogóle nie polecam porównywać tej gry z innymi, bo to zupełnie co innego i dosyć trudno się tam z początku odnaleźć.
Mogę zapytac ?? Ile teraz ludzi gra w Dofusa ?? Widac ich na kazdej mapie ? Czy tylko w miastach ??
W uj. Ludzi znajdziesz dosłownie wszędzie.
Tylko teraz bez p2p mało zrobisz. Jeszcze za czasów 1.29 na mapach f2p siedziało pełno ludzi. Po wprowadzeniu możliwości kupna P2P za Kamasy(kasiura w grze) większość osób ma p2p. Każdym możesz bić ze wszytkiego, tylko tak jak Koyiro napisał poszczególne klasy mają wybrane 2 bronie, z których robią większy dmg.
Iopa i Ece można robić jeszcze na inta, a Sacierem jak już zaczniesz nim swoją przygode to ładuj wszytko w vitality. Eq nie dropi prawie w ogóle, trzeba szukać w marketach. Niestety ceny dla nowego gracza mogą wydać się nieosiągalne, ale po wzięciu pierwszej profy wbiciu jej szybko na 30 lvl i wzięcie drugiej(polecam farmer > baker) robi się coraz przyjemniej.
Niestety lepiej nie grać samemu, bo jest nudno i monotonnie. Znajdź kolege, albo szybko gildie, wtedy jest kilka razy przyjemniej i oczywiście służą pomocą!
To chyba pozbieram ekipe Dzięki :]
Oco chodzi z tym ze : stworze postac i ma xp x1 kolejna ma x2 kolejna ma x3 kolejna ma x4 exp? Oco z tym dokladnie chodzi? nie lepiej naladowac ile sie da postaci na konto i grac ta ostatnia ktora ma exp x(iles tam)? zauwazylem tez ze jak moja postac miala exp x4 i usunolem ta z x3 to ona ma teraz exp x3? wytlumaczy mi to ktos?
@UP
Jeżeli jeszcze tutaj zerkniesz to chodzi o to, że im więcej high levelowych postaci na jednym koncie na tym samym serverze, tym większy mnożnik expa będzie miała nowa postać. Podam swój przykład. Wbiłem z expem x1 1-szą postać do 129 i pomyślałem : "a .uj, zrobie sobie nową." Teraz ta nowa postać ma expa x2 do 129. Wyszło na to, że miałem jedną postać na 63 i 3 postacie po 120+. Chyba do 120 miałem exp x4. Nie wiem dokładnie jak jest z expem x3, ale zasada jest taka, jak napisałem. Cytuje samego siebie : "(...)im więcej high levelowych postaci na jednym koncie na tym samym serverze, tym większy mnożnik expa będzie miała nowa postać." Niestety dojście do mojego stanu tj. wbijanie 120 w 3 dni troche zajmuje. JESZCZE JEDNO : przez prosów robienie kilku postaci na jedym koncie jest debilizmem. Jak wszyscy wiedzą można mieć max. 8-osobowe party. Więc jak już się dorobisz to poprostu robisz sobie kolejną postać na nowym koncie. Oczywiście ma ona exp x1 - to jest katorga, i tak do znudzenia. Jak najedziesz na ten exp x4 przy robieniu postaci to tam wszytko pisze tak baj de łej. Jak naładujesz 4 pierwszolevelove() postacie to nic to nie da. Byłem w gildii, gdzie lider ma pod opieką chyba 12 kont(co tydzień kupuje na nie p2p) Chyba tylko jedno albo dwa nie ma 200lvl. Ot ciekawostka.
Edit: Wszedłem sobie właśnie na moje konto i okazało się, że jest tak:
Sacier lvl 140 - exp x1, bo jest to postać z najwyższym lvl na koncie.
Pandawa lvl 130 ma exp x3.
A to ciekawe Xelor lvl 131 ma już exp x2
Została cra na 129 i ma exp x4
Jest jeszcze moja stara postać - Ecaflip lvl 63 z expem(oczywiście) x4
Jaka waszym zdaniem jest najlepsza postac do gry solo a jaka w pt .. jak to jest z nowym eq? dropi z mobow czy jak? ma ktos jakies niepotrzebne giveaway kody (Przeszukalem mnustwo stron i znalazlem tylko jeden ) zalezalo by mi na kodzie na peta xD (wiem to nie mozliwe) , czy gra potem jakos lepiej sie rozwija? bo nie widze zadnych postaci na serwie , w co najlepiej rozdawac staty postacia.