Dragonborn Sezon 3 [Gra]

Miasto Izeria. Małe miasteczko liczące trochę ponad trzy tysiące obywateli. Nikomu niczego nie brakowało, a mieszkańcy żyli w szczęściu i spokoju to też szybko zapomnieli o swym dziedzictwie. Od dawnych czasów między nimi żyją przedstawiciele smoczej rasy którzy przybrawszy ludzki wygląd ukrywają się , oraz próbują prowadzić normalne życie unikając niebezpieczeństw świata w którym rozpoczęła się rewolucja przemysłowa. Idylla mieszkańców została nagle przerwana przez serie niewyjaśnionych morderstw. Ofiary były wręcz rozrywane na strzępy , niektórzy zaś byli pożerani. Ludność była bezradna, lecz półsmoki doskonale wiedziały iż w tereny te zawędrowały ich mroczni bracia którzy prowadzeni ślepą nienawiścią łakną ludzkiej krwi.. Śledztwo przerwało pojawienie się posłańca który przyniósł ze sobą dwie nowiny… Potężna opuszczona górska forteca została zamieszkana przez mroczne siły zaś niedaleko na wschód od miasta odnaleziono ruiny dawno zapomnianej wioski. Po krótkich badaniach światło dzienne ujrzała dawno zapomniana prawda o tragedii która spotkała mieszkańców wioski. Przez podstępne gry oraz morderstwa zostali wymordowani przez zabójców smoków… Personalia pierwszego są nieznane lecz drugie imię zostało odnalezione w jednym z domów.. Napis wyryty w ścianie głosił..”Niewiara” Po szybkim sprawdzeniu wszystkich informacji okazało się iż osoba która osiedliła się w zamku nosi takie same imię. Wszelkie wątpliwości zostały rozwiane w momencie gdy na murach zamku zaczęły falować wraz z falami powietrza chorągwie z emblematami łowców smoków. Miejscowy kapłan który zsunął się w otchłań by poznać prawdę o włodarzu zamku nie był przygotowany na to co zobaczył. Przed śmiercią jego oszalały umysł zdołał wybełkotać tylko tyle iż Niewiara zgłębił tajniki mrocznej magii osiągając nieśmiertelność oraz moc niedostępną dla zwykłych śmiertelników oraz poprzez plugawe eksperymenty stworzył nową lepszą generację zabójców… Po tych słowach niebo zasłoniły czarne chmury zaś je z wściekłym rykiem przecinały czerwone błyskawice.. Można było pomyśleć że żywioł ten jest boską manifestacją lecz prawda była jeszcze bardziej przerażająca.. Przez miasto przetoczyła się czerwona mgła która szesnastu wybrańców przeniosła do innego wymiaru.. Stanęliście wszyscy zdezorientowani na środku wioski… Wioski w których ruinach niedawno byliście!! Nie wiedząc czego się spodziewać oczekiwaliście w milczeniu na to co miało nastąpić.. Nagle pośrodku was pojawiła się postać skąpana w mroku..

Witajcie wybrani. Zgromadziłem was tutaj albowiem w waszych żyłach płynie wyjątkowa krew. Będziecie moimi pionkami w naszej grze. Wy ludzie którzy potraficie przetrwać w każdych warunkach. Wy przeklęte półsmoki które skrywacie się wśród ludzi oczekując że przetrwacie. Wy potomkowie dzikich oraz brutalnych smoków którzy pragniecie zagłady rodzaju ludzkiego. Oraz wy moje drogie dzieci które jesteście żywym dowodem na to że można stworzyć zabójcę idealnego. Zasady są proste. Do godziny dwudziestej pierwszej macie wybrać tego który zginie. Wygrać może tylko jedna strona. Zwycięzcy otrzymają bogactwo oraz wolność. Przegrani stracą coś o wiele bardziej cennego niż życie… Niech gra się zacznie!!!

Po tych słowach zniknął a w miejscu w którym stał pojawił się krąg ofiarny.. A wy pozostaliście sam na sam ze swoimi myślami..

Lista Graczy:

1.Nesquik-Zesłaniec Przodków

2.Misiael

3.JunioR-Jasnowidz

4.facos14-trup

5.Sentriel-Egzekutror-Dziki Półsmok

6.Koyiro-Strzelec

7.Cosiek-Mściciel

8.Kakeru-Illuminati

9.Nvminer-Strażnik

10.Hantus-Mesmeri-Zabójca

11.Warcraft947-Strzelec

12.Bei-Myśliwy

13.SquireComic

14.Azrael-Pijaczek

15.Biernass-Strażnik

16.Vanziom-Cyrulik

17.redzuko2

18.Chiron

Wskrzeszeni:

Hantus-Nieumarły

Nesquik

Vanziom

Witam wszystkich zebranych

Witam

witam wszystkich, niestety nie będę mógł dzisiaj głosować, gdyż o 19 wychodzę z domu, poszukać jakiejś hulanki :)

Na środku wioski pojawiła się mała czerwona kula która przekazała następującą wiadomość :

Głosowanie zaczyna się dopiero od dnia jutrzejszego

Witajcie ludzie, cóż to się podziało, doprawdy. Może jest stąd jakaś droga wyjścia, albo co.

Swoją drogą, widział ktoś tu może jakieś łóżko? ... Wódkę? ... Albo chociaż chipsy?

Witam was bracia i siostry (o ile takowe się tutaj znajdują).Dzisiejszy dzień raczej będzie spokojny ale jutro niestety ktoś będzie musiał zginąć, więc musimy myśleć mądrze oraz nie podejmować swych decyzji zbyt pochopnie, aby później nie żałować tego co zrobiliśmy.

Cześć i czołem! Mam nadzieję, że przetrwamy te ciężkie czasy, ocalając naszą wieś przed złem!

Witam witam :)

To prawda, że dzisiejszy dzień to raczej strzelanie, ale w przyszłości musimy być uważni i wybierać rozważnie.

Koyiro, słyszałem, że twój przodek był "wyśmienitym" strzelcem, czy to prawda?

Również słyszałem takie pogłoski. Podobno z niewiadomej przyczyny wybrał sobie za swoją ofiarę mojego niewinnego przodka.

Witam :)

Oh, tak. Gdzieś w moim domku mam na ten temat zapiski.

Szkoda, że ich nie znajdę.

O ile pamiętam, zastrzelił twojego przodka w czasie zaciętej dyskusji.

Achhhh któż by nie pamiętał tego historycznego strzału przodka Koyiro

To prawda. :(

Rodzina była przez kilka miesięcy w ciężkiej żałobie.

Ja nie pamiętam historycznego strzału przodka Koyiro, o co chodzi?

Witam. Cóż w naszej osadzie zawsze byli "wyśmienici" strzelcy.

Warcrafcie, ja swoje zapiski utraciłem, dokładnie sytuacji nie pamiętam.

Pytanie, czy w tym momencie historia się nie powtórzy i znów ktoś nie zostanie zestrzelony. Oby nie, bo to zdecydowanie by nam porządnie utrudniło. : )