Co ty za herezje prawisz człowieku z tymi giftami. Jako, że na Westwood nie było wgl. polaków to postanowiłem się przenieść na Hollywood. Zaczynałem tam od zera i w drodze do lvl40 zarobiłem ok 7k co starczyło na większa część Manticore Setu i jeszcze trochę zostało. Teraz pytanie jak? Właśnie na giftach. Od lvl16 do 32 siedziałem na DTMI master(Dark Tower Magic Institute) zbierałem gifty(przede wszystkim te które można dawać Irine czy jak jej tam. Ta co świeci gaciami jak się z nią rozmawia) Rough Agaty, inne kamienie no i loot z bossa. Teraz tak:
1. RARE Main i 2nd weapons(niebieskie) robiłem na +6 i do Disamblera na Comet Dusty,
2. Resztki R.Agate i innych kamieni na Auction House,
3. GIFTY rozdawać NPC wszystkie jakie tylko można do w/w Irine, reszta jak się chce. W zamian za dawane im gifty dostajemy maile z różnymi przedmiotami w tym Rough kamyczki i Octagonal Water które sprzedajemy na AH,
4. NAJWIĘKSZY PROFIT Z GIFTÓW. Punkty w Cassius Palace i innych gildiach(pod przyciskiem Y jest wszystko). Za to są bronie rare jak i epic, oraz co najbardziej wartościowe: Intermediate Epic Code. Za 400 pkt w Cassius Palace u Merchant Pero, który znajduje się w Saint Heaven można kupić paczuszki z których lecą te własnie cody. Lecą losowo i wszystkie jakie są tzn. Agate, Crystal I Diamond na każda klasę. Taki Intermediate Diamond Code to jest ok. 200g, inne chodzą od 80g - 170g. Sealujemy je Incomplete Seal Stampami które lecą z bossów.
Tak więc zbieraj gifty, są nadal bardzo dużo warte. Później robiąc dungeony w Saint Heaven będzie jeszcze łatwiej bo większą część giftów jakie tam lecą można oddawać NPC należącym do Cassius Palace, których jest całkiem sporo w tej lokacji, tyle że większość NPC wymaga zrobienia questa żeby móc im te gifty dawać. No myślę, że wyczerpałem temat.