DragonBall Online

ojj tam Spawn czepiasz się W tej grze będą do wyboru 3 rasy:- Majin- Namek- Ludzie Na początku będziesz mógł zmienić swojej postaci m.in. ubiór, kolor skóry, kolor włosów Zaczynasz jako mały dzieciak, przemierzając świat Dragon Ball'a dorastasz. Ja się wychowałem na Dragon Ballu i chętnie bym zagrał, przypomniał sobie to cudowne anime P.S Strona DBO http://www.ntl-kk.com/dbo.html Po japońsku oczywiście Po screenach widać, że gra nie będzie wymagała super hiper sprzęciora xD

Ja się zgodzę z tym, tak samo czekam za tą Grą: ) Będzie kozak zobaczycie: D

Uwielbiam Dragon Ball

Ale przenoszenie mangi/anime do świata trójwymiarowego to zabójstwo tej gry. Pierwowzór był 2D i wszystkim się podoba, to po cholerę zaprzęgać do tego 3D?

Mi się nie podoba. Podziwianie trójwymiarowej kamehameha robi dużo lepsze wrażenie niż kanciaste kulki rodem z tibii :P Zresztą to świadczy o rozmachu z jakim tworzą grę. 2d robi się trcohę bardziej "na odwal się" niż 3d...

Jak dla mnie gry online wyciągnięte z anime i mang nie mają żadnego sensu, więc nie wiem po co wogóle ludzie je robią.

Robią dla ludzi takich, którzy nie są jak ty... Proste...

@topic

ja też czekamn na tą grę, ale pewnie ukaże sie w 2011 r albo w ogóle...

Kolczu, ja jestem przeciw mangom i anime, wiec nie czepiaj się kiedy pisze coś od siebie. . .

Uwaga będę cytował :

Ale przenoszenie mangi/anime do świata trójwymiarowego to zabójstwo tej gry. Pierwowzór był 2D i wszystkim się podoba, to po cholerę zaprzęgać do tego 3D?

Jestem tego samego zdania;]

edit@

Racja. Gry na anime nie mają sensu. @ ;]A to co Ty napisałeś to normalnie ręce opadają. Wcale nie jest bez sensu. Jest od groma fanów mang/anime (a już szczególnie db) i gra napewno przyciągnie rzesze ludzi...

Dla mnie jest bez sensu i swojego zdania nie z mienie. Jeżeli Ci się podoba, to dobrze.

Każdemu podoba sie co innego. . .[. . .]po co te kłótnie?

Dla mnie jest bez sensu i swojego zdania nie z mienie. Jeżeli Ci się podoba, to dobrze. Każdemu podoba sie co innego. . .[. . .]po co te kłótnie?

Powiem Ci dlaczego. Napisałeś, cytuję:

Racja. Gry na anime nie mają sensu.

Jeżeli tak wygląda post przedstawiający subiektywną opinie, to... to nie wiem co :]

W każdym razie to brzmi jak twierdzenie. Hmmm... A w zasadzie to JEST twierdzenie.

Ale tam nie będzie się wybieralo postaci. Tam będzie sie tworzylo. Ale co do nicków. Macie racje.

Dla mnie jest bez sensu i swojego zdania nie z mienie. Jeżeli Ci się podoba, to dobrze. Każdemu podoba sie co innego. . .[. . .]po co te kłótnie?Powiem Ci dlaczego. Napisałeś, cytuję:Racja. Gry na anime nie mają sensu.Jeżeli tak wygląda post przedstawiający subiektywną opinie, to... to nie wiem co :]W każdym razie to brzmi jak twierdzenie. Hmmm... A w zasadzie to JEST twierdzenie.

Jeżeli Ci to nie pasuje, to po co odpisujesz ?

To jest MÓJ punkt widzenia i MOJA odpowiedź.

Prowadzimy tą dyskusje dalej? Dobrze wiesz że zdania nie z mienie. . .

edit@:

I jak już te gry przyjęły silnik graficzny z Tibii, to już niech tak zostanie.

Znalazłem dla Was parę takich gierek:

www.wodbo.yoyo.pl

DBR-Nie znam stronki, ale wystarczy wpisać w googlach

DBJ-up@

No właśnie i ten TWÓJ punkt widzenia jest błędny, bo gry na anime mają sens, bo przynoszą zyski... I tak się dziwie, że nie ma żadnej porządnej gry na ich podstawie. A że robią jedną, to nawet jak ktoś ma uczulenie na mange, to powinien uszanować, że innym może się podobać (co innego jakby robili ich mnóstwo). Takie nastawienie, że mi się nie podoba, to to nie ma w ogóle sensu i racji bytu jest żenujące.

