Dragon Prophet vs Tera

Witam !

Mam zamiar zagrać DP, lub w Tere.

Chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat tych mmorpgów

Oba tytuły są głupie

Tera bije na głowę DP.

Oczywiście tera DP to crap.

Nom coś w tym jest.Mam oba tytuły zainstalowane na kompie,gdybym miał teraz wrócić i grać na dłużej to zdecydowanie Tera.Może questy trochę nudnawe,mało klas postaci i ogólnie koreański styl ale w porównaniu z DP można powiedzieć,że Tera posiada coś takiego jak grywalność.Coś tam idzie pograć,można się wczuć,dynamiczne skile,pvp na battlegroundach jakieś wojny gildii,bossy.Natomiast DP ma świetną grafikę ale nic nie przyciąga mnie do grania na dłużej,nie wiem na czym polega problem tej gry.

Daj sobie spokój z tymi grami. Tera moze i ma ładną grafikę ale zrąbany system walki. DP z kolei przez niektorych był uważany za pogromcę Runes of Magic a wyszedł co najwyżej przeciętniak.

jak z tych dwoch to zdecydowanie tera :

- ciekawy system non targetu ( podoba mi sie mozliwosc brania na tarcze tankiem - w sumie wszystko mozna wyblokowac odpowiednim ustawieniem sie i wyczuciem)

- pvp jakos nie oszalamia ale widzialem gorsze ( na bg nawet mozna sie pobawic)

- na ogarze kazda klasa mozna sobie posolowac ( po ost. upach BAMS'y sa slabsze ... a szkoda - mialo to swoj klimat zbieranie pt na nie a teraz praktycznie bez problemu kazdym wysolujesz .... priest i mist moze miec problemy ale to daltego ze wszystkie skile maja z "ryja" (troche dla mnie dziwne) a dmg nie grzesza.

Ja mam jeszcze pytanko. Właśnie ściągam Tere ( strasznie nudna końcówka wakacji...) i zastanawiam się nad serwerem.

Czym różni się serwer pvp od pve, no i gdzie gra najwięcej ludzi.

Jednak pobrałem DP i jestem bardzo zadowolony.

Temat do zamknięcia

- na ogarze kazda klasa mozna sobie posolowac ( po ost. upach BAMS'y sa slabsze ... a szkoda - mialo to swoj klimat zbieranie pt na nie a teraz praktycznie bez problemu kazdym wysolujesz .... priest i mist moze miec problemy ale to daltego ze wszystkie skile maja z "ryja" (troche dla mnie dziwne) a dmg nie grzesza.

Problem na low-lvlach był taki, że ciężko było już tych ludzi na BAMy czasem znaleźć i stałeś w miejscu z tymi zadaniami.

Ja mam jeszcze pytanko. Właśnie ściągam Tere ( strasznie nudna końcówka wakacji...) i zastanawiam się nad serwerem.Czym różni się serwer pvp od pve, no i gdzie gra najwięcej ludzi.

Chyba tylko griefingiem ^^ a tak poważnie, na serwerach pvp każdy od pewnego poziomu doświadczenia może cię zaatakować poza miastem. Na PvE tak nie ma.

Jednak pobrałem DP i jestem bardzo zadowolony.Temat do zamknięcia

Ciekawe podejście. Spytać o grę, uzyskać 5-10 odpowiedzi na korzyść Tery i żadnej na korzyść DP i wybrać tą drugą. Hipster czy jednak opinia ludzi głęboko gdzieś?

Ciekawe podejście. Spytać o grę, uzyskać 5-10 odpowiedzi na korzyść Tery i żadnej na korzyść DP i wybrać tą drugą. Hipster czy jednak opinia ludzi głęboko gdzieś?

Jakie podejście? Tera to crap, a poza tym jasno napisał, że ściągnął DP, domyślić się można że wypróbował i mu się podoba - co napisał, a ty piszesz jakieś bzdury. Sam też uważam DP za lepsze, z resztą każda gra jest lepsza od tych wydawanych przez GF.

Nie ma co nawet porównywać Tery do DP. Dp to crap. Nie ma porównania między tymi dwoma grami.

TERA to crap? Niby z której strony? Fakt, że GameFail nie potrafi nią dobrze zarządzać, nie oznacza, że sama gra jest słaba, ponieważ nie jest. Choć moim zdaniem jest jednak słabsza, niż np. Aion.

Natomiast DP... Nie grałam, ale ponoć miał to być rewolucyjny MMORPG, ale wyszło jak wyszło. Wydaje mi się, że mimo wszystko TERA to o wiele stabilniejszy produkt.

moze i kiedys to DP bedzie dzialalo jak mialo dzialac ... moze. WIec z dwojga zlego wole Tere.

Co do czekania na bamach na low lvlach (powiadasz ze kiedys byl taki problem) - kiedys to ja tam wogole nie widzialem problemu - grajac zerkiem/warkiem/lancerem i widzac archerow badz slayerow nie widzialem problemu (fakt trwalo to troche ale wszystko mozna jesli sie tylko chce). Grajac mistem wystarczyl 1 pm na gildii badz na worldzie i zaraz zglaszal sie jakis H-lvl (badz moje lvl ktore potrzebowaly tez) co prócz bamow oferowal pomoc w farmieniu dungow czy tez q na mapie. Teraz to ulatwili, a szkoda. Poza tym nikt CI nie kazal stac i czekac .... rownie dobrze mogles isc dalej z questami. Na bamy story nie bylo az tak duzo, a na tych paru z ludzmi do pt nie bylo problemu.

Na prośbę autora, temat zamykam.

Witam !

Mam zamiar zagrać DP, lub w Tere.

Chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat tych mmorpgów