Dota 2 vs lol

Przekona mnie ktoś do doty 2? jak na razie grałem tylko w Lola ale co raz bardziej mnie odrzuca . Chodzi o konkrety

Stworzyłeś właśnie pole bitewne :_:

Przekonuje Cie do doty, konkretnie.

Ściągnij, pograj z botami (nie od razu na online, bo Cie zniszczą i gra Cie odrzuci.), zrób tutorial i sam oceń, ale ostrzegam, dota jest trochę bardziej skomplikowana niż lol.

@up

Indeed ;_;

@topic

chcesz konkret? ludzie nie chcą się przekonywać do nowych gier w tym samym gatunku jeżeli w poprzedniej grze było im dobrze. Nawet jeżeli teraz LoL Cie odrzuca to ciężko się będzie przerzucić i tak. Większość ludzi przestaje grać w Dotę po paru grach bo nie znają champów, mapa większa, cięższa jungla, denaying creepów, towerów.

Chcesz grać ? Długa droga do zrobienia przyzwoitego mmr.

LoL - East to Play , Hard to Master.

Dota - troche trudniejsza, a rowniez trudna to wymasterowania(stackowanie, pullowanie campow itd).

Osobiscie gralem w obie gry jak i w dote1. Po 2 latach doty 1 nie chce mi sie grac w 2, bo to jest to samo ze zmieniona oprawa graficzna.

Jezeli lubisz gry trudniejsze, ktore potrzebuja wiecej czasu na ogarniecie to graj w dote2. Ja osobiscie wole LoLa ale dotka tez spoko :)

Czyli rozumiem, że może mi się nie spodobać? A jest w Polskim języku?

^ Jest ale ja tam jakos preferowalem gre w jezyku angielskim

Witam, jestem człowiekiem który po ponad 3 latach z Lol'em przeniósł się na dotę i nie zamierza wracać. Konkrety? Kurczę nie chcę wywołać wojny która w tym temacie pewnie jest nieunikniona więc posłuże się jednym prostym argumentem. Według mnie (

PS: Uprzedzam że w grze przydają się nie tylko stalowe nerwy ale też znajomość podstaw języka rosyjskiego a przynajmniej wiedza co znaczy słowo "cyka" gdyż usłyszysz je pewnie wielokrotnie. A i jak byś chciał jakiś porad czy cuś to wal śmiało na steamie mam ten sam nick.

Osobiście polecam ci obie gry

i podam moim zdaniem różnice w grach

Więc tak dota jest trudniejsza od lola i bardziej nastawiona na drużynę

Lol jest łatwiejszy i bardziej niż w docie liczy się twoje umietności.

DotA2 jest... trudniejsza. Oj tak, zdecydowanie trudniejsza. Ma całkiem inne podejście do itemów i to chyba najważniejsza różnica. W LoLu itemy najczęściej przekładają się w czysty sposób na statystyki, a to powoduje że skille posiadają przeliczniki - skutkiem tego jest snowballowanie, a drużyna przegrywająca musi się sporo namęczyć żeby wrócić do zabawy (chociaż to też kwestia championów - ostatnie doświadczenia mówią mi że Heimer ma niesamowicie mocne early, ale bardzo ciężko mu przejść w late, mimo mocnych przeliczników). Same skille też są... inne - brakuje skilli z przesadzonymi podstawowymi efektami/obrażeniami, a najmocniejsze CC mają chyba najstarsze postaci (Fiddle, anyone?).

W Docie... kurcze, ciężko mi powiedzieć bo grałem mało i dość słabo mi szło, ale każdy bohater ma o wiele mocniejsze skille i ogólnie trzyma o wiele więcej siły w swojej postaci jako takiej (zbalansowali to kosztami many, jak mi się zdaje; tak czy inaczej nie wyobrażam sobie choćby stuna Svena jako normalnego skilla w Lidze). Itemy także są diametralnie inne - zdecydowana większość posiada jakieś aktywne skille (LoL może się schować jeśli o nie chodzi). Odbiło się to też na snowballowaniu - drużyna przeważająca cały mecz może przegrać wszystko, bo wystarczy że jeden trybik pójdzie w diabli, a przeciwnik to wykorzysta. Oczywiście to tylko moje spostrzeżenie jako wielkiego newbie w Docie, ale mam wrażenie że właśnie tak to wygląda.

Ja prosiłbym o zamknięcie tematu w celu uniknięcia niepotrzebnego rage'u, flame'u i wyzwisk. Powiem tyle, uczestniczyłem w rozmowie na temat tego co jest lepsze na forum doty2, tego oficjalnego, polskiego i tam uznano iż nie da się tych dwóch moba porównywać do siebie bo są tak podobne a jednak inne i mają inny target. Jaki z tego wniosek? Dla mnie bardzo klarowny dotyczący społeczności Doty2, pewnie nie dla każdego ale gdy owy wniosek zrozumiemy, wówczas będziemy gotowi tak naprawde do życia w społeczeństwie.

