Dragon Prophet (problem)

Witam. Mam problem ,ponieważ nie wiem czy ogromne lagi podczas grania w Dragon Prophet są spowodowane przez mojego staruszka czy z powodu dużej liczby ludzi ( tak mi się przynajmniej wydaje) na danej strefie lub czysto w grze.Proszę o szybką odpowiedź ,jeśli to pytanie nie jest po prostu głupie.

Paramety mego "sprzętu":

System: MS Windows Vista Home Premium 64-bit SP2

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+

RAM: 2 GB ( niewiem jakim cudem ma tyle skoro mam 4 Gniazda po 1 GB, a mój komp nie obsługuje 4 GB, ale miałem więcej )

Karta Graficzna: ATI Radeon HD 4800 Series

Czy sterowniki do karty Graficznej zostały zaktualizowane ?

Czy sprawdzałeś na różnych Ustawieniach graficznych ?

Tak w ogóle 2 gb ram to pewno przez to ścina , gra jest kijowo zoptymalizowana więc więcej ramu żre , a ty masz w teorii mało więc muli

1.Sterowniki są okej.

2. Najpierw miałem na mid ,potem zjechałem na minimum , a dopiero przy game bosterze coś współpracowało.

3.MÓJ FAIL- sprawdziłem kompa od środka i mam tylko 2 karty pamięci , więc sprawdzę gniazda ,wymienie pastę chłodzacą i zobacze wtedy, jak coś jeszcze napisze.

4. To są BETA czego można się spodziewać w związku z optymalizacją.

a ma jakiś wplyw to że w przy wyborze mi się nie tnie?

up@ nie przy wyborze chyba nie ma tylu rzeczy do wczytania które mogą tak obciążyć ram ^ ^

zawsze możesz poczytać o "Zmienianiu rozmiaru pamięci wirtualnej"

więc tak :

Po gruntownym ( nie do końca) porzadku na mym 7 -latku sprawdzilem tutorial na low i śmigało jak i 1 i 2 tutorial ( tylko czasami mi zlagowało gdy obróciłem kamerę ale nie zawsze)a jak byłem z ludzmi to lagi niemiłośierne więc sprawdzę gniazda RAM a jeśli to nie pomoze to znaczy że lepiej bym trochę poczekał az tłum się przewali.

Dzięki za pomoc.

Dragon's Prophet jest gorzej zoptymalizowany niż gra na PC GTA IV :D

GW2 i NWO śmigają na full detalach natomiast DP na low mi zacina czasami w mieście

Dragon's Prophet jest gorzej zoptymalizowany niż gra na PC GTA IV GW2 i NWO śmigają na full detalach natomiast DP na low mi zacina czasami w mieście

Jest to obecnie spowodowane duża ilością ludzi w strefie startowej ale w najbliższym czasie będzie to bardzo częste niestety. Wcześniej grałem gładko z dużym zapasem FPSów a teraz mi trochę przycina ale mają podobno trochę poprawić optymalizacje w najnowszym patchu.

Grunt, że Dungeony są w dużej mierze instancjowane i zcinek nie będzie.

masz racje zagrałem dzisiaj o godz 8 i miałem tylko lekkie ściny a tak to gra chodziła płynnie póżniej o 10 zmieniłem postac i to już była masakra

A GRA NAPRAWDĘ GENIALNA.

masz racje zagrałem dzisiaj o godz 8 i miałem tylko lekkie ściny a tak to gra chodziła płynnie póżniej o 10 zmieniłem postac i to już była masakraA GRA NAPRAWDĘ GENIALNA.

No wreszcie ktoś z obiektywnym spojrzeniem :D

Pewnie jeszcze 3 tygodnie i zacznie się Open Beta :) Już widzę tą masę ludzi na spotach gdzie ludzie biją się o mobki i czekają na respawn bossów ;p

najtrudniej jednak łapać smoki (ze zbiciem HP żaden problem ) ale jak kursor ucieknie to już się jest bez szans

Pewnie jeszcze 3 tygodnie i zacznie się Open Beta Już widzę tą masę ludzi na spotach gdzie ludzie biją się o mobki ^^
Juz się bija ( nieraz mi zabrano albo ja komuś)

Witam. Mam problem ,ponieważ nie wiem czy ogromne lagi podczas grania w Dragon Prophet są spowodowane przez mojego staruszka czy z powodu dużej liczby ludzi ( tak mi się przynajmniej wydaje) na danej strefie lub czysto w grze.Proszę o szybką odpowiedź ,jeśli to pytanie nie jest po prostu głupie.

Paramety mego "sprzętu":

System: MS Windows Vista Home Premium 64-bit SP2

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+

RAM: 2 GB ( niewiem jakim cudem ma tyle skoro mam 4 Gniazda po 1 GB, a mój komp nie obsługuje 4 GB, ale miałem więcej )

Karta Graficzna: ATI Radeon HD 4800 Series