@down

Nom kończymy, bo faktycznie sensu nie ma :P

Chcicałem Ci tylko udowodnić, że obiektywizm a subiektywizm to zupełnie coś innego...

A Ty przedstawiasz własną opinie w ogólnym świetle i to mnie boli :/

Napisałem już, także może to skończymy?

Wleci Hania i nas powarnuje za kłótnie:D

Może i zyski przynoszą, ale gra oparta na bajce? Ta bajka też moim zdaniem jakaś niedotleniona. Wiem że innym sie może to podobać i szanuję to. Może i jest to błąd że myślę

że te gry są bez sensu, ale jak napisałem zdania nie z mienie.

Ciągniesz to dalej? Mi się wydaje że nie ma to sensu bo:

-Ja napisałem MOJĄ opinię

-Ty napisałeś SWOJĄ opinię

Mi się nie podoba i tyle. A jak chcesz się dalej kłócić to na xf : jumpstyler11

@Ok, ja i Altair skończyliśmy i oby już nikt nie zaczął;]

mimo ze nie lubie dragon ball moze w to zagram :P

mimo ze nie lubie dragon ball moze w to zagram

Ojoj, napisałeś się:D

Mi się wydaje że ta gra w ogóle nie wyjdzie. Jeżeli w USA w 2009 roku, to u nas w 2010 albo

wcale

To prawda GTA 4 miało być na konpa w roku 2007 na PS3 ale jak widać to jest dopiero teraz tak samo będzie z Dragon Ball-em ... ;-)

Czytałem też stare komentarze i mówicie, że wszyscy będa Songiem ale ja będe Kid Buu jak wogóle będzie ... :-)

To prawda GTA 4 miało być na konpa w roku 2007 na PS3 ale jak widać to jest dopiero teraz tak samo będzie z Dragon Ball-em ... ;-) Czytałem też stare komentarze i mówicie, że wszyscy będa Songiem ale ja będe Kid Buu jak wogóle będzie ... :-)

Po co to piszesz? Już 3 osoby napisały to samo, może wymyślisz coś lepszego?

czekam z niecierpliwoscia byle nie platne :roll:

ludzie ale wy suchary mi tu piszecie :-> co niektorzy, widze ze musze sprawe postawic jasno...

[fade:7fd56d9936]Opis Gry:[/fade:7fd56d9936]

Dragon Ball Online (w skrócie DBO) - gra MMORPG tworzona jednocześnie w Japonii i Korei Południowej przez firmę NTL, oparta na znanej mandze Dragon Ball. Projektem aktywnie zajmuje się autor serii Akira Toriyama, którego zadaniem jest m.in. kontrola fabuły i wyglądu, zarówno postaci jak i map. Premiera gry była wielokrotnie odkładana. Obecnie data wydania gry w Korei szacowana jest na koniec 2008 roku, a w Japonii na początek 2009.

[fade:7fd56d9936]Cechy Gry:[/fade:7fd56d9936]

Gracz będzie miał do wyboru jedną z kilku dostępnych ras, oraz "specjalizacje" każdej z nich Oficjalnie potwierdzono, że do wyboru będą 3 rasy oraz 7 specjalizacji:

- Human (Człowiek)

* Martial Artist (Mistrz sztuk walki) -

Wojownik, który specjalizuje się w sztukach walki, podobny do postaci tj. Yamcha, Krilan czy Tenshinhan.

* Spiritualist (Typowy Mag) -

Mag, który specjalizuje się w duchowych technikach podobnie jak Chaozu.

* Engineer (Inżynier/wynalazca) -

Mechanicy i wynalazcy, którzy tworzą bronie i są zdolni używać wysokiej technologii, coś jak Bulma. ;)

- Namekian (Nameczanie)

* Dragon Clan (Healer) -

Nameczańskie wsparcie specjalizujące się w leczeniu. Podobnie jak Dende bądź Kami.

* Warrior (Wojownik) -

Nameczańscy wojownicy, do których należą Piccolo i Nail.

- Majin

* Strange Majin (?) -

Złowieszczy osobnik wyglądający jak pierwotna forma Majin Buu.

* Large Majin (?) -

Gruby, miło i szczęśliwie wyglądający Majin - Podobny do dobrego Buu.

