Dota 2 Reborn

Czemu jeszcze nie powstal watek odnosnie najnowszego dodatku w docie ktory wprowadza miedzy innymi gry customowe, narzedzia developerskie itp wiecej tutaj http://www.dota2.com/reborn/part3

Ja osobicie mimo tego ze malo co gralem w dote to z checia przetestuje dodatek jest juz dostepny od 7 godzin polecam wszystkim a w miedzy czasie od riotu dostajemy pool party skiny....

Jest juz dostepny?!

Generalnie jestem podjarany, to musze przyznac.

Rozumiem, że gry customowe sa ważniejsze od tego, że gra jest przenoszona na zupełnie nowy silnik, bo to wymieniłeś? xD

No wylali ładny potok słów, reborn i w ogóle. Jakby ktoś odpalił zanim przeczyta co sie w ogóle zmieniło to byłbym wdzięczny jakby podzielił sie zauważalnymi różnicami w czymkolwiek.

Ja właśnie gram mecz i powiem że jest bardzo dobrze. O wiele lepsza optymalizacja i dobrze przemyślane zmiany na mapie.

Obstawiam że z tego modowania doty wyjdzie inna gra, tak jak to było z wc3 i dotA.

No wylali ładny potok słów, reborn i w ogóle. Jakby ktoś odpalił zanim przeczyta co sie w ogóle zmieniło to byłbym wdzięczny jakby podzielił sie zauważalnymi różnicami w czymkolwiek.

Wszystko sie zmieniło? Całkowicie nowy silnik, monstrualne ilości zmian, najlepiej samemu zobaczyć.

Widzę że lolowcy się już zlecieli, więc wymienię rzeczy które właśnie zostały dodane i lol ich nigdy nie będzie miał.

-Bardzo zaawansowany modding, można przenosić modele nawet z LoL'a, w zasadzie to nic nie stoi na przeszkodzie żeby odwzorować inne gry też.

-Poprawiona optymalizacja z myślą o starych laptopach, sam odczułem więcej fps.

-Wspaniały interfejs.

-Optymalizacja serwerów, dzięki niej nie można już DDOS'ować serwerów bo duży ruch zostaje odrazu wykryty i odesłany na inny serwer. A wy w lolu męczccie się z drophackami xD

-Balans postaci i przedmiotów B)

Żeby było jasne, lolowi brakuje:

Replay system
User friendly, stable client (potentially including features such as in-client streaming ability and so on)
Training mode
Sandbox mode
User-created custom settings and game modes
Ability to change settings/check ping/etc. outside of game
Lore of any kind
Functional, informative death recap
In-game voice communication
Teammate ultimate timers/gold count
Functional reconnect system

W zasadzie największe różnice zauważą modderzy i mapperzy. Aż się czeka na Uther Party i inne najlepsze UMSy z W3. Dla przeciętnego gracza, który gra tylko "normale" poza interfejsem i innymi pierdołami niewiele się zmieni. Jest jeszcze bardziej przystępny tutorial dla nowych. Ja jako posiadacz starego lapka z 2008 odczułem tylko niewielką poprawę wydajności. Tak czy siak, to zawsze jakiś powiew nowości, bo gra od czasu wyjścia bety, bardzo cierpi na pojawianie się nowego contentu (Hero raz na ruski rok, czasem itemy i eventy, reszta to kosmetyka i fixy)... item shopu nie liczę.

Btw. kto im lokalizuje na różne języki tę grę i stronę www? Community? Czasem aż kują braki w tłumaczeniu i czym prędzej trzeba się przełączać na wersję angielską. Aż przypominają mi się czasy The Settlers 1 na Amigę, które to było niekompletnie i amatorsko spolszczone.

Osobiście dużo bardziej czekam na Event w HotSie z nową mapą i Herosami.

W zasadzie największe różnice zauważą modderzy i mapperzy. Aż się czeka na Uther Party i inne najlepsze UMSy z W3. Dla przeciętnego gracza, który gra tylko "normale" poza interfejsem i innymi pierdołami niewiele się zmieni. Jest jeszcze bardziej przystępny tutorial dla nowych. Ja jako posiadacz starego lapka z 2008 odczułem tylko niewielką poprawę wydajności. Tak czy siak, to zawsze jakiś powiew nowości, bo gra od czasu wyjścia bety, bardzo cierpi na pojawianie się nowego contentu (Hero raz na ruski rok, czasem itemy i eventy, reszta to kosmetyka i fixy)... item shopu nie liczę.Btw. kto im lokalizuje na różne języki tę grę i stronę www? Community? Czasem aż kują braki w tłumaczeniu i czym prędzej trzeba się przełączać na wersję angielską. Aż przypominają mi się czasy The Settlers 1 na Amigę, które to było niekompletnie i amatorsko spolszczone.Osobiście dużo bardziej czekam na Event w HotSie z nową mapą i Herosami.

Bohaterzy są dodawani bardzo powoli bo są przenoszeni z Doty 1, zostało jeszcze chyba dwóch o ile dobrze pamiętam i nikt z tego powodu nie cierpi. Nie wiem co rozumiesz przez "content", ale ja nowy contnent jest dodawany co patch.

