Dragon Age Inkwizycja czy odpali?

Witam padła na mnie ogromna ochota zagrania w/w gre lecz slyszalem o problemie ze gra nie odpala sie na 2x rdzeniowych procesorach. Czy na moim sprzecie ma szanse to odpalic ? ( ponizej specyfikacja )

84aaf4f3f2958b95med.jpg

i5 ma tam jakieś swoje myki, które ponoć pomagają go odpalić. Problemem może być wydajność i grzanie się laptopa, ale odpali.

http://www.notebookcheck.net/Dragon-Age-Inquisition-Benchmarked.131101.0.html

Tutaj masz benchmark, wprawdzie po angielsku, ale wystarczy, że wyszukasz i5-4200m i zobaczysz wyniki. Są dość słabe.

Na 100% odpalisz.

Na i3 4160, r7 260x i 4GB Ram'u gram na ustawieniach all ultra przy ok 50 fpsach. Gra powinna uruchomić się bez problemu.

Pamietaj, że system musisz mieć 64 bit żeby odpalić. Ja musiałem zmieniać bo okazało się że miałem 32 bit :)

ale czytalem o wielu problemach ludzi ( oczywiscie orginalnych produktow ) ze gdy nie posiada sie 4 rdzeniowego procka gra nawet nie odpali sie przez minimalne ustawienia

Pożycz sobie od kogoś te grę i sprawdź jeśli chcesz mieć pewność. Jeśli nie masz kolegów, którzy posiadają te grę, to Ci nie pomogę, bo regulamin tego forum mi zagrania :D

1.4. Nie wspieramy piractwa. Kategorycznie zakazane jest umieszczanie linków do stron z nielegalnymi kopiami oprogramowania (chomiki, torrenty itp.). Usuwane będą również tematy związane z problemami z działaniem pirackich wersji gier lub programów, a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniami według aktualnej drabinki kar.

Pobierz wersję demo i potem kup pełną wersję jak wszystko będzie działać.

Moim zdaniem nie powinno być żadnych problemów od strony gry. A jeśli były, to pewno już je naprawili w kolejnych aktualizacjach.

lolipek123 pisał, że na i3 mu działa bez problemu, a to też 2-rdzeniowy procek.

Witam padła na mnie ogromna ochota zagrania w/w gre lecz slyszalem o problemie ze gra nie odpala sie na 2x rdzeniowych procesorach. Czy na moim sprzecie ma szanse to odpalic ? ( ponizej specyfikacja )

84aaf4f3f2958b95med.jpg