Dowód osobisty

Witam!

Wczoraj zagubiłem dowód osobisty,mam takie pytanie czy mogę zastrzec dowód poprzez kontakt telefoniczny (urząd..)

Nie mam na razie możliwość osobiście zastrzec dowodu.

Zgłoś to jak najszybciej bo jak np ktoś na ten dowód weźmie pożyczkę to Ty będziesz ją spłacał...

zgłaszasz na najbliższym posterunku oni się tym zajmą

Idziesz na posterunek, mówisz że zgubiłeś (przypadkiem) lub ktoś Ci mógł zabrać (celowo) i w przypadku gdy coś będzie się działo na ten dowód jesteś usprawiedliwiony

I nie ociągaj się tylko załatw to jak najszybciej bo to bardzo ważna sprawa...

Zgłoś to jak najszybciej bo jak np ktoś na ten dowĂłd weźmie pożyczkę to Ty będziesz ją spłacał...

Buhahhahahhha, po 1 podpis, po 2 zdjęcie.

Wy myślicie że tak łatwo zrobić przekręt?

Wystarczy ze choć trochę będziesz podobny (rzadko patrzą na zdjęcie) a podpis wystarczy ze strzelisz podobny, myślisz ze w takim Skoku Stefczyka temu tak się przyglądaja?? Dla nich sie liczy parafka i że kasę weźmiesz i tyle...

Buhahhahahhha, po 1 podpis, po 2 zdjęcie.Wy myślicie że tak łatwo zrobić przekręt?

A np. pożyczki przez internet?? Musisz wysłać skan swojego dowodu...

A np. pożyczki przez internet?? Musisz wysłać skan swojego dowodu...

Aby wstępnie oszacowali czy masz zdolność. Koniec końców i tak musisz złożyć podpis. Bez tego nic nie dochodzi do końca.

Podpis, podpis a kto potrafi się identycznie podpisać tak samo jak w dowodzie 10% posiadaczy a nawet pewnie mniej.

Kiedyś miałem podobną sytuację. Na szczęście się znalazł na drugi dzień ale muszę cię zmartwić. Policja tym się nie zajmuję. Musisz iść do urzędu i zgłosić zaginięcie.

Kredyt odpada - jestem osoba bezrobotna,a jezeli ktos by chcial wziasc kredyt przez internet to musi przelac 1gr w celu weryfikacji,przelew musi wyjsc z mojego konta.

W chwilówce chyba nie potrzeba takich "weryfikacji". Tak czy siak radzę ci udać się do urzędu jak najszybciej.

Kredyt odpada - jestem osoba bezrobotna

Większość tych "Skoków" typu Stefczyka itp wymaga tylko dowodu....

Są sposoby żeby ktoś wziął na twoje konto kredyt, jak najszybciej idź do najbliższego posterunku i to zgłoś. Jak dobrze pamiętam dostaniesz zastępczy dowód na 3 miesiące ale tego nie jestem pewna.

dokładnie jak mówi @niewiara, mój teść zgubił portfel a w nim dokumenty i dowód, zgłosił to na policję a oni od razu do niego, że oni takim czymś się nie zajmują i że ma iść do urzędu...

Witam!

Wczoraj zagubiłem dowód osobisty,mam takie pytanie czy mogę zastrzec dowód poprzez kontakt telefoniczny (urząd..)

Nie mam na razie możliwość osobiście zastrzec dowodu.