Za tłumacznia jest odpowiedzielne Translate Community, grupa stworzona przez Valve do której każdy może dołączyć, jest tylko sporo trudnego tekstu do przetłumaczenia. https://translation.steampowered.com/

Content czyli nową zawartość, jak Herosi, mapy, itemy, tryby rozgrywki itp. Nie liczę do contentu bug fixów i innych kosmetycznych pierdół ze Steam Workshop.

Czekam na Uther Party, bo ponoć część modderów i mapperów z WC3 jest zainteresowanych przeniesieniem swoich map na Source2.

Czekam na Uther Party, bo ponoć część modderów i mapperów z WC3 jest zainteresowanych przeniesieniem swoich map na Source2.

Oby, bo przy customowych mapkach do WC3 bawiłem się wyśmienicie.

Content czyli nową zawartość, jak Herosi, mapy, itemy, tryby rozgrywki itp. Nie liczę do contentu bug fixów i innych kosmetycznych pierdół ze Steam Workshop.Czekam na Uther Party, bo ponoć część modderów i mapperów z WC3 jest zainteresowanych przeniesieniem swoich map na Source2.

Ale dota to nie hots żeby ciągle były dodawane nowe mapy. Jest jedna mapa na której każdy gra i uczy się jej na pamięć. Trybów rozgrywki też nie dodają bo DOTA to DOTA czyli nawalanie się na jednej mapie 5vs5.

Teraz jak dojdą nowe mody i mapy to przecież nie będą competitive, ale jest możliwość że z tego modowania powstanie inna gra, tak jak pisałem wyżej.

In-game voice communication

To najbardziej boli

To najbardziej boli

Jak ktoś nie jest rozgarnięty i nie wie, że da się ludzi mute'ować to rzeczywiście może boleć :/

Mi osobiście zmiany bardzo się podobają. Zawsze jakiś powiew świeżości.

Oathiel domyślam się że słabo u ciebie z angielskim, więc nie będę tłumaczyć co znaczy In-game voice communication

Może taki temat nie powstał bo wszyscy byli zainteresowani konferencją AMD. To tylko moja teoria. Tak poza tym dużo tu off-topa.

Ja nie widzę praktycznie żadnego, poza tycim nieporozumieniem panów wyżej.

Pograłem chwilkę dzisiaj i muszę przyznać, że całościowo jestem strasznie zadowolony. Nowy interfejs jest śliczny i niesamowicie wygodny w użytkowaniu już po kilku minutach spędzonych w menu. Nowy silnik sprawia, że w grę gra się przyjemniej, najbardziej cieszy fakt, że postacie reagują zdecydowanie lepiej.

No i mody, cudooo. Customowe gry działają bez zarzutów, a modyfikacje i dodatkowe tryby tworzone przez graczy to genialna sprawa.

A ja jestem na razie nie zadowolony. W grze o dziwo miałem o wiele mniej FPS niż na zwykłym kliencie. Może to wina tego, że mam SLi i nowy klient jej nie wspiera. Zagrałem 2 gierki i tyle mi starczy, w obydwu po kilka disconnectów (nie u mnie, no ale widać było ,że coś jest na rzeczy). Zdaję sobie sprawę, że to beta i bugi to normalna rzecz, ale nie rozumiem, czemu gracze z obydwu klientów nie mogą grać ze sobą skoro zmiany dotyczą interfejsu.. Dodam, że na Reborn nie działa event związany z Kompendium. No więc, zapraszam na zwykłą Dotę :)

Co by nie było pretensji: Nie mówię, że Reborn jest zły, bo założenie ma bardzo dobre.

PS. Do Pana Maqes: Jaki balans postaci?

A ja jestem na razie nie zadowolony. W grze o dziwo miałem o wiele mniej FPS niż na zwykłym kliencie. Może to wina tego, że mam SLi i nowy klient jej nie wspiera. Zagrałem 2 gierki i tyle mi starczy, w obydwu po kilka disconnectów (nie u mnie, no ale widać było ,że coś jest na rzeczy). Zdaję sobie sprawę, że to beta i bugi to normalna rzecz, ale nie rozumiem, czemu gracze z obydwu klientów nie mogą grać ze sobą skoro zmiany dotyczą interfejsu.. Dodam, że na Reborn nie działa event związany z Kompendium. No więc, zapraszam na zwykłą Dotę Co by nie było pretensji: Nie mówię, że Reborn jest zły, bo założenie ma bardzo dobre.PS. Do Pana Maqes: Jaki balans postaci?

Ouch... Akurat największą (i nie jedyną) zmianą jest przeniesienie wszystkiego na nowy silnik.

Na Rebornie nie działają eventy i bywają problemy ze stabilnością (disconnecty są w miare częste, fakt), bo to początek bety, więc gracze testerzy mają owe błędy zgłaszać.

Jak mi dota 2 nigdy nie podchodziła, to dziś z przyjemnością zagrałem cały meczyk. Zero dc, wysoki stabilny fps, u mnie cacuś.