Dotacje na Sunwell.pl (DotPay)

siema

na sunwell.pl maja dotacje premium z dotpay, czy wiecie jak oni z tego sie rozliczaja i czy w ogole to robia? jako osoba fizyczna czy firma? moze ktos napisac jak z tego mozna sie rozliczyc z urzedem skarbowym itd, jezeli znajoma mi osoba chce zalozyc serwer mmo i dac tam dotacje tak samo jak na sunwell.pl ze kupuja premium przez dotpay, to aby to bylo legal jak oni sie z tego rozliczaja? pozdro

Aby był legal musisz mieć licencje. Pewnie ujmują to jako jakaś darowizna czy datek i bez urzędu robią. :P

raczej jest to nie mozliwe, firmy z platnosciami online podpisuja umowe o dzielo przewaznie, daltego sunwell musi sie jakos rozliczac, jako firma lub osoba prywatna, ale chyba musza, chyba ze sa tak przebiegli ze tego nie robia i na lewo ciagna, ale wtedy bal bym sie na ich miejscu, bo nie mala kase z tego maja, a dotpay i inne firmy paltnosciowe chyba same przysylaja faktury i raz do roku pit do skarobwki wysylasz? kurde nikt nie wie? :P

Tylko napisz mi jedno, jak rozliczać się z darowizny? Nie rozliczasz się chyba z tego.

Co do samego serwera, jeśli nie ma on licencji to nie może czerpać z tego korzyści materialnych, dlatego też myślę że jest to jednak forma darowizny.

Nie łatwiej zapytać u źródła ew. bliżej wtajemniczone osoby w to?

QQi ma rację :)

Z dotacji się rozliczasz tak samo jak normalnie, do chyba 5K mozna zrobic komus prezent i nie dawac podatku ale to tez tylko chyba raz w roku...

Na pewno to musza w picie rocznym jakos uwzgledniac, zeby se smrodu nie narobic, a pytalem sie admina, brak odzewu, wiec "u zrodla" to nic nie daje... Oni nie sprzedaja zadnych itemow itd, wlasnie tylko punkty a za punkty to moze sobie item wymienic, wiec jest to jakies obejscie.

siema

na sunwell.pl maja dotacje premium z dotpay, czy wiecie jak oni z tego sie rozliczaja i czy w ogole to robia? jako osoba fizyczna czy firma? moze ktos napisac jak z tego mozna sie rozliczyc z urzedem skarbowym itd, jezeli znajoma mi osoba chce zalozyc serwer mmo i dac tam dotacje tak samo jak na sunwell.pl ze kupuja premium przez dotpay, to aby to bylo legal jak oni sie z tego rozliczaja? pozdro