→→→→→

Gracze będą mieli również możliwość personalizacji swoich postaci poprzez edycję m.in. fryzur, kolorów skóry czy ubrania. Będzie również opcja walki PVP ( na miedzy innymi roznych arenach ) Ludzie rozpoczną swą przygodę na Ziemi, będąc zwerbowanymi przez Strażnika Czasu Trunksa w celu ratowania świata. Nameczanie rozpoczną grę na planecie Nowa Namek pod kierownictwem Saichoro (Najstarszego Nameczanina), by pomóc ziemskim wojownikom. Gracze będą mieli możliwość rozpoczęcia swojej przygody jako dziecko, dając możliwość dorastania i rozwijania się swej postaci.

[fade:7fd56d9936]Fabula:[/fade:7fd56d9936]

Dragon Ball Online rozgrywa się w roku 1000, dokładnie 217 lat po opuszczeniu przez Son Goku 28. Tenkaichi Budokai, by trenować Uuba. Gracz kontroluje jednego z wielu wojowników żyjących w świecie Dragon Balla, którzy

szukają Smoczych Kul, trenują do turnieju Tenkaichi Budokai oraz aspirują do miana

legendarnego wojownika. Podczas treningu gracz musi zmierzyć się z

tragedią, która wydarzyła się na Ziemi.

Ziemia jest pod kontrolą nikczemnej organizacji zwanej Mrocznym Okiem (jap. Yami no

Medama), która jest kierowana przez tajemniczą indywidualność. Otrzymując

wskazówki od Strażnika Czasu - Trunksa (jap. Taimur Patorōru Torankusu),

gracz rozpoczyna swą podróż w celu pokonania przeciwnika i uratowania świata,

spotykając na swojej drodze innych graczy oraz kontaktując się z obywatelami świata

Dragon Ball, włączając w to postacie z oryginalnej serii.

[fade:7fd56d9936]Wymagania Sprzetowe:[/fade:7fd56d9936]

Jeszcze daleko do oficjalnej premiery Dragon Ball Online, więc ciężko jest nam określić wymagania sprzętowe, ale nieoficjalnie dla komputerów PC przedstawiają się one następująco:

CPU : Pentium IV, 2GHz lub lepszy

RAM : 512MB lub lepszy

Gra najprawdopodobniej będzie dostępna pod Windows'a

Wikipedia prawde nam powie:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Ball_Online

Najswiezsze newsy , media oferuje ta stronka :

http://www.dbmmo.com/

Mam nadzieje ze rozjasnilem umysly tych po ciemnej stronie :-/

tez czekam na tą gre tak jak jakies naruto mmo 3d ale sobie jeszcez poczekam :cry:

Czyli żeby co niektórzy nie rozgarnięci zrozumieli(brak aluzji) w grze nikt nie będzie biegał sobie "Songiem"(bo tak naprawdę w DB takiej postaci nie ma..Jest Goku a nie jakiś Songo..to jest francuski wymysł) Nie będzie "Gokanów"(to samo co u Goku) Ale za to będzie Trunks(nie, nie pisze się Tronk >./emoticons/nowe_biggrin.png" alt=":D" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

To tyle w moim pierwszym poście na tym forum. :-|

Ja ogladalem te anime od poczatku do konca po 5 razy wszytkie serie xD (tera mozna ogladac jeszcze na you tube wpisujac Dragon ball.Dragon ball Z albo Dragon ball gt zalrezy jaka czesc chce sie ogladac i wpisujac nr odcinka np : 001,010,100 xD ) bardzo mi sie w tv podobalo ale nielubie gier zrobionych na podtsaiwe mangi itd ale na to bede czekal nawet przez 5 lat xD (nieno moze bez przesady xD moze jeszcze z 2 ;]) i to w cale niebedzie ze wszytcy bede lazili ''Songiem'' jak juz to pisze sie ''Goku'' nie ''Songo" xD tylko z zreszta xDD to bedzie tak jak w tv najpierw byl maly chlopcyzk chodzacy z magicznym patykiem xD a na koncu wielki wojownik wszech czasow czyli zaczniemy jako maluch i bedziemy dorastac i podnosic swoja sile xD niezbyt se to wyobrazam ;[ ale pomysl dobry i orginalny trzeba bedzie sprubowac ;p

z zapartym tchem czekamy co z tego wyniknie :mrgreen:

http://feature.mmosite.com/content/2008-02...5153525,1.shtml