Dragonborn Sezon 2. [Zasady i Rekrutacja]

Dragonborn Sezon 2. [Zasady i Rekrutacja]

Greend.jpg

Po tym jak wszyscy zabójcy smoków zostali wyeliminowanie, wioska nareszcie zaznała spokoju. Nadzieja na lepsze jutro znów obudziła się w sercach ludzi zamieszkujących tą osadę. Półsmoki, które zdołały przetrwać ataki zakamuflowały się i nie sposób ich było odróżnić od pozostałych mieszkańców. Lata mijały. Myśliwi znajdowali coraz to lepszą zwierzynę, a kobiety zaczęły rodzić mądre dzieci. W wiosce nie było śladów po Półsmokach, jedynie ich potomkowie spacerowali po ulicach. Do czasu...

Po kilku dekadach spokoju z odległych miast doszły słuchy, że poszukiwacze smoków znów są na tropie i planują zabić ostatnich smoczych potomków. Oczywiście każdy z nich jest przebrany tak, aby tylko po dokładnym przeszukaniu ciała ofiary, można było stwierdzić, czy na prawdę była ona zabójcą. Wszyscy mieszkańcy znów mają się na baczności i są gotowi bronić Ludzi-Smoków oraz wyłapać i postawić przed sądem ostatecznym ich najgorszych wrogów- Smoczych Zabójców.

Zasady:

1. Frakcje

Półsmoki - mają kluczowe znaczenie, zabójcy nie mogą się o nich dowiedzieć.

Zabójcy smoków - wieśniacy nie mogą się o nich dowiedzieć, ich celem jest zabicie wszystkich półsmoków. Codziennie wybierają między sobą, kogo zabijają. Mogą zamordować każdego, jedyną trudnością jest to, że nie zawsze mogą trafić na półsmoka - mogą przypadkowo zabić wieśniaka. W sytuacji, gdy zostanie 4 wieśniaków i max. 2 półsmoki, zabójcy wygrywają.

Wieśniaki - ich zadaniem jest ochrona smoków i wytypowanie do egzekucji wszystkich zabójców. Wśród nich są 2 specjalne "klasy":

-Myśliwy: dostarcza żywność do wioski (o roli żywności później). Myśliwych jest dwóch w wiosce.

-Strażnik - codziennie może chronić jedną osobę od ataku zabójców.

-"Celny" Strzelec (Z dedykacją dla Koyiro)- raz na 3 dni może spróbować ustrzelić losowo wybraną przez siebie osobę:

1-8-strzelec trafia celnie osobę wybraną przez siebie.

8-11-strzelec nie trafia- ginie losowa osoba.

11-13 - strzelec celuje, ale przez przypadek pomylił strony łuku i strzela sobie prosto w twarz- ginie strzelec.

2. Żywność

W tej grze wprowadzona jest żywność. Na początku wioska posiada 25 punktów żywności. Codziennie traci ona 1 jednostkę żywnośći.

Gdy żywność się skończy, wioska będzie traciła jednego wieśniaka co dzień. Z głodu może umrzeć także zabójca, ale nie półsmok.

1 myśliwy zdobywa dla wioski codziennie 3 punkty żywności. Jest ich na początku dwóch, więc co dzień zdobywają 6 punktów żywności. Co trzeci dzień, 1 myśliwy zdobywa 6 punktów żywności. Polowanie nie zawsze musi się powieść.

Półsmoki codziennie polują, zabierając żywność wiosce. Dodatkowo jeden półsmok "zjada" 2 punkty żywności.

Przy każdym polowaniu losowane są numery od 1 do 12 - numery 1-5 = fail, numery 6-12 = powodzenie (dla każdego myśliwego jest wykonywany osobny rzut).

3. Głosowanie

Codziennie do 21:00 odbywa się głosowanie, kogo uśmiercić. Głosuje się na osobę, którą podejrzewacie o to, że jest zabójcą smoków.

Do 21:00 Strażnik musi zadeklarować, kogo chroni od ataku, do tej pory jeden z zabójców wysyła mi także info, kogo dziś mordują.

Półsmok także może zostać ofiarą egzekucji, więc trzeba uważać, na kogo się głosuje.

Tylko zabójcy i półsmoki wiedzą o tym, kto przynależy do ich frakcji, za to wieśniaki nie dostają informacji o tym, kto jest kim.

4. Role-Play

Nie ma żadnych ograniczeń co do „rolplejowania”, ale chciałbym uniknąć sytuacji, gdzie RP ciągnięte jest przez 12 stron, a nikt nie dedukuje. Więc dobrze by było, gdyby charakter wypowiedzi utrzymany był w RP, ale nie może to przesłaniać części gry wymagającej myślenia.

Dodatkowo chciałbym dodać, że przewidywane są różne eventy (z udziałem osób juz zmarłych, czyt. duchów), więc powinno być ciekawie.

Zasady opracowane przez: BlastBlue

Proporcje klas: 2 Pół-smoków, 2 Zabójców Smoków, 1 Strażnik, 2 myśliwych, 7 wieśniaków, 1 strzelec

Gracze:

1. Andre222

2. nesquik

3. Vanizom

4. kakeru

5. Xasarm

6. Niewiara

7. Sokyre

8. Koyiro

9. JunioR

10. Chiron

11. NvMiner

12. facos14

13. JaskrawyJaskier

14. Misiael

15.Yagami

Głosy należy oddawać na czerwono, pogrubioną czcionką.

Zgłaszam się :D

Jeszcze ja, Jeszcze ja!

Mnie także dopisz.

Zapisuje się. Sory że we wcześniejszej części nie mogłem grać ;/

Selekcję zrobię po tym jak już wszyscy chętni się zapiszą :)

Jak na razie mamy 4 zgłoszonych członków, z czego pewnie wszyscy zostaną zapisani.

dopisz mnie

i mnie

Zapisani :D

GRA ZOSTAŁA PRZENIESIONA NA INNE FORUM! WSZYSTKICH CHĘTNYCH PROSZĘ O PW ZE MNĄ.

Wakacje się skończyły, więc odświeżam temat. Rekrutacja nadal trwa.

Zapisy trwają na tym forum.

@Przepraszam za double posta, po prostu chciałem to odświeżyć, a myślałem, że robienie nowego tematu nie ma większego sensu.

Zapisz Kartusia.Może zwalcze nude.xd

Też chętnie zagram.

Odświeżam zgłoszenie! Będę grał! :D

Zapisani, chciałbym jeszcze dodać, że każda osoba która się jak dotąd zapisała musi jeszcze raz potwierdzić swoją obecność.

Biorę Udział!

( Tak, to ja KillShoot z craftsite)

Zapisany :D

Soo Good...

Jak coś to daj cynk na craftsite że zaczynamy

Ok, postaram się, choć wątpię żeby stało to się w najbliższym czasie bo zaczyna się 4. sezon wilków. Jeżeli uzbierają się tu gracze to automatycznie zaczynamy po zakończeniu wilkołaków. ;)

Też zagram ;)