Ciężko powiedzieć który serw najlepszy więc po prostu trochę o nim wspomnę a Ty sam wybierzesz.
EU - najmłodsza ze wszystkich części, jak na razie jest tylko jeden serv, maks 40 lv, pewnie pod koniec lipca będzie 50. Jak na obecny kontent to ludzi jest bardzo dużo (ogólnie mówiąc) chociaż powoli zaczyna się to wykruszać, sporo graczy robi sobie przerwę, u mnie w gildii mało kto teraz jest aktywny, niektórzy robią przerwę do 50 a inni przechodzą na inny serw . Serwer jest w eu więc pvp to żaden problem.
SEA - koło września będzie już około dwóch lat na rynku, na serwie Hollywood jest polska gildia "Bezduszni", 60 lv cap. na pvp raczej nie pograsz, serwery położone są w Azji więc to mógłby być problem (ping i te sprawy).
PlayDGN - prywatny serwer, ten sam content co na sea, wszystkie ważniejszy patche wchodzą z kilku dniowym opóźnieniem, jak na serwer prywatny wydaje mi się, że ludzi jest całkiem sporo, ale polaków nie ma zbyt wielu, ogólnie mało polaków gra w tą grę.
P2W, jak w każdej grze z kasą łatwiej, ale można przeżyć bez wydawania fortuny. Tutaj też naprzód wychodzi prywatny serwer bo cena punktów w cs jest dużooooo mniejsza niż na oficjalnych serwerach.
wbicie max lvl, na eu zajęłoby ci to około tygodnia, zakładając, że grasz kilka h dziennie, na sea nie wiem jak jest konkretnie, ale mi jak grałem na koreańskim serwie to wbicie 60 lvl'a zajmowało mi około 2 tygodni (grając kilka h dziennie i trochę więcej w weekendy). no a na prywatnym serwie wiadomo, jak się postarasz to kilka - kilkanaście godzin.
pvp jest, bardzo dobre bym powiedział i kasa się nie liczy bo jest tzw balance, gdzie eq w ogóle nie ma znaczenia.