Witam
Chciałbym się podzielić z wami swoimi wrażeniami odnośnie sytuacji na rynku MMO.
Nie ma miesiąca aby na nasz rynek nie trafił jakiś nowy tytuł MMO, lepszy czy gorszy jednak trafił.
Odnoszę wrażenie iż w dzisiejszych czasach producenci gier bardziej robią MMO na sztukę lub szybki zysk niż na jakość. Oczywiście są od tego wyjątki takie jak Black Desert, Bless Online, PoE i inne znakomite tytuły które ciągle mają swoich zagorzałych fanów oraz liczną populację.
Niektóre tytuły, oferują nam znakomitą grafikę , jednak czy o grafikę chodzi tylko w grach MMO?
Pamiętacie czasu słynnego Silkroad Online Linague II oraz aktualy WoW ? W tych grach mieliśmy i dalej mamy z przeciętną grafiką jednak grywalność tych tytułów była ogromna i nadal jest.
Moim zdaniem czołowi producenci zapominają iż gameplay, rogrywka oraz możliwości gry są dużo ważniejsze niż ultra grafika. Zobaczcie co się stało z TERA Online? Supergrafika jednak monotonność oraz wydawca zabiły ten tytuł który powoli już umiera.
Mamy też do czynienia z ultracrapami lub odgrzewanymi po raz któryś już tytuły MMO.
Wybaczcie ale patrząc na to co wyszło w zeszłym roku mam wrażenie że mamy 2005 rok.
A według was czy grafika jest ważniejsza od jakości gier? Bo moja opinia jest taka że choćby nie wiem jaka grafika była piękna, to gra bez celu, bez ciekawych rozwiązań szybko umiera .