Dragon Nest Kilka pytań

Witam serdecznie po raz drugi z masą pytań i prośbą żebyście mi pomogli zrozumieć nie zrozumiane aspekty gry.

1. Co można robić z Fragment of Dimesional Gem ?

2. Jak mam Lebrium to jest napisane że za niego mogę robić Helardy Grade A lub niższe, jak nie raz byłem u tego NPC od tych rzeczy to nie miałem nigdy opcji żebym coś z tym zrobił

3. Wiem że jedni NPC są oburzeni że daliśmy innemu Gifta tak więc pytanie którym po kolei dawać bym na tym najlepiej wyszedł albo jakie NPC są neutralne do tego kto co komu daje ?

4. Czy bym mógł kupić od innego gracza przedmiot z IS za goldy bo w moim przypadku potrzebował bym powiększyć skrzynkę o 30 miejsc a narazie jakoś nie mam ochoty wydawać no to 30-40 zł

to tyle pozdrawiam

1. Wymienia sie na jakies pouche, albo sprzedaje w sklepie 100 pieces - 10 gold.

2. Nie chodzi tu o crafftowanie Heraldry, tylko przy " wyciaganiu " z plate'a sa potrzebne.

3. Z tymi giftami i npc'ami nie oplaca sie w gl bawic. Kiedys to bylo wartosciowe a teraz? Gifty sie wywala do sklepu bo to crap.

4.Oj, tutaj zbytnio nie wiem czy za DP mozna powiekszyc skrzynke ale uwierz mi ze to by kosztowalo pewnie z klika k golda... a nie 100 czy 200 ; o

Dzięki za szybką odpowiedź wiem że to powiększenie by nie było tanie ale czy jest w ogóle taka możliwość ?

Nic a nic teraz jest warte dawanie giftów bo nie wiem czy jednak dawać czy kompletnie niema to sensu ?

Nic, te gifty sa wywalane do sklepu przy lepszej okazji. Tak jak mowi zdaje mi sie ze packi inventory sa tylko za cc, a sie ich nie oplaca zdobywac bo mi starcza miejsca w eq...

Co ty za herezje prawisz człowieku z tymi giftami. Jako, że na Westwood nie było wgl. polaków to postanowiłem się przenieść na Hollywood. Zaczynałem tam od zera i w drodze do lvl40 zarobiłem ok 7k co starczyło na większa część Manticore Setu i jeszcze trochę zostało. Teraz pytanie jak? Właśnie na giftach. Od lvl16 do 32 siedziałem na DTMI master(Dark Tower Magic Institute) zbierałem gifty(przede wszystkim te które można dawać Irine czy jak jej tam. Ta co świeci gaciami jak się z nią rozmawia) Rough Agaty, inne kamienie no i loot z bossa. Teraz tak:

1. RARE Main i 2nd weapons(niebieskie) robiłem na +6 i do Disamblera na Comet Dusty,

2. Resztki R.Agate i innych kamieni na Auction House,

3. GIFTY rozdawać NPC wszystkie jakie tylko można do w/w Irine, reszta jak się chce. W zamian za dawane im gifty dostajemy maile z różnymi przedmiotami w tym Rough kamyczki i Octagonal Water które sprzedajemy na AH,

4. NAJWIĘKSZY PROFIT Z GIFTÓW. Punkty w Cassius Palace i innych gildiach(pod przyciskiem Y jest wszystko). Za to są bronie rare jak i epic, oraz co najbardziej wartościowe: Intermediate Epic Code. Za 400 pkt w Cassius Palace u Merchant Pero, który znajduje się w Saint Heaven można kupić paczuszki z których lecą te własnie cody. Lecą losowo i wszystkie jakie są tzn. Agate, Crystal I Diamond na każda klasę. Taki Intermediate Diamond Code to jest ok. 200g, inne chodzą od 80g - 170g. Sealujemy je Incomplete Seal Stampami które lecą z bossów.

Tak więc zbieraj gifty, są nadal bardzo dużo warte. Później robiąc dungeony w Saint Heaven będzie jeszcze łatwiej bo większą część giftów jakie tam lecą można oddawać NPC należącym do Cassius Palace, których jest całkiem sporo w tej lokacji, tyle że większość NPC wymaga zrobienia questa żeby móc im te gifty dawać. No myślę, że wyczerpałem temat.

dzięki wielkie za twoje wypociny :)

mam ostatnie pytanie :

po ok. ile chodzi 1000 CC w przeliczeniu na goldy ?

Jeżeli biorąc za przelicznik, że stack Altea Box za 9k CC chodzi po 2.5k golda, to 1k CC = ~300 golda

dzięki wielkie za waszą pomoc

pozdrawiam serdecznie i tak z ciekawości jest jakaś PL lub ENG strona z DN i wszelkie podpowiedzi, poradniki itd ?

Osobiście żadnego nie używam, ale to KLIKU KLIK wygląda całkiem solidnie.

Witam serdecznie po raz drugi z masą pytań i prośbą żebyście mi pomogli zrozumieć nie zrozumiane aspekty gry.

1. Co można robić z Fragment of Dimesional Gem ?

2. Jak mam Lebrium to jest napisane że za niego mogę robić Helardy Grade A lub niższe, jak nie raz byłem u tego NPC od tych rzeczy to nie miałem nigdy opcji żebym coś z tym zrobił

3. Wiem że jedni NPC są oburzeni że daliśmy innemu Gifta tak więc pytanie którym po kolei dawać bym na tym najlepiej wyszedł albo jakie NPC są neutralne do tego kto co komu daje ?

4. Czy bym mógł kupić od innego gracza przedmiot z IS za goldy bo w moim przypadku potrzebował bym powiększyć skrzynkę o 30 miejsc a narazie jakoś nie mam ochoty wydawać no to 30-40 zł

to tyle pozdrawiam