Witam, od jakiegoś czasu walczyłem z problemem w trakcie gry w Dragon Nesta , mianowicie ( Gram, Gram, Gram nagle freeze, pojawia się czarny ekran i po kilku sekundach wszystko wraca do normy.) Czytałem na różnych forach i zauważyłem, że bardzo dużo osób posiadających (w tym wypadku) nieszczęsnego GTS 250 + czasami inne karty Nvidia, również borykają się z tym problemem.
Rozwiażanie:
-ściagamy z internetu program Nvidia Inspector po czym uruchamiamy.
-Pokazuje nam się takie okienko. Klikamy na "Show Overclocking", wyskoczy nam okienko z powiadomieniem, w którym klikamy "tak".
-Teraz pokazuje się nam takie okienko po prawej stronie. Będziemy zmieniać wartość 3 parametrów( GPU Clock, Memory Clock & Shader Clock). Na tym obrazku pokazane są moje parametry domyślne (na tych w grze mam problem), wasze mogą się nieznacznie różnić.
- To są zmienione parametry, na których gram. Na tym obrazku podaje parametry, na których nie występuje u mnie już ten problem.
Ważne!!:
- Parametry waszych kart mogą być nieco inne dlatego, trzeba próbować z różnymi wartościami(Polecam obniżyć mniej wiecej o tyle co ja)
- Przy każym ponownym uruchomieniu komputera, zabieg trzeba powtórzyć ponownie.
Mam nadzieję, że poradnik się komuś przyda. Pozdrawiam.