Czesc. Od wczoraj gram w DS.
Ulepszac bez ulepszaczy czy tego tam można do +7..
Pytanie - czym ulepszac dalej?
i jeszcze.. np. Mój łuk bez ulepszaczy można ulepszac do +4.. czym dalej? Jak to zrobic? Skąd wziąśc?
i jeszcze.. np. Mój łuk bez ulepszaczy można ulepszac do +4.. czym dalej? Jak to zrobic? Skąd wziąśc?
Hmm...Nie mogę rozgryźć o co Ci chodzi, ale spróbujmy.
Każdy item do Lv 10 można ulepszać do +8 tylko za same piniądze, potem są potrzebne takie zielone kryształki, Agate Fragment.
Nie wiem jak z białymi itemkami na Lv15+, nigdy nie ulepszałem, ale zielone itemki na Lv15 Można do +8 tez za samą kase, potem potrzebne już są Rough Agate(albo Rought, grałem na US to się w ogóle inaczej nazywały XD)
Aby ulepszyć niebieskie itemy to już od samego początku potrzebujemy wyżej wymienionych kamieni - Rough Agate.
Itemki Epickie(żółta/złota nazwa) ulepszamy kamieniami specyficznymi dla każdej klasy np. Dla warriora są to Ruby.
Z resztą, jak zaniesiesz item do kowala to Ci się pokaże czego i ile potrzebujesz aby ulepszyć przedmiot na następny +.
A jak zdobyć te kryształy?
Agate Fragment jak i Ruby/Saphire Fragment itp. lecą dość gęsto z mobów w dunegonach poniżej Lv16.
Kryształy typu Rough dropią mobki z dungeonów Lv16+
Taki Pro Tip
Jeżeli tylko możesz rób dungeony na trybie Master, dużo mobów = dużo lootu. (Master to najlepsza farma, gdyż ma też większa szanse wydropienia Agate Fragment/Rough Agate)
Abbys za to ma większą szanse dropu kryształów przypisanych poszczególnym klasom.
#EDIT
Zapomniałem dodać, że kryształy typu Rough można craftować u kowala, tylko nie mam zielonego pojęcia skąd można dostać potrzebne do tego itemy po za nagrodami za Achivementy.
te kryształy można też zdobyć poprzez rozkładanie rynsztunku (bronie, pancerze ), można to zrobić w takiej maszynie w kształcie kostki(zazwyczaj jest zaraz po wyjściu z miasta) .
2xUP Z wszystkim się z prócz z tym że kryształy typu ruby fragment itp. lecą "często" z mobów poniżej 16 lvla ;P Szczególnie Diamond Fragment mi wyleciał jeden na abyss jak "sam" Bossa ostatniego rozwaliłem
Hmm...Nie mogę rozgryźć o co Ci chodzi, ale spróbujmy.Każdy item do Lv 10 można ulepszać do +8 tylko za same piniądze, potem są potrzebne takie zielone kryształki, Agate Fragment.Nie wiem jak z białymi itemkami na Lv15+, nigdy nie ulepszałem, ale zielone itemki na Lv15 Można do +8 tez za samą kase, potem potrzebne już są Rough Agate(albo Rought, grałem na US to się w ogóle inaczej nazywały XD)Aby ulepszyć niebieskie itemy to już od samego początku potrzebujemy wyżej wymienionych kamieni - Rough Agate.Itemki Epickie(żółta/złota nazwa) ulepszamy kamieniami specyficznymi dla każdej klasy np. Dla warriora są to Ruby.Z resztą, jak zaniesiesz item do kowala to Ci się pokaże czego i ile potrzebujesz aby ulepszyć przedmiot na następny +.A jak zdobyć te kryształy?Agate Fragment jak i Ruby/Saphire Fragment itp. lecą dość gęsto z mobów w dunegonach poniżej Lv16.Kryształy typu Rough dropią mobki z dungeonów Lv16+Taki Pro Tip Jeżeli tylko możesz rób dungeony na trybie Master, dużo mobów = dużo lootu. (Master to najlepsza farma, gdyż ma też większa szanse wydropienia Agate Fragment/Rough Agate)Abbys za to ma większą szanse dropu kryształów przypisanych poszczególnym klasom.#EDITZapomniałem dodać, że kryształy typu Rough można craftować u kowala, tylko nie mam zielonego pojęcia skąd można dostać potrzebne do tego itemy po za nagrodami za Achivementy.
Momo polecam miec za przyjaciolke Irinne od eventow ostatnio za Magic Jelly wyslala mi item do produkowania rought agate:D