Osobiście polecam ci obie gryi podam moim zdaniem różnice w grachWięc tak dota jest trudniejsza od lola i bardziej nastawiona na drużynęLol jest łatwiejszy i bardziej niż w docie liczy się twoje umietności.

Powiedziałbym właśnie, że to w docie bardziej liczą się indywidualne umiejętności i znajomość gry, ale to moje zdanie.

Jakby nie było champów trzeba kontrować buildem, no i hardcarry wyfeedowany teamu już nie potrzebuje C:

Obie oczywiście wymagają teamplayu!

@OP

Gry pomimo tego, że mają to samo źródło są kompletnie inne.

Temat jest pt "Pomidor vs ogórek".

Sprawdź sam.

Dota, Dota, Dota... Ja sam probowalem grac w Dote2, ale jakos mnie ta gra odrzucila, moze dla tego ze jej nie rozumialem i nie potrafilem ogarnac, bo w LoLa nie gralem (nie lubie go).

Oczywiscie system gry, postaci i grafika bardzo mi sie podoba w Docie2. Sam nie wiedzialem czym grac i jak grac (pomimo ze jest dostep do szybkich buildow), a chcialem czyms w rodzaju supportu (zawsze tym gram). Po tygodniu skonczylo sie na odinstalowaniu gry ( ktos mi polecil warlocka i nie umialem go ogarnac :P ). Bywa, moze kiedys sie jeszcze przekonam do tej gry, bo gra sie fajnie.

Ja prosiłbym o zamknięcie tematu w celu uniknięcia niepotrzebnego rage'u, flame'u i wyzwisk. Powiem tyle, uczestniczyłem w rozmowie na temat tego co jest lepsze na forum doty2, tego oficjalnego, polskiego i tam uznano iż nie da się tych dwóch moba porównywać do siebie bo są tak podobne a jednak inne i mają inny target. Jaki z tego wniosek? Dla mnie bardzo klarowny dotyczący społeczności Doty2, pewnie nie dla każdego ale gdy owy wniosek zrozumiemy, wówczas będziemy gotowi tak naprawde do życia w społeczeństwie.

Dobra, to teraz ja podam swoją prośbę. Niniejszym proszę o zamknięcie całego forum w celu uniknięcia niepotrzebnego rage'u, flame'u i wyzwisk. Wszak każda osoba spędzająca tu aktywnie więcej niż trzy miesiące wie że ludzie potrafią się tu sprzeczać na każdy temat. Zresztą... to chyba normalne skoro to forum dyskusyjne, prawda?

Gry mogą być różne, nawet do tego stopnia że porównywanie nie ma sensu. I co z tego? Osoba która grała w jedną grę tego typu chce mieć jakieś porównanie. Mechanika jest bardzo zbliżona, ale różnice są. Warto wymienić najważniejsze - i osobiście starałem się to zrobić (itemy, skille, pula bohaterów, nieobecne w LoLu kuriery i nieobecne w docie runki/masterki/spelle, większa mapa w Docie*, o wiele bardziej irytujący interfejs w Docie**...). Dzięki temu będzie wiedział na czym stoi i nie będzie przeszukiwał sklepu w poszukiwaniu itemu który da jego postaci albo +100 do pierdzielnięcia, albo +100 do armora***.

* - takie miałem wrażenie, mogę się mylić.

** - chodzi mi oczywiście o umiejscowienie mapy, reszta jest przyzwoita i raczej czytelna.

*** - znaczy, może coś takiego będzie, ale nie w LoLowym rozumieniu tych bonusów.

Ok to muszę na własnej skórze wypróbować dote 2, ale mam problem bo nie widzę nigdzie na steam czegoś takiego jak pobierz :D, a jak daje zagraj teraz to pisze, że gre już posiadam i tyle xD.

Jeju zawsze jakiś problem

na steamie jest zagraj :D

Jak chcesz zemną pograć, pytać się o rady w czasie grania to służę pomocą. w dote mam przegrane już ponad 700h. czesto mam rage i "alt+f4" ale jak bym nie nienawidzil tej gry to i tak do niej wracam :). najlepiej to jak się ma 4 znajomych z którymi możesz grac wtedy jest świetna zabawa :)> nick jak tutaj Devanzo(Pabcio16) dodaj do znajomych na steam i pytaj co chcesz śmiało a wszystko postaram się wytłumaczyć.

Kurcze przeszedłem samouczki :D rozegrałem jakąs tam gre i powiem szczerze no klapa totalna :D liczyłem chyba na coś innego... Nawet grafika mi się nie podoba. Ale musze przyznać, że umiejętności fajna sprawa

Jak ogarnie sie w docie 2 last hity to dalej jest z gorki

Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka

Przekona mnie ktoś do doty 2? jak na razie grałem tylko w Lola ale co raz bardziej mnie odrzuca . Chodzi o konkrety