Cześć wszystkim,
Ktoś jest może chętny pograć w Dragona World?
Nie wiem czy ktoś z Was jeszcze pamięta o tym MMO, swoją premierę miał w okolicach 2011 roku i wzbudzał spore zainteresowanie. Było tak głównie za sprawą możliwości przemiany w smoki (może nie takie klasyczne jak przychodzą na myśl w pierwszej chwili, ale robią wrażenie). Oprócz tego gra oferowała dość oryginalne klasy, o których jednak nie będę się tu rozpisywać aby nie przedłużać zbytnio. Całość była utrzymana w klimacie fantasy z elementami sci fi. Jeśli chodzi o grafikę to była jak na tamte czasy na bardzo przyzwoitym poziomie i do dziś miejscami cieszy oczy. Na szczególną uwagę w tym aspekcie zasługują animacje postaci, efektowne skille oraz piękne krajobrazy. Gra koncentruje się zarówno na pve jak i pvp. Oferuje rozmaite areny, mecze a nawet pk, gdzie po śmierci możemy wydropić część naszego eq.
Przechodząc do senda gra znów jest dostępna (https://dragonaworld.com) i ku mojemu ździwieniu gra w nią naprawdę dużo ludzi, serwer jest pełny a chat przepełniony rozmaitymi ofertami. Oprócz tego gra dostała ostatnio spory update! Ogólnie byłem miło zaskoczony wracając do gry po kilku latach i widząc żywe community.
Jeśli kogoś przekonałem lub tak jak ja jest starym graczem Dragony to serdecznie zapraszam do wspólnej gry!