Dragon Nest SEA kilka pytań

Witam od 2 dni gram w DN mam 11 lvl Tinkererem i mam kilka pytań :

1.Jak zdobyć te potki/ miksturki co z nich można słabsze kryształki zmieniać na lepsze

2.Jaką subklase radźcie do niej i dlaczego.

3.Czy były kiedyś zniżki dla 30 slot plecak i skrzynki bo w tej chwili dla mnie to dużo dać 80zł za 2 pod. rzeczy tylko

4.Znacie jakaś polską stronę DN gdzie są poradniki itd. ?

dzięki i pozdrawiam

Tinkerer? Chyba chodzi o Academica, tak się nazywa ta postać na NA o ile się nie mylę, ale nvm. A więc:

1. Jeżeli chodzi o te "potki", to Octagonal Water można zdobyć robiąc achivementy. Pod przyciskiem "L" masz zakładkę z nimi, poszukaj za jakie dostajesz i zrób. Tylko nie widzę w tym sensu jeżeli z późniejszych dungów(od 16 lvl) lecą już Rough kamienie. Można jeszcze oddawać gifty do NPC z Free Adventure Guild i na 24 lvl jak odblokujesz Saint Heaven u Merchant Pero zamienić punkty jakie zodbyłeś oddając gifty na w/w potki.

2. Zależy, wolisz się skupić na zadawaniu obrażeń magicznych czy fizycznych? Osobiście grałem tylko jako Engineer(obrażenia fizyczne) i grało się świetnie, ogromny DMG, summoning wieżyczek etc. Co do Alchemista to słyszałem, że jest ciut słabszy od Engi.

3. Chyba była, ale głowy sobie uciąć nie dam. Sprawdzaj regularnie Item Shop, może będzie znowu.

4.Jakoś zaraz po wystartowaniu OBT było polskie forum, ale nie wiem czy jeszcze żyje. Jeżeli j.angielski nie jest dla cb. przeszkodą radził bym poszukać jakiegoś zagranicznego(Dragon Nest forum w google i po sprawie).

dobra dzięki za odpowiedź a co do subklasy to interesuje mnie ta która jest lepsza w PvE i jakieś wieże, roboty co by tankowały i robiły ładny DMG

To zdecydowanie Engineer.

Witam od 2 dni gram w DN mam 11 lvl Tinkererem i mam kilka pytań :

1.Jak zdobyć te potki/ miksturki co z nich można słabsze kryształki zmieniać na lepsze

2.Jaką subklase radźcie do niej i dlaczego.

3.Czy były kiedyś zniżki dla 30 slot plecak i skrzynki bo w tej chwili dla mnie to dużo dać 80zł za 2 pod. rzeczy tylko

4.Znacie jakaś polską stronę DN gdzie są poradniki itd. ?

dzięki i pozdrawiam